Ensimmäinen osa EPS-tuplaviikosta päättyi tasapeliin

Joona Dyster pelasi mallikkaasti tiistaina. KUVA: Kai Savonniemi.
Joona Dyster pelasi mallikkaasti tiistaina. KUVA: Kai Savonniemi.

HJS palasi kesätauoltaan hieman nihkeästi, mutta peliään koko ajan parantaen tiistai-iltana Kaurialassa Espoon Palloseuraa vastaan tasaten pisteet vierailijoidensa kanssa 1-1-tuloksella (0-1). Lamin Fatty vei vierailijat johtoon aivan ensimmäisen jakson viimeisillä sekunneilla ja HJS:n tasoituksesta vastasi tuttu mies eli Santeri Stenius 

HJS aloitti ottelun terävästi ja sai ensimmäisen maalintekoyrityksen jo 15:n sekunnin jälkeen, mutta Eetu Pellikan viimeistely-yritys ei maalisarakkeeseen tuonut merkintää.  

HJS oli hyvin pelissä mukana ensimmäisen vartin, mutta sen jälkeen tahtipuikkoa jakson osalta heilutteli EPS, joka vahvalla pallokontrollillaan ja tiiviillä puolustamisellaan piti HJS:n aseettomana. HJS:n päävalmentajan Lauri Hakasen mukaan joukkueella kesti liian pitkään aktivoitua pelin vaatimuksiin.  

–  EPS pystyi aika helposti siirtelemään palloa emmekä saaneet prässejä käyntiin tai tunnistaneet tilanteita. EPS sai pitkiä syöttöketjuja, mutta eivät sitä kautta pystyneet hirveästi huippupaikkoja luomaan, vaan heidän tilanteet tulivat enemmän yksilöiden kautta, joita he pystyivät ruokkimaan hyökkäyspäässä.  

EPS:n yksilöistä HJS:n puolustukselle aiheutti päänvaivaa varsinkin Mustafa Beyai, jonka taitavuus pallon kanssa oli siivittää EPS:n ensimmäisen jaksolla enemmänkin kuin maalin johtoon. Yksi Beyaita vastaan taistelleista oli oikeana wing backinä 90 minuuttia pelannut Joona Dyster, jota tasapeliin jääminen turhautti.  

–  Ei näköjään tule mitään ilmaiseksi, vaan jokaisen pisteen eteen joutuu tekemään hirveän duunin. Vähän turhauttaa, olisi kiva johtaa peliä ja nauttia johtoasemassa pelaamisesta, nyt joudumme tulemaan aina takaa niin tietynlainen luovuus kärsii ja tulee puristamista. Oli hyvä, että saimme tasoituksen toisen jakson alkuun ja pääsimme pelaamaan aika hyvin omaa peliä.  

Dyster sanoi, ettei tappioasemassa pelaamisessa ole enää mitään uutta.  

–  Luonnetta on mitattu tällä kaudella ja sillä mentaliteetilla lähdimme toiseen jaksoon, että tullaan takaa ja tullaan ohi. 

EPS sai ensimmäisen paikkansa vartin jälkeen, kun toppari Mikko Inki nousi pallon kanssa vetopaikkaan, mutta laukoi niukasti maalin ohi. 

HJS lähenteli espoolaisten maalia 27:llä minuutilla, kun Pellikka kääntyi pallon kanssa loistavasti ja syötti pallon Eemeli Raittiselle, jonka laukaus paristakymmenestä metristä meni hiukan yli maalin. 

EPS sai pallon maaliin reilun puolen tunnin pelaamisen jälkeen kulmapotkusta. Inki puski pallon kohti HJS-maalin takanurkkaa, ja tolpan liepeillä päivystänyt Aleksi Hollmen laittoi päänsä väliin palloon. Avustava erotuomari Teemu Pylkkänen nosti lippunsa ylös pienen viiveen jälkeen, mikä sai espoolaiset hermostumaan. Pylkkäsen ja erotuomari Juuso Vuorisen nopean palaverin jälkeen ottelua jatkettiin HJS:n vapaapotkulla. 

EPS oli uudestaan maalipaikassa kolme minuuttia myöhemmin, mutta Toivo-Elmeri Supperin uhrautuva pelaaminen omassa boksissa pelasti HJS:n takaiskulta.  

HJS:n paras paikka avautui varkain Pellikalle. Espoolaistoppari Jere Pulkkisen syöttö alaspäin epäonnistui pahasti ja Pellikka pääsi läpiajoon, mutta EPS-maalivahti Heikki Louhivaara sai kätensä juuri tarpeeksi vedon eteen Pellikan ja kotiyleisön harmiksi.  

HJS sai kylmän suihkun aivan jakson viime hetkillä. Beayi syötti pallon vahvan nousunsa päätteeksi HJS-maalin eteen ja varsin sekavan tilanteen päätteeksi vaihdosta kentälle jakson lopussa tullut Fatty oli epäonnistuneen purun jälkeen ensimmäisenä irtopallossa vieden espoolaiset taukojohtoon.  

Toinen jakso oli ensimmäisen peilikuva, sillä HJS oli kauttaaltaan EPS:ää parempi jakson aikana kontrolloiden ottelun kulkua vahvasti. Tästä kertoo myös se, ettei Eero Viljanen HJS-maalilla joutunut toisen jakson aikana torjumaan kertaakaan, sillä EPS:n ensimmäinen ja ainoa toisen jakson vaarallinen tilanne 83:lla minuutilla suuntautui maalin ohi. Hakanen oli tyytyväinen toisen jakson ryhtiliikkeeseen.  

–  Selkeä tasonnosto. Pystyimme viemään EPS:n pelitilaa pois ja monipuolistamaan omaa hyökkäyspeliä ja hallitsemaan palloa korkeammalla. Loimme muutamia ihan kelvollisia maalipaikkoja ja varsinkin hyviä murtopaikkoja. Pääsimme hyville sektoreille pelaamaan viimeisiä syöttöjä, mutta niiden laatua pitää parantaa jos haluaa tuhannen taalan paikkoja luoda.  

–  Saimme monta maukasta tilanteenvaihtopaikkaa, mutta hukkasimme niitä aika isolla prosentilla. Vähän jäi hampaankoloon tuloksellisesti, mutta totta kai otamme tasapelin mieluummin vastaan kuin nihkeän tappion hyvällä taistelulla, Hakanen pohti.  

Hallinnasta huolimatta vaaralliset maalipaikat olivat varsin niukassa. Niistä paras osui tämän hetken kuumimmalle Kakkosen hyökkääjälle Santeri Steniukselle. Kasimir Arminen lähetti kulmapotkun jälkitilanteessa millintarkan keskityksen Steniuksen päähän, joka puski pallon maaliin heti toisen jakson alussa.  

Uusi koitos heti lauantaina 

HJS ja EPS eivät ehdi kauaa olemaan erossa toisistaan, sillä joukkueet kohtaavat uudestaan lauantaina Espoossa. HJS-valmennus aikoo analysoida ottelun tarkasti ja hakea peliin tarvittavia parannuksia viikonlopuksi.  

–  Toivottavasti olemme se joukkue, joka kerää tästä pelistä opit menestyksekkäämmin. Tiedän, että vastustaja pureskelee myös pelin tarkasti, joten lauantaina nähdään kumpi on käyttänyt välipäivät hyödyllisemmin, Hakanen sanoi.

Hakanen ja EPS-päävalmentaja Kalle Tallqvist tuntevat toisensa ja toistensa jalkapallofilosofiat jo pitkältä ajalta erittäin hyvin. Hakanen ei myöntänyt, että se hankaloittaisi voiton tavoittelua.   

–  Eiköhän jokainen vastustaja tällä tasolla pureudu tarkasti vastustajan tekemisiin. Meillä on monia yhteneviä tavoitteita pelikentällä, vaikka pieniä eroavaisuuksiakin löytyy eikä kumpikaan jokerikortteja hihastaan vetänyt, vaan molemmat luottivat omiin tapoihinsa, jotka ovat viime aikoina olleet tuloksellisia. Saa nähdä, onko kummallakaan tarvetta suurempiin liikkeisiin vai enemmän pieniin painotuksiin lauantaita ajatellen, Hakanen mietti.

Myös Dyster odotti jo lauantain kohtaamista heti tiistaisen taiston päätyttyä.  

–  Meillä oli tarvittavat paikat pelin voittoon, joten sinänsä ei tarvitse mitään muuttaa. Kaikki antoivat kaikkensa eikä tässä mitään ihmeellisempiä kikkoja tarvita. Lauantaina pääsemme koittamaan kolmea pistettä uudestaan, nyt on tuttu vastustaja eikä se pääse unohtumaan. 

Wing backin tontilla on ollut molemmin puolin kova kilpailu peliajasta Dysterin ollessa mukana taistelemassa avauspaikasta. Kilpailutilanne on ruokkinut Dysterin kehittymistä pelaajana.  

–  Henkinen kantti on ollut koetuksella yhdellä sun toisella, sillä penkkikomennus aina kolauttaa, vaikkei se mitään epäluottamusta olekaan. Kun jokainen jätkä haluaa pelata ysikymppisiä niin on pitänyt kasvaa pelaajana ja henkistä kanttia on puntaroitu todella paljon jos on penkin kautta haettu vauhtia. Kilpailu on ollut kovaa ja reilua, ja toivottavasti se jatkuu sellaisena. 

HJS pelaa seuraavan kotiottelunsa perjantaina 6.8.2021 kello 18:30 Ilves-Kissoja vastaan Kaurialassa. Tervetuloa! 

 

Kokoonpano:  

Eero Viljanen; 

Toivo-Elmeri Supperi, Valtteri Paananen, Lasse Kivinen;  

Jonni Thusberg (Miika Paussu 74’), Prince Mokuma, Kasimir Arminen, Eetu Pellikka (Ossi Lehtonen 74’), Joona Dyster; 

Eemeli Raittinen, Santeri Stenius (Eero Lamberg 88’) 

 

Tilannekooste:

TULE MUKAAN MATKALLE KOHTI UNELMIA

Juhlalogo-300x300

Kohti unelmia!

HJS Akatemia ry on perustettu syksyllä 2015 kehittämään hämeenlinnalaista edustusjalkapalloa. Seuran tavoitteeksi asetettiin paikallisen jalkapallon palauttaminen Kakkoseen vuoteen 2020 mennessä. Määrätietoinen työ on tuonut meidät minimitasolle ja nyt on aika suunnata kaikkien paikallisten jalkapallon ystävien tavoitteeksi seuran kehittäminen tasolle, joka mahdollistaa tulevaisuudessa vielä korkeammalla tasolla pelaamisen.

Itsenäinen yhdistys toimii yhteistyössä Hämeenlinnan Jalkapalloseuran kanssa ja  seurat yhdessä työskentelevät paremman huomisen puolesta edistämällä hämeenlinnalaista jalkapallokulttuuria.

HJS Akatemia ry

Y-Tunnus:
2720057-1
Osoite:
Matti Alangon katu 24
(Kaurialan Stadion)
13130 Hämeenlinna
Sähköposti:
miehet@hjs.fi 
Puhelin:
+358 442352435

SEURAA MEITÄ