Eero Lambergin tähtihetki siivitti HJS:n kolmeen pisteeseen Espoossa

Eero Lamberg ratkaisi HJS:lle kolme pistettä upealla laukauksella. KUVA: Kai Savonniemi.
Eero Lamberg ratkaisi HJS:lle kolme pistettä upealla laukauksella. KUVA: Kai Savonniemi.

Vääjäämättömältä näytti, että HJS ja EPS olisivat päätyneet toisen kerran 1-1-tasapeliin saman viikon aikana, mutta 20 minuuttia ennen ottelun loppua kentälle tullut Eero Lamberg oli eri mieltä. Prince Mokuma lähetti pallon vapaapotkusta espoolaisten rangaistusalueelle ja purkupalloa odottanut Lamberg otti pelivälineen rinnalla haltuun kuudentoista rajalla ja laukoi sen puolivolleyllä espoolaismaalin ylänurkkaan ottelun lisäajalla. Hämeenlinnalaisten riemu repesi maalista täysin, sillä Lambergin laukaus sinetöi lopulta HJS:n voiton vaikeasta vastustajasta. Voitto oli HJS:lle toinen peräkkäinen vieraista ja jo kuudes tappioton ottelu putkeen. 

Lambergin maali:

Lähde: EPS:n Youtube-kanava. 

HJS joutui ottelussa takaa-ajajaksi 18:lla minuutilla, kun Mustafa Beyai vei isännät johtoon. HJS:n ensimmäinen jakso oli EPS:n maalista huolimatta tasapainoisempi kuin tiistaina, jolloin päävalmentaja Lauri Hakanen jäi kaipaamaan parempaa ysikymppistä.  

–  Olimme pikkuisen terävämpiä pelin alussa ja saimme muutaman tilanteen ylöspäin rakennettua, ja olimme hyvin pelin päällä.  

Tärkeänä tavoitteena ennen peliä oli asetettu EPS:n vaarallisten yksilöiden puolustaminen, joka jäi Hakasen mukaan ensimmäisellä jaksolla hieman puolittaiseksi.  

–  Kyllä he muutaman vaaranpaikan saivat, mutta se oli yksi iso asia, jota paransimme pelin edetessä. Pimensimme Beyain ja Aleksi Hollmenin uhkaa tehokkaasti pois. Ensimmäisellä jaksolla prässi oli liiankin aktiivista ja meidät ohitettiin suorilla palloilla, mutta saimme tasapainoa kuntoon ja EPS:n pidemmät pallot hallintaan pelin edetessä, Hakanen kiitteli.  

Identtistä tiistain peliin verrattuna oli se, että toinen jakso oli jälleen parempi puolisko hämeenlinnalaisittain.

–  Mistä asioista se sitten ikinä johtui. Oliko vastustaja varovaisempi johtoasemassa vai oliko se henkisen maailman juttuja, mutta toisella jaksolla meillä oli vahva ote, Hakanen pyöritteli. 

–  Pelimme ei mennyt hermostuneeksi sohimiseksi, vaan säilytimme rakenteen ja loimme paikat omilla aseillamme.

HJS otti siis hallinnan tiistain tapaan paremmin itselleen ottelun toisella jaksolla. Tiiviisti puolustaneet espoolaiset tekivät murtautumisen kuitenkin erittäin hankalaksi. HJS:n tasoitus tulikin nopeasta hyökkäyksestä, kun Santeri Stenius lähetti Eemeli Raittisen keskiympyrästä vauhtiin vasenta kaistaa pitkin. Raittinen leikkasi rangaistusalueella keskelle ja laukoi pallon oikealla jalallaan ohi EPS-maalivahti Otto Brusiinin.

Hakanen antoi kehuja espoolaisille.  

–  EPS on todella vaikeasti voitettava joukkue. Peruspelaaminen on hyvin hallinnassa ja selkeästi organisoitua. Heitä vastaan on vaikea tulla takaa ja se nostaa voiton arvoa. Daniel Kepotia kehuin pelin jälkeen, hän pelasi vahvan pelin ja voitti meidän hyökkääjiltä monta palloa etupuolelta, jota ei ihan helppoa ole tehdä, Hakanen sanoi.  

Ottelun lisäajalla tullut maali ei ollut ainutlaatuista tämän kauden HJS:lle, mutta tällä kertaa se maistui selvästi KaaPo-ottelun tasoitusta ja SalPa-ottelun kavennusta makeammalle.  

–  Mahtava laukaus Eerolta. Tasoituksen jälkeen oli vähän tasapainoilua, että uskaltaako säätää vai tuleeko paikka tai kaksi samalla paineella ja ainakin vierastasuri mukaan. 

Nuorten maajoukkueringissä mukana oleva ja Atalantan testissä kesällä ollut Lamberg on Hakasen mukaan joukkueelle tärkeä pelaaja, vaikka peliaikaa ei ole vielä tullut ehkä suuren yleisön odotuksien mukaan.  

–  Eero tuli loistavasti peliin mukaan ja toi peliin hyökkäys- ja keskitysuhkaa eli selkeästi sitä mitä halusimme. Eero on äärettömän arvokas joukkuepelaaja ja vaikka pelipaikka on vaihdellut niin hyvän pelinymmärryksensä ansiosta hän pystyy tuomaan vahvuuksiaan esiin eri pelipaikoilla. Nyt kun Eero ei ole joka pelissä ollut avauksessa niin noista minuuteista on pitänyt lyödä näyttöjä pöytään, sillä meillä on paljon hyvin pelanneita parivaljakoita eli kilpailu on kovaa, Hakanen kertoi.  

Ottelussa nähtiin myös valitettava tilanne, kun Valtteri Paananen ja EPS:n Mikko Inki löivät päänsä yhteen. Molemmat vietiin sairaalaan tarkastettavaksi, mutta tämän hetken tietojen mukaan molemmat välttyivät vakavilta vammoilta ja toipuminen on lähtenyt hyvin käyntiin.  

–  Valtteri on toipumassa ja lähipäivät näyttävät miten tilanne etenee. Toivotaan molemmille pikaista paranemista!  

 

HJS pelaa seuraavan kotiottelunsa tämän viikon perjantaina 6.8. kello 18:30 Ilves-Kissoja vastaan. Ottelu pelataan Kaurialassa, joten HJS toivottaa jalkapallon ystävät tervetulleiksi otteluun! 

 

Kokoonpano:

Joonas Immonen;

Toivo-Elmeri Supperi – Valtteri Paananen (Eppu Kallio 60’) – Vaillance Nihorimbere;

Joona Dyster (Jonni Thusberg 85’) – Ossi Lehtonen (Eetu Pellikka 46’) – Kasimir Arminen (C) (Karzan Jawanmiri 85’) – Prince Mokuma – Miika Paussu (Eero Lamberg 69’);

Eemeli Raittinen – Santeri Stenius

TULE MUKAAN MATKALLE KOHTI UNELMIA

Juhlalogo-300x300

Kohti unelmia!

HJS Akatemia ry on perustettu syksyllä 2015 kehittämään hämeenlinnalaista edustusjalkapalloa. Seuran tavoitteeksi asetettiin paikallisen jalkapallon palauttaminen Kakkoseen vuoteen 2020 mennessä. Määrätietoinen työ on tuonut meidät minimitasolle ja nyt on aika suunnata kaikkien paikallisten jalkapallon ystävien tavoitteeksi seuran kehittäminen tasolle, joka mahdollistaa tulevaisuudessa vielä korkeammalla tasolla pelaamisen.

Itsenäinen yhdistys toimii yhteistyössä Hämeenlinnan Jalkapalloseuran kanssa ja  seurat yhdessä työskentelevät paremman huomisen puolesta edistämällä hämeenlinnalaista jalkapallokulttuuria.

HJS Akatemia ry

Y-Tunnus:
2720057-1
Osoite:
Matti Alangon katu 24
(Kaurialan Stadion)
13130 Hämeenlinna
Sähköposti:
miehet@hjs.fi 
Puhelin:
+358 442352435

SEURAA MEITÄ