hjs-lare-4

Hakanen johdattaa joukot Kolmosesta tutun kilpakumppanin kimppuun lauantaina Kakkosen Cupin ottelussa

 

HJS aloittaa tosipelit Kakkosen cupissa Ilves-Kissoja vastaan

Hämeenlinnan Jalkapalloseuran Kakkosen cup pyörähtää käyntiin lauantaina, kun suoraan toiselle kierrokselle arvottu HJS saa vastaansa Ilves-Kissat Tampereelta. Ilves-Kissat tiputti ensimmäisellä kierroksella jatkosta TPV:n jatkoaikataistelun jälkeen maalein 4-2.

HJS:lle ottelu on kauden ensimmäinen panoksellinen koitos. Päävalmentaja Lauri Hakanen kertoo, että HJS:llä on paljon menohaluja ottelun aattona.

– Joukkueessa on todella hyvä tila ja näyttää siltä, että pelaajilla on nälkää pelata. Olemme harjoitelleet muutaman viikon kovaa ja pelaajat ovat olleet vähän romuna, mutta nyt kevyemmän viikon jälkeen näyttää siltä, että harjoituksissa on pelihalukasta väkeä. Toivottavasti sitä nälkää on huomenna kentällä yhtä paljon kuin sitä on ollut harjoituksissa.

Kauteen valmistautumista on takana noin kuukauden verran.

– Innokas kuukausi on kaiken kaikkiaan ollut kaikesta muusta myllerryksestä huolimatta. En ole huolissani joukkueen vireestä, Hakanen toteaa.

Ilves-Kissat nousi viime kauden päätteeksi Kakkoseen ylivoimaisesti Tampereen Kolmosesta ja pelaa tulevalla kaudella samassa lohkossa HJS:n kanssa. Hakanen tietää, että jatkopaikan eteen on lauantaina pelattava hyvin.

– Heiltä löytyy tuttuja Kolmosessa dominoineita pelaajia, ja he ovat miehekäs ja fyysisesti kamppailuvalmis joukkue. Erikoistilanteet ovat olleet heillä jo vuosikausia vahvuus. Ilves-Kissat on hyvin yhteen hitsautunut joukkue, joka on nyt saanut muutaman täsmävahvistuksen TPV:stä ja näytti sille, että he tuovat joukkueelle lisää vaihtoehtoja ja osaamista. Se ei ole tiedossa, kuinka monta pelaajaa heiltä puuttui viime viikonloppuna, mutta sen näkee sitten kun nimilistat julkaistaan. Tosissaan saamme tehdä töitä ja Ilves-Kissat on hyvä mittari meille, Hakanen avaa.

HJS ehti tammikuun aikana pelata kaksi harjoitusottelua Järvenpään Palloseuraa vastaan. Ensimmäisen HJS voitti Järvenpäässä lukemin 2-3 (0-1) ja toinen ottelu Hämeenlinnassa päättyi vauhdikkaaseen 4-4 (2-2) -tasapeliin. Ottelut ovat antaneet valmennukselle arvokasta infoa niin pelaajien fyysisestä ja taktisesta tilasta kuin vaihtoehtoisista pelisapluunoista.

– Olemme tietoisesti hakeneet vaihtoehtoja eri rooleihin oman kapean pelaajaringin sisältä eri ryhmityksissä ja jatkaneet tätä työtä myös harjoituksissa. Tarkoitus on opettaa pelaajille monipuolisempia rooleja, jotta pystymme hyödyntämään heitä eri pelipaikoilla ja löytämään toimivia vaihtoehtoja kauden aikana.

– Junioripelaajamme ovat olleet hyviä harjoitusotteluissa ja ovat viikko viikolta kovempia haastajia pelipaikoille. Heistä löytyy myös erityyppisiä pelaajavaihtoehtoja, joita ei joukkueessa muuten ole, Hakanen kehuu.

Uusien peliryhmitysten ja roolien opettelu on Hakasen mukaan tietoinen valinta.

– Viime kausi oli sen verran lyhyt ja sarjataulukko tiukka ettemme halunneet sekoittaa pakettia kokeiluilla, joiden toimivuudesta ei ollut takuuta. Pelaajilla on nyt rutiinia Kakkosesta ja ymmärrystä mitä peli siellä on, joten kun saamme lisää toimivia variaatioita pelaamiseemme niin se kehittää pitkässä juoksussa pelin ymmärtämistä. Se auttaa sopeutumaan ja reagoimaan pelin sisällä tapahtuviin muutoksiin paremmin. Ja vaikka tuntuisi, ettei se lähde heti rullaamaan niin kasvukivut palkitsevat myöhemmässä vaiheessa, Hakanen miettii.

HJS julkaisi aikaisemmin tällä viikolla kaksi mieluisaa pelaajasopimusta, kun Santeri Stenius ja Jonni Thusberg vahvistavat joukkueen hyökkäysosastoa tulevalla kaudella. Stenius on tuttu mies HJS:n paidasta aikaisemmilta kausilta. HJS:n kasvatti Thusberg pelasi kolme viimeisintä kautta FC Hakan organisaatiossa Veikkausliigaa ja Ykköstä.

– Molemmat tuovat maalintekovoimaa ja sitä viittaa he haluavat ottaa itselleen, ja sitä odotamme heiltä. Vaikka molemmat ovat nuoria miehiä niin he ovat miesten tasolta kokeneimpia ja odotan heiltä vastuunkantamista ja esimerkin näyttämistä niin otteluissa kuin päivittäisessä tekemisessä. Silloin heistä on joukkueelle maksimihyöty ja pelaajat ovat myös itselleen eduksi ja kehittävät itseään eteenpäin, Hakanen sanoo.

Kakkosen cup on tänä vuonna puhtaasti cup-muotoinen kilpailu

Kakkosen cupissa ei tänä vuonna järjestetä lohkovaihetta, vaan kilpailu aloitettiin suora cup-muotoisena eli vain jokaisen ottelun voittaja jatkaa eteenpäin. Cupin porkkanana on paikka varsinaiseen Suomen cupiin Veikkausliiga- ja Ykkösen joukkueiden seuraksi. Kakkosen cupista pääsee Suomen cup –vaiheeseen kaksi joukkuetta eli finalistit. Kakkosen cupin finaali järjestetään syksyllä.

HJS – Ilves-Kissat lauantaina 6.2. kello 15.30. Ottelu on katsottavissa suorana lähetyksenä Solidsport-sivustolla viiden euron hintaan. Suora linkki otteluun: https://solidsport.com/hjs/games/g/4rtwxh06.

TULE MUKAAN MATKALLE KOHTI UNELMIA

Juhlalogo-300x300

Kohti unelmia!

HJS Akatemia ry ja Hämeenlinnan Jalkapalloseura ry ovat nyt Yksi yhteinen HJS! Saman hallinnon alla toimisella yksinkertaistamme ja tehostamme koko HJS:n toimintaa.
 
Edustusjoukkue on tavoite ja ponnahduslauta ylöspäin omille junioripelaajille. Joukkue pelaa Kakkosessa ja kehittää toimintaansa jatkuvasti niin kentällä kuin kentän ulkopuolella, jotta meillä on joskus mahdollisuus nousta vieläkin ylemmäksi!
HJS Akatemia ry

Y-Tunnus:
2720057-1
Osoite:
Härkätie 17,
13600 Hämeenlinna
Sähköposti:
toimisto@hjs.fi
Puhelin:
045 120 5771

SEURAA MEITÄ