Artikkeli 37, kuva 1

Kuva: Riku Hasari

HJS avaa sarjakautensa Pallo-Iiroja vastaan – joukkue aikoo näyttää tulevalla kaudella olevansa sarjan tasoa vastaava joukkue

HJS:n toinen kausi jalkapallon Kakkosessa alkaa perjantaina. Toissa kaudella HJS:n seurahistorian ensimmäinen Kakkosen kausi päättyi niukkaan putoamiseen Kolmoseen, josta joukkue kuitenkin ampaisi itsensä takaisin sarjaporrasta ylemmäs heti ensimmäisellä yrittämällä. Vierailun on tällä kertaa tarkoitus olla pidempi.  

– Kova halu pärjätä ja parantaa edellisestä yrittämästä. Nähdyn perusteella meillä on siihen kaikki eväät, olemme kasvaneet yksilöinä ja joukkueena menneen parin vuoden aikana, ja meillä on kaikki mahdollisuudet pärjätä myös tuloksellisesti. Vaikka esitykset olivat viimeksikin ajoittain laadukkaita, oli kausi tuloksellisesti vaikea. Nyt olemme hyvissä lähtökohdissa myös keräämään pisteitä. Joukkue on mennyt urheilullisesti paljon eteenpäin, kertoo joukkueen päävalmentaja Lauri Hakanen.  

Parin vuoden takainen kausi toi mukanaan paljon uutta oppia sekä pelaajille että valmentajille. Siinä opissa itää myös paremman tuloksen mahdollisuus.  

– Pelaajat näkivät silloin konkreettisemmin, miten ottelukohtaisilla suunnitelmilla on merkitystä. Sillä miten pelataan ei ollut Kolmosessa niin paljoa merkitystä kuin Kakkosessa, jossa on monella osa-alueella eteviä joukkueita. Joukkuetaktinen osaaminen ja muuntautumiskyky korostuu tänä vuonna taas enemmän eli se miten pystymme erilaisia joukkueita vastaan tuomaan omia vahvuuksiamme esiin ja toisaalta miten eliminoimme vastustajilta heidän vahvuuksiaan.  

– Toissa kaudella pelaajia yllätti myös urheilullinen vaatimustaso ja niille, joille se oli uusi paikka niin haaste konkretisoitui, vaikka siitä koko talvi silloin puhuttiin. Onneksi meillä on nyt paljon sellaisia pelaajia, jotka tietävät mitä on tulossa ja olemme siten valmiimpia tulevaan, Hakanen sanoo.  

Kesäkuun harjoittelu on sujunut Hakasen suunnitelmien mukaan.

– Olemme saaneet tehtyä ne harjoitukset mitä suunnittelimme harjoituspeleineen. Valmistautuminen on ollut niin hyvää kuin se on ollut tässä tilanteessa mahdollista, Hakanen toteaa.  

HJS avaa Kakkosen kautensa kotiottelulla Pallo-Iiroja vastaan. Viime kaudella raumalaiset sijoittuivat Kakkosen B-lohkossa seitsemänneksi. Menneenä sunnuntaina kunnioitettavat 90 vuotta täyttänyt seura on pelannut kesäkuussa kaksi harjoitusottelua: ensimmäisessä joukkue voitti Kolmosessa pelaavan Euran Pallon 1-0 ja hävisi toisessa Ykkösessä pelaavalle Musan Salamalle maalein 3-1.  

– Aggressiivinen ja fyysisesti vahva ryhmä. Joukkuetta on hieman haastavaa arvioida, sillä se on uusiutunut paljon, vaikkakin heillä on sama valmentaja kuin viime kaudella (Scott Green). Jonkin verran olen saanut tiedustelutietoja ja heidän parhaat vahvuutensa ovat tiedossa. Hyökkäyspäässä varsinkin heillä on kovia pelaajia, Hakanen paljastaa.  

Paavo Ahola uskoo omiinsa

HJS:n kapteeni Paavo Ahola (artikkelikuvassa) ei peittele innostustaan, kun sarjakausi on vihdoin alkamassa.  

– Kauan olen odottanut, että pääsemme taas pelaamaan tosipelejä. Tämä oli mielessä, kun koronarajoitusten aikaan painoimme hommia. Itselläni tämä on ollut periaatteessa mielessä jo koko viime kauden, koska kausi -18 meni loukkaantumisten takia pipariksi. Minulle jäi paljon hampaankoloon ja näytettävää siitä kaudesta. On kiva päästä takaisin liiton sarjaan ja on päästä näyttämään mihin sitä pystyy, Ahola sanoo.  

Kova odotus Kakkosen peleistä ei ole ollut pelkästään Aholalla, vaan odotus on ollut koko joukkueen yhteinen.

– Vuoden kun pelasimme taas Kolmosta niin halua ja nälkää säilymiseen on paljon, Ahola vakuuttaa.  

Ahola muistaa edellisestä Kakkosen visiitistä karmean alun, jonka joukkue sarjaan sai. Aholalta ei tarvitse kahta kertaa kysyä, tuleeko sarjan alku olemaan tällä kaudella erilainen.  

– Kyllä me haluamme näyttää heti alusta lähtien, että olemme oikeassa sarjassa ja ettei Kolmoseen ole paluuta. Puhuimme jätkien kanssa siitä, että lähdemme suorittamaan sillä tasolla kuin osaamme ja että tiedämme osaavamme. Kun luotamme siihen niin edessämme on hyvä kausi, Ahola linjaa.

Aholan mukaan joukkue harjoitteli rajoitusten aikana erinomaisesti.  

– Olen aika varma, että fyysisesti olemme siinä kunnossa, että pystymme laittamaan mille tahansa jengille kampoihin. Jos otetaan mittariksi, kumpi joukkue jaksaa pelata täydet 90 minuuttia niin olemme suosikkeja siinä kilvassa, Ahola miettii.  

HJS:n lohko on ennalta arvioituna hyvin tasainen. Suurta suosikkia ei ole joskaan ei myöskään niin sanotusti varmaa tippujaa. Poikkeusolojen vuoksi joukkueiden tasoeroja on vaikeaa arvioida.  

– Tällä kaudella riippuu paljon siitä, miten joukkueet ovat tehneet hommia poikkeusoloissa. Joiltain muilta kapteeneilta olen vähän kuullut, miten joukkueet ovat treenanneet niin se on aika paljon vaihdellut joukkuekohtaisesti. Toisilla on ollut valmentajien tekemät harjoitusohjelmat ja toisilla enemmän itseohjautuvaa harjoittelua ja myös treenimäärä viikossa vaihteli aika paljon. Totutut voimasuhteet saattavat tällä kaudella heilahdella näitä syistä, Ahola miettii.  

Perjantain ottelusta Ahola odottaa tasaista ja tiedostaa, että puolustuspäässä on edessä fyysinen ilta.  

– Heidän hyökkääjänsä ovat nopeita ja vahvoja, joten luulen, että topparilinjassa kamppaillaan kovaa. Uskon, että meidän nopeajalkaiset ja taitavat hyökkääjät pystyvät aiheuttamaan heidän puolustukselleen ongelmia. Jos pelaamme niin kuin osaamme niin hyvä tulee, Ahola lupaa. 

Jesse Huhtala tuo mukanaan kilpailua hyökkääjän pelipaikalle

HJS vahvistui aivan sarjakauden alun kynnyksellä uudella pelaajalla, kun hyökkääjä Jesse Huhtala siirtyi Hämeenlinnaan Tampereen Ilveksen organisaatiosta. Veikkausliigakokemusta kahden ottelun verran omaava Huhtala teki viime kaudella Kakkosessa 12 maalia Ilveksen ja lappeenrantalaisen PEPO:n paidoissa. 19-vuotias Huhtala aloittaa myöhemmin kesällä varusmiespalveluksensa Parolan panssariprikaatissa. Päävalmentaja Hakanen on mielissään uudesta pelaajastaan.  

– Jesse tuo meille erittäin paljon maalinälkää ja on osoittanut pystyvänsä maalintekoon hyvällä prosentilla. Kahden ensimmäisen treenin perusteella on nähnyt, että tietty profiilin nosto sille paikalle tulee. Jessellä on ollut vähän taukoa joukkuharjoittelusta ja peleistä, mutta toivottavasti saamme mahdollisimman paljon irti toinen toisiltamme.  

– Jesse on tehnyt vaikutuksen olemalla määrätietoinen ja kova urheilija, joka haluaa urallaan eteenpäin. Toivottavasti olemme hyvä steppi tässä vaiheessa ja saamme molemmat maksimit irti tästä siirrosta.  

Huhtala on HJS:n mukana jo huomisessa ottelussa, mikäli siirtoon liittyvät asiat valmistuvat peliin mennessä. 

HJS B-lohkossa

HJS pelaa tällä kaudella Kakkosen B-lohkossa yhdessä Atlantis FC:n, FC Espoon, FC Jazzin, Grankulla IFK:n, Klubi 04:n, Ilves/2:n, Kaarinan Poikien, Pallo-Iirojen, Pargas IF:n, Salon Palloilijoiden ja Tampereen Pallo-Veikkojen kanssa.  

Alun perin Kakkonen oli tarkoitus pelata kahden kierroksen sarjana ja 22:n ottelun mittaisena, mutta koronaepidemian vuoksi sarja supistettiin 17:ään otteluun. Sarja pelataan yksinkertaisena sarjana pois lukien alueelliset lohkot, joiden joukkueisiin HJS tutustuu kolmesti. HJS pelaa kolmeen kertaan Ilvestä, SalPaa ja TPV:tä vastaan ja kohtaa muut siis vain kertaalleen.  

Ykköseen nousee jokaisen lohkon voittajat. Kolmoseen putoavat kunkin lohkon kaksi huonointa joukkuetta. Lohkoja on yhteensä kolme.

HJS:n otteluohjelman löydät täältä

Tapahtuma-alueelle otetaan sisään korkeintaan 450 katsojaa  

Ottelussa on koronarajoitusten vuoksi käytössä erityisjärjestelyitä. HJS voi ottaa otteluun katsojia korkeintaan 450. Portit aukeavat Kohti unelmia –kannattajalipun ostaneille tunti ennen ottelun alkua eli kello 17.30. Kausikorttilaisille portit aukeavat kello 17.50. Avoin lipunmyynti ja HJS:n jäsenten sisäänpääsy alkaa kello 18.15. HJS:n jäsenet ja alle 12-vuotiaat pääsevät otteluun ilmaiseksi. Sisäänpääsy tapahtuu tuttuun tapaan Brahenkadulta. Mikäli otteluun tulee 450 katsojaa, joudumme valitettavasti käännyttämään loput halukkaat portilla.  

HJS:n otteluissa on tälläkin kaudella laadukkaat palvelut. Lauantain ottelussa yleisöä kestivät sekä kahvio että grilli. Lisäksi A1-katsomo toimii anniskelukatsomona, jonne pääsevät ainoastaan yli 18-vuotiaat henkilöt. HJS muistuttaa ja toivoo katsojia huomioimaan muut ja pitämään jonottaessaan toisiinsa kahden metrin turvavälit. 

 

HJS – Pallo-Iirot perjantaina 12.6. kello 18.30 Kaurialassa. Tervetuloa!’

Juhlalogo-300x300

Kohti unelmia!

HJS Akatemia ry on perustettu syksyllä 2015 kehittämään hämeenlinnalaista edustusjalkapalloa. Seuran tavoitteeksi asetettiin paikallisen jalkapallon palauttaminen Kakkoseen vuoteen 2020 mennessä. Määrätietoinen työ on tuonut meidät minimitasolle ja nyt on aika suunnata kaikkien paikallisten jalkapallon ystävien tavoitteeksi seuran kehittäminen tasolle, joka mahdollistaa tulevaisuudessa vielä korkeammalla tasolla pelaamisen.

Itsenäinen yhdistys toimii yhteistyössä Hämeenlinnan Jalkapalloseuran kanssa ja  seurat yhdessä työskentelevät paremman huomisen puolesta edistämällä hämeenlinnalaista jalkapallokulttuuria.

HJS Akatemia ry

Y-Tunnus:
2720057-1
Osoite:
Matti Alangon katu 24
(Kaurialan Stadion)
13130 Hämeenlinna
Sähköposti:
miehet@hjs.fi 
Puhelin:
+358 442352435

SEURAA MEITÄ