Artikkeli 4, kuva

 

Kuva: Kai Savonniemi

HJS ei ole hellittänyt harjoitteluintensiteettiään varmistuneesta sarjapaikasta huolimatta – lauantaina vastassa Kaarinan Pojat

Hämeenlinnan Jalkapalloseuran mainiosti sujunut Kakkosen kausi jatkuu lauantaina toiseksi viimeisellä ottelulla Kaarinan Poikia vastaan. Joukkueet ovat kohdanneet tänä vuonna kertaalleen keväällä Kakkosen cupin välierässä, jolloin KaaPo voitti niin ikään Kaarinassa pelatun ottelun numeroin 2-0 (1-0).  

– KaaPo:n ryhmä ei ole muuttunut juurikaan keväästä. Joona Järvistö on tullut Interistä mukaan ja yksi hyökkääjä on siirtynyt muualle. Nimilistaa kun olen katsonut viime peleissä niin joukkueessa on tuttuja nimiä ja kovaa rutiinia Kakkosesta ja ylemmiltäkin sarjatasoilta. Niklas Blomqvist (pelikiellossa lauantaina) ja Jukka-Pekka Tuomanen on kova kaksikko tähän sarjaan keskikentälle. Niklas Kuusio on juonikas hyökkäävä keskikenttäpelaaja ja Juho Salmisella on vähemmän yllättäen jo 13 maalia kasassa. Peruspalikat ovat entisellään menneisiin kausiin nähden ja vähän kankean alun jälkeen he ovat palanneet omalle tasolleen ja ovat kauden jälkimmäisen puoliskon kuntopuntarin kärkijoukkueita, HJS:n päävalmentaja Lauri Hakanen kertoo.  

KaaPo on pelannut Kakkosessa kolme viimeistä otteluaan tasan ennen lauantain kamppailua. HJS:llä on puolestaan allaan kaksi voittoa ja kymmenen tehtyä maalia, kun TPV kaatui lukemin 5-2 ja Atlantis FC viime viikonloppuna maalein 5-3. KaaPo:n maalinteko on kasautunut pitkälti edellä mainitun Juho Salmisen harteille. HJS:n paras maalintekijä on tähän mennessä ollut Jesse Huhtala yhdeksällä maalillaan. Huhtala on parissa viime ottelussa saanut myös kauan kaivattua tulitukea Lauri Kestiltä, Santeri Steniukselta ja Valtteri Kaarnalta.  

Sarjataulukossa joukkueet ovat peräkkäin sijoilla viisi ja kuusi HJS:n ollessa pisteen kaarinalaisia edellä.  

HJS varmisti sarjapaikkansa viime kierroksella, joka on osaltaan vapauttanut joukkueen tunnelmaa.  

– Sen asian osalta olemme pystyneet hengittämään helpommin, sillä tietyllä tapaa pakkovoittamisen paineen ja taakan poistuminen on vapauttavaa. Olemme harjoitelleet reilu 30:n hengen ryhmällä pari viikkoa terveinä, joten kilpailu on kovaa ja pelaajien pitää antaa hyviä näyttöjä kiilatakseen itsensä parhaaseen yhteentoista. Sen osalta mikään ei ole muuttunut eli se paine ei ole poistunut. Edelleen harjoituksissa pitää lyödä itsensä likoon ja vastata siihen huutoon, Hakanen muistuttaa.  

– Harjoituksissa on ollut tosi hyvä fiilis ja olemme vetäneet erittäin hyviä harjoituksia isolla ryhmällä viimeiset pari viikkoa. Lokakuun loppuun nähden tilanne on hyvä, sillä sen sijaan, että treeneissä on 12-13 pelaajaa eikä uskalleta tehdä oikein mitään ettei kukaan mene enempää rikki niin olemme voineet tehdä laadukkaita harjoituksia, Hakanen sanoo.  

Hakanen korostaa, että huolimatta jo varmistuneesta sarjapaikasta HJS haluaa voittaa myös kaksi viimeistä otteluaan. Peliaikaa ei jaeta solidaarisuudesta, vaan jalkeille halutaan paras kokoonpano tähän hetkeen. HJS:llä on mahdollisuus nousta sarjan lopputilanteessa vielä jopa kolmanneksi. 

– Aina lähdemme pärjäämään, joten paikka kokoonpanossa on ansaittava. Meillä on ollut paljon pelaajia, jotka olisivat halunneet ja ansainneet enemmän peliaikaa tällä kaudella, mutta määränsä enempää ei peleissä voi vaihtaa. Haluamme antaa joukkueelle mahdollisuuden voittaa sen sijaan, että kaikki laitettaisiin hyrskyn myrskyn huvikseen. Kaikki pelit opettavat ja haluamme edelleen oppia ja kehittää pelaamistamme.  

– Luonnollista vaihtuvuutta kokoonpanoon tulee joka tapauksessa viimeisissä peleissä. Armeijan miehemme ovat tällä viikolla ryhmässä, kun heillä on lomaviikko, mutta ensi viikolla he eivät välttämättä ole mukana, koska heillä on sotaviikko. Ossi Lehtonen on kuntouttanut itseään koko kauden, mutta on nyt ollut pari viikkoa normaalisti treeneissä mukana ja hän odottaa nälkäisenä mahdollisuuttaan. Myös Miklu (Mikko Kalervo), jolla on ollut vaivoja jo lähes pari vuotta putkeen, on palannut kamppailemaan vähintään kokoonpanopaikasta, Hakanen kertoo ilahtuneena.  

KaaPo – HJS Kaarinan keskuskentällä lauantaina 24.10. kello 14.00.  

 

HJS:n kauden viimeisen ottelun ajankohta ja pelipaikka ovat varmistuneet. Ottelu Salon Palloilijoita vastaan pelataan lauantaina 31.10. Kello 14.00 Pullerin tekonurmella. 

 

Artikkelikuva: Kai Savonniemi.

Juhlalogo-300x300

Kohti unelmia!

HJS Akatemia ry on perustettu syksyllä 2015 kehittämään hämeenlinnalaista edustusjalkapalloa. Seuran tavoitteeksi asetettiin paikallisen jalkapallon palauttaminen Kakkoseen vuoteen 2020 mennessä. Määrätietoinen työ on tuonut meidät minimitasolle ja nyt on aika suunnata kaikkien paikallisten jalkapallon ystävien tavoitteeksi seuran kehittäminen tasolle, joka mahdollistaa tulevaisuudessa vielä korkeammalla tasolla pelaamisen.

Itsenäinen yhdistys toimii yhteistyössä Hämeenlinnan Jalkapalloseuran kanssa ja  seurat yhdessä työskentelevät paremman huomisen puolesta edistämällä hämeenlinnalaista jalkapallokulttuuria.

HJS Akatemia ry

Y-Tunnus:
2720057-1
Osoite:
Matti Alangon katu 24
(Kaurialan Stadion)
13130 Hämeenlinna
Sähköposti:
miehet@hjs.fi 
Puhelin:
+358 442352435

SEURAA MEITÄ