HJS ja Ilves/2 tasasivat pisteet – "Tuttua kaavaa rupeaa noudattelemaan"

Kasimir Arminen (keskellä) on noussut isoon rooliin HJS:n keskikentällä. KUVA: Kai Savonniemi.
Kasimir Arminen (keskellä) on noussut isoon rooliin HJS:n keskikentällä. KUVA: Kai Savonniemi.

Hämeenlinnan Jalkapalloseuran kauden kuudes ottelu Kakkosen B-lohkossa eteni tutuksi tulleita polkuja pitkin Ilveksen kakkosjoukkuetta vastaan. HJS päästi Ilveksen kaksi kertaa johtoon, mutta tuli molemmilla kerroilla tasoihin. Ottelu päättyi lopulta 2-2 (1-2) -lukemiin. HJS:n maalit osuivat tutulle kaksikolle, kun Eemeli Raittinen teki kauden neljännen maalinsa ensimmäisellä jaksolla ja B-lohkon maalipörssiä johtava Santeri Stenius kauden kuudennen maalinsa toisella jaksolla. Ilvekseltä onnistuivat Leo Kyllönen ja Mikke Silvennoinen.

HJS aloitti ottelun hyvin kontrolloiden tapahtumia. Ottelua oli pelattu vain neljä minuuttia, kun Joona Dyster haastoi Ilves-puolustusta rangaistusalueella. Dyster kaadettiin, mutta pilkkua odottanut kotiyleisö ei hämmästyksekseen saanutkaan odottamaansa, sillä ottelun erotuomari Miika Pesonen ei nähnyt tilanteessa rangaistuspotkuun johtavaa rikettä.

HJS jatkoi painostusta. Lauri Kesti syötti matalan syötön maalin eteen Steniukselle, mutta hän ei saanut kontrolloitua laukausta aikaan pomppineeseen palloon ja avausmaalin odotus katosi kirjaimellisesti taivaan tuuliin.

Ilves sai mahdollisuutensa muutamaa minuuttia myöhemmin, kun se sai vapaapotkun aivan kuudentoista alueen rajalta. Matala laukaus sujahti hämeenlinnalaisten onneksi kuitenkin maalin ohi.

HJS rakenteli toisen hyvän paikkansa ensimmäiseen kymppiin heti perään. Kestin keskitys löysi Eetu Pellikan taka-alueelta, jonka hän jatkoi maalin edustalle Steniukselle. Ilveksen maalivahti Aku Kavén esitti loistavan reaktiotorjunnan Steniuksen puskuun ja peli jatkui maalittomana.

Ilves siirtyi johtoon vartin kohdalla. Kesti jäi keskityspallossa Ilves-hyökkääjän väärälle puolelle ja sitoi kaksin käsin vastustajan nurin. Kyllönen asettui pallon taakse ja laukoi pelivälineen varmasti maaliin ohi Joonas Immosen. Pilkkuun johtanut tilanne ei jättänyt purnattavaa eikä Kesti tai muu HJS-pelaajisto sitä liiemmin protestoinut.

Ilveksen johtomaali oli HJS:n kauden kuudennessa ottelussa yhtä mones kerta, kun vastustaja tekee ottelun ensimmäisen maalin. HJS:n päävalmentajaa Lauri Hakasta asia jo hieman nauratti.

– Tuttua kaavaa rupeaa noudattelemaan. Annetaan yksi eteen, otetaan kiinni, annetaan toinen eteen ja otetaan kiinni. Jahdataan voittomaalia ja taistellaan. Teimme ison työn pisteen eteen taas tänään. Haastavaa on voittaa, kun pitää tulla aina takaa ohi. Ottelun ensimmäisen maalin tekeminen ja nollapeli jäivät vielä odottamaan itseään. Balanssin hakemista tämä vielä vain on.

HJS pystyi avausjakson aikana hyökkämään useaan kertaan oikealta laidalta Kestin kautta, ja tasoituksen tekeminen juuri oikean laidan murtautumisen kautta ottelun 23:lla minuutilla ei yllättänyt. Prince Mokuma käynnisti hyökkäyksen hyvällä syötöllään Kestille, joka puolestaan antoi oivaltan lyhyen syötön Raittiselle, joka rankaisi entistä seuraansa maalintekijän laukauksella rangaistusalueen sisältä.

HJS joutui takaa-ajajaksi taas viisi minuuttia myöhemmin, kun HJS-maalivahti Immoselle sattui musta hetki. Immonen otti HJS-puolustaja Toivo-Elmeri Supperin syötön haltuun, mutta avasi pallon suoraan päin prässijuoksunsa loppuun asti suorittanutta Silvennoista, jonka kautta pallo pomppi kuin pomppikin HJS-maaliin.

Ilveksen toinen maali lamautti HJS:n pelaamista hieman eikä joukkue kyennyt luomaan loppujakson aikana enää vaarallisia maalipaikkoja. Ilves sai mahdollisuuden siirtyä kahden maalin johtoon HJS:n huonon purun seurauksena, mutta Immonen torjui Kyllösen laukauksen hienosti.

HJS aloitti toisen jakson räväkästi ensimmäisen tapaan ja loi heti alkuun pari maukasta maalipaikkaa, joista se käytti toisen. Kesti syötti pallon jälleen laidalta Raittiselle, jonka maalintekoyritys osui ylärimaan, mutta irtopallossa oli onneksi Stenius, jonka pusku lipui Ilveksen maaliin.

HJS:n johtomaalin jälkeen ottelu tasoittui huomattavasti. HJS:n hyökkäyspelaaminen hiipui ottelun edetessä hieman, mutta toisaalta kontrolli omaan päähän pysyi jatkuvasti hyvänä eikä Ilves lievästä pallonhallinnastaan huolimatta kyennyt luomaan maalipaikkoja. Toisen jakson pienen hiipumisen hyökkäyssuuntaan huomasi myös kapteeninnauhaa käsivarressaan Eppu Kallion poissa ollessa kantanut Kasimir Arminen. 

– Aika paljon juoksimme pallon perässä toisella jaksolla, mutta jokainen jätkä taisteli hyvin ja jaksoimme vääntää loppuun asti. Ensimmäisellä jaksolla oli hyvä ote, mutta päästimme pari helppoa maalia ja takaa-ajoasemasta on aina isompi työ tulla takaisin.

Armisella on selvät keinot siihen, miten seuraavassa ottelussa ensimmäisen maalin tekee HJS.

– Ensinnäkin se oma pää on pidettävä puhtaana. Vähän on puolustuspelaaminen liian löysää välillä ja tulee hölmöjä virheitä. Niistä pitää päästä eroon.

Hakanen kertoi, ettei joukkue ole ottanut suuremmin paineita siitä, että se on joutunut toistuvasti jahtaamaan vastustajan johtoa.

– Tilanteet tulevat nopeasti ja joskus joku liukastuminen maksaa maaleja yhtä lailla kuin joku muu asia pelin sisällä. Onko se (avausmaalin päästäminen) sitten skarppaamisesta kiinni tai mistä tahansa taktisesta asiasta niin joukkueena pisteitä metsästetään ja on aivan sama kenelle se virhe milloinkin sattuu. Nyt vaan pitää ottaa niitä vauvanaskeleita eteenpäin ja karsia ne asiat, jotka maaleihin johtivat. Turhan halvalla ne tulivat, mutta se on osa tätä peliä ja ne askeleet on nyt otettava, jonka jälkeen tasurit rupeavat kääntymään voitoiksi.

Hakanen oli tasapelistä huolimatta kuitenkin tyytyväinen kokonaisuuteen.

– Hyvät asiat jatkuivat eli pelasimme hyvää jalkapalloa ja pystyimme luomaan paikkoja riittävästi pelin voittamiseksi. Teimme kaksi ja osoitimme luonnetta ettei vierasjoukkue täältä voittoja kovin helpolla ota. Fiilis jäi, että peli olisi ollut voitettavissa pelin kuvan osalta, mutta ollaan tyytyväisiä siitä, että saimme pisteen.

Jossiteltavaakin jäi, sillä ottelun lisäajalla HJS-puolustaja Vaillance Nihorimbere kaadettiin kaksin käsin kumoon Ilveksen rangaistusalueella.

– Täysin samanlaiselta tilanteelta se näytti kuin mistä Ilves sai oman rangaistuspotkunsa, Hakanen tyytyi toteamaan.

Hakanen antoi rehdisti tunnustusta Ilvekselle.

– Odotetun hyvä joukkue. Heillä oli paljon laatua kentällä ja he pystyivät pelaamaan hyvää jalkapalloa. Pisteen ottaminen vaati kovaa suoritusta. Tiesimme, että sarjataulukko valehtelee rajusti ja jos sitä olisi tuijottanut valmistautuessa niin olisi tullut entistä vaikeampaa.

HJS pelaa seuraavan kerran jo sunnuntaina, kun joukkue matkustaa Paraisille sarjassa kolmantena olevan Pargas IF:n vieraaksi.

– Perjantaina kevyt treeni alle ja torstainakin jo vähän jaloitellaan niin olemme sunnuntaina taas valmiina, Arminen avasi loppuviikon kulkua.

Arminen on pelannut kuudessa ottelussa kaikki tarjolla olleet minuutit ja on osa joukkueen kapteenistoa. Arminen on tyytyväinen isoon vastuuseen.

– Ihan nousujohteisesti on sujunut mielestäni. Koko ajan on parantunut peli myös joukkueella ja olemme alkaneet löytämään kemiaa kentällä.

HJS pelaa seuraavan kotiottelunsa perjantaina 23.7. kello 18:30. Vastassa on tuolloin Vantaan Jalkapalloseura.

 

Kokoonpano:

Joonas Immonen;

Toivo-Elmeri Supperi - Valtteri Paananen (Lasse Kivinen 60') - Vaillance Nihorimbere;

Lauri Kesti (Miika Paussu 60') - Eetu Pellikka (Karzan Jawanmiri 60') - Kasimir Arminen - Prince Mokuma - Joona Dyster;

Santeri Stenius (Jonni Thusberg 80') - Eemeli Raittinen (Eero Lamberg 83')

 

Ottelulähetyksessä ilmenneiden teknisten ongelmien vuoksi tilannekoostetta ei tästä pelistä valitettavasti ole tarjolla. HJS pahoittelee!

HJS-Tori-HD

TULE MUKAAN MATKALLE KOHTI UNELMIA

Juhlalogo-300x300

Kohti unelmia!

HJS Akatemia ry on perustettu syksyllä 2015 kehittämään hämeenlinnalaista edustusjalkapalloa. Seuran tavoitteeksi asetettiin paikallisen jalkapallon palauttaminen Kakkoseen vuoteen 2020 mennessä. Määrätietoinen työ on tuonut meidät minimitasolle ja nyt on aika suunnata kaikkien paikallisten jalkapallon ystävien tavoitteeksi seuran kehittäminen tasolle, joka mahdollistaa tulevaisuudessa vielä korkeammalla tasolla pelaamisen.

Itsenäinen yhdistys toimii yhteistyössä Hämeenlinnan Jalkapalloseuran kanssa ja  seurat yhdessä työskentelevät paremman huomisen puolesta edistämällä hämeenlinnalaista jalkapallokulttuuria.

HJS Akatemia ry

Y-Tunnus:
2720057-1
Osoite:
Matti Alangon katu 24
(Kaurialan Stadion)
13130 Hämeenlinna
Sähköposti:
miehet@hjs.fi 
Puhelin:
+358 442352435

SEURAA MEITÄ