Santeri Stenius on joukkueen kokeneimpia pelaajia.

Kuva: Pekka Rautiainen

Kuva: Pekka Rautiainen

HJS hamuaa takaisin voittojen tielle – vastaan saapuu toinen sarjanousija Pargas IF

Kaurialan perjantai-illassa on vuorossa kahden sarjanousijan välinen taistelu, kun HJS:n kauden viidenteen Kakkosen otteluun saapuu vieraaksi Pargas IF. Paraisten kunniaa puolustava “Piffen” on aloittanut sarjan erinomaisesti, sillä joukkue majoittaa neljän kierroksen jälkeen kakkospaikkaa kahdella voitolla ja kahdella tasapelillä eli kahdeksalla pisteellä. Voittonsa PIF on tienannut Pallo-Iiroilta (1-0) ja GrIFK:lta (4-0) ja tasapelinsä se on pelannut Atlantis FC:tä (1-1) ja FC Jazzia vastaan (1-1).  

HJS:llä ei ole aiempaa kosketuspintaa Piffenistä, mutta päävalmentaja Lauri Hakanen tietää miksi paraislaiset ovat kyenneet vahvaan kauden aloitukseen.  

– Varsinkin hyökkäyssuuntaan PIF on vaarallinen joukkue. Heillä on paljon hyviä ja osaavia yksilöitä, ja heidän hyökkäämisessä on moniulotteisuutta sekä taitoa, minkä lisäksi joukkue päättää tilanteita erittäin hyvin, Hakanen nimeää yhden Piffenin parhaimmista osa-alueista.  

HJS:llä on perjantaina hieman vajausta kokoonpanossa, sillä Jesse ja Roope Huhtala aloittivat maanantaina armeijan. Lisäksi Prince Mokuman varoitus per ottelu –tahti toi miehelle yhden ottelun pelikiellon, jonka hän kärsii perjantaina. Onko Hakanen pienestä miesvajauksesta huolissaan? 

– En ole. Meillä on hyvä harjoitusviikko takana ja tiistaina tekeminen näytti erittäin hyvältä. Kyllä käytettävissä olevasta rosterista rakentuu yhtälailla voittoon kykenevä joukkue, Hakanen sanoo.  

– Vielä on myös oljenkortta olemassa siihen, että armeijastakin joku pääsee mukaan ja jos pääsee niin hyvä juttu, koska se tuo lisää vaihtoehtoja, Hakanen toteaa.

HJS on sarjataulukon keskivaiheilla viidellä pisteellään. Tappiottomien otteluiden sarja jäi tällä erää kolmeen otteluun, kun viime lauantaina sarjaa puhtaalla pelillä johtava Ilves/2 oli parempi maalein 2-0. Kakkonen ei sarjatasona ole tähän mennessä tarjoillut hämeenlinnalaisille varsinaisia yllätyksiä, vaan pisteiden saalistaminen on ennalta tiedetyn haastavaa.

– Taso on kova niin kuin on nähty. Kahdesta ensimmäisestä pelistä oli helppo poimia osa-alueita, joissa olimme vastustajaa edellä, mutta parista edellisestä pelistä taas on helppo poimia osa-alueita, joita pitää parantaa. Ilves-pelistä varsinkin on hyvä nostaa esiin erityiskohteita, joita pitää kehittää omassa tekemisessä jos haluamme pysyä kehityksessä mukana. Meillä on paljon tavoitteellisia pelaajia, jotka haluavat tehdä jalkapallosta uran niin tässä sarjassa on vertailu päällä samanikäisiin jätkiin, jotka kilpailevat samoista asioista, Hakanen muistuttaa.  

HJS:n määrätietoinen työ kohti huippua on vasta alussa. Kakkonen on opettanut paljon jo lyhyessä ajassa. 

– Olemme ottaneet valtavasti kehitysaskeleita ja suunta on oikea, mutta vertailussa maan parhaisiin junioreihin, joita vastaan myös pelaamme tässä sarjassa, niin monilla osa-alueilla on vielä tekemistä. Tällä ryhmällä on menossa ensimmäinen kausi Kakkosessa ja pikku hiljaa oma pelimme työstyy paremmaksi. Pääasia on, että menemme koko ajan eteenpäin, Hakanen pohtii.  

Tapahtumassa poikkeusjärjestelyitä 

HJS voi ottaa perjantaiseen otteluun sisään 900 katsojaa.  

Katsomon 1 (katso kartta alla) sisäänkäynti tapahtuu Brahenkadun pääportista (portti 1) ja tähän lohkoon otetaan maksimissaan 450 katsojaa. Tähän katsomoon pääsee kausikortilla tai ostamalla lipun portilta. Alle 12-vuotiaat lapset pääsevät sisään ilmaiseksi lipun ostajan tai kausikorttilaisen seurassa. 

Katsomolohkoa 1 palvelevat kioski, grilli ja anniskelualue. Wc-tilat sijaitsevat grillin ja klubin välissä. 

Katsomon 2 sisäänkäynti tapahtuu Soraharjunkadun portista (portti 2) ja tähän lohkoon otetaan maksimissaan 450 katsojaa. Hämeenlinnan Jalkapalloseuran pelaajajäsenet pääsevät tähän katsomoon ilmaiseksi HJS:n jäsenkortilla. Katsomoon myydään myös lippuja ja alle 12-vuotiaat pääsevät sisään ilmaiseksi lipun ostaneen seurassa. 

Katsomolohkossa 2 palvelee ainoastaan kioski. WC-tilat sijaitsevat huoltorakennuksen yhteydessä. 

Katsomo 3 ja portti 3 eivät ole käytössä. 

Huom! Tapahtumassa ei ole mahdollista liikkua katsomolohkosta toiseen! 

HJS muistuttaa, ettei tapahtumaan tule osallistua jos olet sairas tai tunnet olosi sairaaksi. HJS toivoo katsojia huomioimaan muut ja huolehtimaan turvaväleistä huolimatta siitä, että epidemiatilanne onkin hieman helpottanut, sillä se ei ole vielä ohi. 

HJS – Pargas IF perjantaina 10.7. Kaurialan stadionilla kello 18.30 alkaen. Tervetuloa! 

Artikkeli 28, kuva 2 aluekartta
Juhlalogo-300x300

Kohti unelmia!

HJS Akatemia ry on perustettu syksyllä 2015 kehittämään hämeenlinnalaista edustusjalkapalloa. Seuran tavoitteeksi asetettiin paikallisen jalkapallon palauttaminen Kakkoseen vuoteen 2020 mennessä. Määrätietoinen työ on tuonut meidät minimitasolle ja nyt on aika suunnata kaikkien paikallisten jalkapallon ystävien tavoitteeksi seuran kehittäminen tasolle, joka mahdollistaa tulevaisuudessa vielä korkeammalla tasolla pelaamisen.

Itsenäinen yhdistys toimii yhteistyössä Hämeenlinnan Jalkapalloseuran kanssa ja  seurat yhdessä työskentelevät paremman huomisen puolesta edistämällä hämeenlinnalaista jalkapallokulttuuria.

HJS Akatemia ry

Y-Tunnus:
2720057-1
Osoite:
Matti Alangon katu 24
(Kaurialan Stadion)
13130 Hämeenlinna
Sähköposti:
miehet@hjs.fi 
Puhelin:
+358 442352435

SEURAA MEITÄ