HJS aiheutti FC Honka/Akatemialle kauden ensimmäisen tappion ja päästetyt maalit

Prince Mokuma oli hyvässä vireessä Honka-ottelussa. KUVA: Pekka Rautiainen.
Prince Mokuma oli hyvässä vireessä Honka-ottelussa. KUVA: Pekka Rautiainen.

Ottelua uhannut ukkosmyrsky väistyi parahiksi, kun Hämeenlinnan Jalkapalloseura ja FC Honka/Akatemia aloittivat taistelun kolmesta pisteestä Kaurialan keskiviikkoillassa. Toiselle jaksolle esiin tullut aurinko paistoi tällä kertaa kirkkaammin HJS:lle, kun se aiheutti espoolaisille kauden ensimmäisen tappion ja päästetyt maalit 3-1 (1-1) -voitolla. HJS:n maaleista vastasivat Prince MokumaSanteri Stenius ja Eemeli Raittinen. Ottelun avausmaalin värkkäsi Hongan Daniel Heikkinen 

Ottelu oli kokonaisuudessaan varsin tasainen. Kumpikin joukkue sai tasaisesti pallonhallintajaksoja ja puolusti tarkasti. Maalipaikat olivat vähissä puoleen tuntiin asti, kunnes Honka siirtyi johtoon kulmapotkusta Heikkisen siirtäessä irtopallon HJS:n maaliin.  

HJS tasoitti neljä minuuttia myöhemmin. Loistavan ottelun HJS:n keskikentällä pelannut Mokuma laukoi pallon vastustamattomasti espoolaisten maaliin ja toi hämeenlinnalaiset peliin heti takaisin mukaan. Tilannetta edelsi Eppu Kallion pitkä pystysyöttö Steniukselle ja Steniuksen syöttö Mokumalle. 

 Sande (Stenius) löysi minut tosi hyvin boksin kulmalta. Sain pallon seitsemääntoista metriin maalin keskelle. Minulla ei ollut tilanteessa painetta, sain ottaa pallon rauhassa haltuun ja ottaa hyvän vedon, Mokuma kuvaili.  

Kauden kaksi ensimmäistä ottelua viime kauden kolttosten vuoksi huilaamaan joutunut Mokuma oli keskiviikkona vahva niin pallollisessa kuin pallottomassa pelissä. Useita riistoja ja alati honkalaisten kiusana ollut Mokuma on löytänyt hyvän vireen heti alkukaudesta.  

 Pelaaminen maistuu tosi hyvältä. Nuo kaksi ensimmäistä peliä, jota en saanut pelata tuntui kahdelta kuukaudelta. Vihdoin pääsen taas pelaamaan ja tekemään sitä mitä rakastan.  

HJS käänsi ottelun itselleen tunnin kohdalla tekemällä kahdessa minuutissa kaksi maalia. Ensin Stenius oli terävimpänä kulmapotkun jälkeisessä irtopallossa ja pari minuuttia myöhemmin Raittinen riisti pallon kahdessakymmenessä metrissä ja laukoi sen upeasti Honka-maaliin. Stenius ja Raittinen pelasivat maaliensa lisäksi muutenkin hyvän ottelun.  HJS oli ennen maaleja selvinnyt yhdestä vaarallisesta maalinedustilanteesta maalivahti Joonas Immosen tärkeällä tuplatorjunnalla.  

 Siitä hässäkästä selvisimme Joonaksen loistavilla jalkatorjunnoilla emmekä joutuneet uudestaan takaa-ajajiksi. Tänään tartuimme heti seuraavaan hetkeen kahdella maalilla nopeaan tahtiin, jonka jälkeen saimme happea omaan pelaamiseen ja pelasimme järkevästi omaa peliä. Vaikka vastustaja yritti luoda painetta niin laukaukset boksin ulkopuolelta ja keskitykset muodon ulkopuolelta selvitimme kohtalaisen hyvin, HJS:n päävalmentaja Lauri Hakanen kertoi.  

Päästettyjen maalien runsaus on ollut murheenaiheena hämeenlinnalaisten alkukaudessa. Ennen ottelua Hakanen puhui HJS:n lähtevän otteluun keskittyen puolustamaan hyvin.  

 Selkeitä steppejä otimme eteenpäin. Valtava parannus joukkuepelin osalta puolustussuuntaan. Se oli tänään voiton avain. Tiesimme, että vastassa on niin hyvä vastustaja, että jos puolustamisessa antaa yhtään löysää niin luu jää käteen. Se oli parissa päivässä opittu läksy viimeisimmän teurastuksen jälkeen ja toivottavasti juhannuksen jälkeenkin vielä muistamme, että mitä teimme hyvin ja miksi onnistuimme puolustussuuntaan. Sen jälkeen olemme taas parempia ja vaikeammin voitettavissa oleva joukkue, Hakanen totesi.  

Mokuma oli tyytyväinen puolustuspelaamisen paranemiseen, mutta näki siinä edelleen kehitettävää.  

 Otteluiden alut ovat olleet meille vaikeita. Tänään alkoi ihan hyvin, mutta kulmassa tapahtui herpaantuminen, jonka vastustaja pääsi hyödyntämään. Se on meillä työn alla ja kyllä me tästä vielä petrataan ja hoidetaan oma maali puhtaaksi. 

Kaiken kaikkiaan molemmat miehet olivat erittäin tyytyväisiä kolmesta pisteestä hyvää vastustajaa vastaan. HJS:n pelaaminen johtoasemassa oli erittäin kypsää ja joukkue onnistui kontrolloimaan tilannetta hyvällä pallollisella pelaamisellaan sekä tiiviillä puolustamisella. 

 Molemmilla oli hetkensä napsia pisteitä tänään. Pallollisesti petrasimme huimasti edellisistä otteluista ja etenkin puolustuksellisesti olimme kärsivällisiä ja puolustimme oikeita alueita. Teimme kovasti hommia ilman palloa ja vastustajan oli vaikea haavoittaa meitä. Emme jääneet surkuttelemaan ensimmäisen maalin jälkeen, vaan jatkoimme hyvällä itseluottamuksella mitä siihenkin asti, Hakanen sanoi.  

 Tosi hyvä fiilis. Tiesimme, että vastustaja on kova ja että itsestään on saatava kaikki irti pisteiden eteen. Hyvä suoritus joukkueelta, Mokuma mietti.  

HJS siirtyy torstain palauttavien harjoitusten jälkeen juhannuksen viettoon.  

 Tärkeää on hengähtää vähän ja ladata henkisesti itseään ensi viikkoon, kun on taas kahden pelin viikko. Vaikeat pelit ovat edessä, joten ensi viikolla ei paljoa huilata. Nyt on hyvä hetki grillata muutama makkara ja nauttia pari päivää kesäisestä Suomesta, Hakanen kertoi.

HJS pelaa seuraavan kotiottelunsa keskiviikkona 30.6. kello 18:30. Vastassa on Ilves/2. Tervetuloa Kaurialaan!

 

Kokoonpano:

Joonas Immonen;

Toivo-Elmeri Supperi - Eppu Kallio - Vaillance Nihorimbere;

Lauri Kesti (Miika Paussu 80') - Eetu Pellikka (Eero Lamberg 65') - Kasimir Arminen - Prince Mokuma (Karzan Jawanmiri 90+3') - Joona Dyster (Tegra Mukuna 90+3');

Santeri Stenius (Jonni Thusberg 80') - Eemeli Raittinen

 

Tilannekooste:

HJS-Tori-HD

TULE MUKAAN MATKALLE KOHTI UNELMIA

Juhlalogo-300x300

Kohti unelmia!

HJS Akatemia ry on perustettu syksyllä 2015 kehittämään hämeenlinnalaista edustusjalkapalloa. Seuran tavoitteeksi asetettiin paikallisen jalkapallon palauttaminen Kakkoseen vuoteen 2020 mennessä. Määrätietoinen työ on tuonut meidät minimitasolle ja nyt on aika suunnata kaikkien paikallisten jalkapallon ystävien tavoitteeksi seuran kehittäminen tasolle, joka mahdollistaa tulevaisuudessa vielä korkeammalla tasolla pelaamisen.

Itsenäinen yhdistys toimii yhteistyössä Hämeenlinnan Jalkapalloseuran kanssa ja  seurat yhdessä työskentelevät paremman huomisen puolesta edistämällä hämeenlinnalaista jalkapallokulttuuria.

HJS Akatemia ry

Y-Tunnus:
2720057-1
Osoite:
Matti Alangon katu 24
(Kaurialan Stadion)
13130 Hämeenlinna
Sähköposti:
miehet@hjs.fi 
Puhelin:
+358 442352435

SEURAA MEITÄ