HJS jakoi pisteet FC Honka/Akatemian kanssa hyvätasoisen ottelun päätteeksi

Joonas Immonen otti toisella jaksolla muutaman huipputorjunnan FC Honkaa vastaan. KUVA: Kai Savonniemi.
Joonas Immonen otti toisella jaksolla muutaman huipputorjunnan FC Honkaa vastaan. KUVA: Kai Savonniemi.

Hämeenlinnan Jalkapalloseura ja FC Honka/Akatemia eivät saaneet paremmuudesta selvää lauantaina Espoossa pelatussa ottelussa, kun joukkueet tasasivat pisteet hyvätasoisen ottelun päätteeksi lukemin 1-1 (1-0). Hongan pelaajat vastasivat ottelun molemmista maaleista. Jesse Nikki vei isännät johtoon 22:lla minuutilla ja HJS:n toisen jakson tasoitus merkattiin Hongan omaksi maaliksi.

Honka oli ottelun ensimmäisellä jaksolla, ja varsinkin se alussa, hallitsevampi osapuoli. Terävästi sekä itseään että palloa liikuttaneet espoolaiset pitivät hämeenlinnaisia enimmäkseen puolustuskannalla.

– Meillä oli puolustuspäässä vähän kommunikaatiokatkoksia ja huolimattomutta. Puolustuksessa oli tiloja, joihin Honka pääsi palloa lyömään. Asia korjaantui jakson aikana ja saimme paremmin aisoihin Hongan hyökkäyspeliä, kertoi HJS:n päävalmentaja Lauri Hakanen.

HJS ei lähtenyt otteluun normaalia passiivisemmalla pelisuunnitelmalla, mutta ajautui ensimmäisellä jaksolla silti enemmän suojelemaan omaa maalia.

– Nukuimme vähän prässihetkissä. Kun yksi lähti niin toinen ei ollutkaan mukana. Kun tilaa oli niin Honka osasi pelata tilanteet nätisti auki ja löysi prässin takaa vapaan miehen.

Aivan ilman palloa ei HJS jäänyt, vaan sai pelattua muutaman hyvän pitkän hyökkäyksen. Nikkin 1-0-maalin jälkeen HJS laukoi pallon kahteen kertaan Hongan maalin ylärimaan, joten tasatulos tauolle lähdettäessä ei ollut kaukana.

Ottelun kuva muuttui toisella jaksolla ensimmäisen peilikuvaksi, kun varsinkin prässipelaamistaan parantanut HJS sai juonesta kiinni.

– Paransimme puolustamista yleisesti, olimme rohkeampia prässissä ja pystyimme häiritsemään Hongan pelinavaamista korkeammalta. Huomasimme, että jos haluamme pallon pois niin prässeihin pitää irrota rohkeasti. Alemmassa linjassa tunnistettiin paremmin, kun ylemmästä linjasta lähdettiin prässäämään. Kun linja kerrallaan tunnistimme oikeat hetket lähteä niin saimme peliä paremmin hallintaan.

–  Olimme myös pallon kanssa rohkeampia ja hallitsimme sitä korkeammalla. Sitä kautta saimme hyviä tilanneprässejä pallonmenetysten jälkeen ja pelin ohjat itsellemme. Ensimmäisellä jaksolla pelasimme palloa joko liian ahtaisiin väleihin tai etenimme liian varovaisesti tyhjiin tiloihin. Toki tappiolla kun olimme niin oli pakkokin ottaa ohjaksia omiin käsiin, Hakanen totesi.

Toisella jaksolla paikkoja oli HJS:n lisäksi myös vastaiskuihin luottaneella Hongalla. Joonas Immonen otti pari loistavaa torjuntaa HJS-maalilla ja sai kiittää myös maalikehikoita puhtaasta toisesta jaksosta. Hakanen näki, että pistejako oli lopulta oikeutettu tulos.

– Honka oli hyvä jengi ja pisteen eteen sai tehdä töitä tosissaan. Vaikka molemmilla oli paikkansa voittoon niin varmasti molemmat osapuolet voivat tunnustaa, että pelistä olisi voinut jäädä myös luu käteen.

Kokoonpano:

Joonas Immonen;

Toivo-Elmeri Supperi (Giscard Mosamete 75'), Valtteri Paananen, Vaillance Nihorimbere;

Jonni Thusberg (Miika Paussu 87'), Prince Mokuma (C), Eetu Pellikka (Gaaid Abshir 87'), Eemeli Raittinen, Joona Dyster (Eero Lamberg 75');

Santeri Stenius, Jesse Huhtala

 

HJS:n seuraava kotiottelu pelataan tämän viikon lauantaina Kaurialassa kello 15:00. Vastassa on GrIFK. HJS-klubilla vietetään Oktoberfestiä. Varaa oma paikkasi pian! Tervetuloa!

 

21102 Grifk-event

TULE MUKAAN MATKALLE KOHTI UNELMIA

Juhlalogo-300x300

Kohti unelmia!

HJS Akatemia ry on perustettu syksyllä 2015 kehittämään hämeenlinnalaista edustusjalkapalloa. Seuran tavoitteeksi asetettiin paikallisen jalkapallon palauttaminen Kakkoseen vuoteen 2020 mennessä. Määrätietoinen työ on tuonut meidät minimitasolle ja nyt on aika suunnata kaikkien paikallisten jalkapallon ystävien tavoitteeksi seuran kehittäminen tasolle, joka mahdollistaa tulevaisuudessa vielä korkeammalla tasolla pelaamisen.

Itsenäinen yhdistys toimii yhteistyössä Hämeenlinnan Jalkapalloseuran kanssa ja  seurat yhdessä työskentelevät paremman huomisen puolesta edistämällä hämeenlinnalaista jalkapallokulttuuria.

HJS Akatemia ry

Y-Tunnus:
2720057-1
Osoite:
Matti Alangon katu 24
(Kaurialan Stadion)
13130 Hämeenlinna
Sähköposti:
miehet@hjs.fi 
Puhelin:
+358 442352435

SEURAA MEITÄ