O49A2930

Santeri Steniuksen maalivire yltyy kauden lähetessä

Kuva: Kai Savonniemi

HJS jätti Pallo-Kerho Keskiuudenmaan nollille

Maalikooste HJS -PKKU 4 - 0 (2-0) ottelusta HJS:n Solidsport-kanavalta

HJS - PKKU 4 - 0 (2-0)

1-0 Santeri Stenius
2-0 Jonni Thusberg
3-0 Prince Mokuma
4-0 Santeri Stenius

HJS:n hyvä kevätvire sai jatkoa sunnuntaina joukkueen kaataessa Kakkosen A-lohkoon valmistautuvan Pallo-Kerho Keskiuudenmaan puhtaasti 4-0. Tuloksen myötä valkopaitojen verkko on pysynet puhtaana nyt kolmessa ottelussa perättäin ja maaleja joukkue on edellisissä kolmessa ottelussa tehnyt mukavat 12 kappaletta, joka lupaa hyvää sarjakauden lähestyessä.

Ottelussa HJS oli pääosin hallitseva osapuoli PKKU:n puolustaessa tiiviisti ja keskittyen vastahyökkäyksiin sekä hyödyntämään kolossinomaisen Richard Tiberin target pelaamista. Kotijoukkueen pallollinen peli pyöri paikoin oikein mallikkaasti keskikentän keskustassa peliä rytmittäneiden Karzan Jawanmirin ja Otto Kauton toimesta.

Päävalmentaja Lauri Hakasen näkemys ottelusta

- Hieno ottelu meiltä tänään. Mielestäni kontrolloimme pelitapahtumia melko vahvasti läpi ottelun ja olimme vahvoja molemmmissa päissä kenttää. Pystyimme pitämään PKKU:n vahvan hyökkäyskaluston hienosti aisoissa ja loimme itse hyvän määrän laadukkaita maalipaikkoja.

- Meillä oli tänään selvät teemat ja tavoitteet peliin lähtiessä ja toteutimme niitä todella hienosti joukkueena. Puolustaminen oli aktiivista ja sopivan aggressiivista - pystyimme ohjaamaan peliä halutuille alueille, liikuimme tiiviisti ja pääsimme pallollisen pelaajan lähelle. Sitä kautta saimme riistoja hyvillä sektoreilla ja käänsimme tilanteenvaihdot kontrolloidusti hyökkäyssuuntaan.

- Pallollisesti olimme tänään erittäin huolellisia ja pystyimme useisiin pitkiin pallonhallintajaksoihin vastustajan alueella. Avauspelaaminen on kehittynyt selvästi viimeisten viikkojen aikana ja tänään onnistuimme erinomaisesti myös löytämään haluttuja alueita vastustajan prässin takana.

- Teimme pelissä taas muutaman pelipaikkakokeilun ja haimme tuntumaa erilaisiin ryhmityksiin ja rooleihin, mutta niistäkin muutoksista selvisimme hienosti. Jo verryttelystä asti joukkueen tekeminen oli tänään todella keskittynyttä ja olen erittäin tyytyväinen joukkueen tämän päivän esitykseen.

 

 

Valtteri Paananen katkomassa Ilves-Kissojen hyökkäystä Kakkosen Cupin ottelussa.
Kuva: Tomi Vesaharju

Valtteri Paananen katkomassa Ilves-Kissojen hyökkäystä Kakkosen Cupin ottelussa.

Kuva: Tomi Vesaharju

Valtteri Paananen on ottanut paikkansa topparin tontilta

Riihimäen Palloseurasta keväällä 2020 siirtynyt Valtteri Paananen on jatkanut talvikaudella siitä, mihin syksyn pelit antoivat suuntaa. Jykevästi pelaava toppari on ottanut avauksen paikan kokoonpanossa sekä kahden, että kolmen topparin linjassa. Viime kaudella varusmiespalveluksen aiheuttamat haasteet harjoittelulle ovat nyt takana ja Kaurialan yleisön on lupa odottaa vahvoja suorituksia myös Kakkosen pyörähtäessä käyntiin.

Riihimäen Palloseuran kasvatti nauttii fyysisestä pelaamisesta ja piti PKKU:n tarjoamaa haastetta mukavan vaihteluna. Joukkueen talvikauteen ja omaan tekemiseensä Valtteri on ollut tyytyväinen.

- Vastustaja oli erilainen, tuli paljon pitkillä avauksilla. Oli hyviä yksilö pelaajia, mutta yhteistä säveltä ei kunnolla löytynyt. Hyökkääjä Tiberi oli hyvin isokokoinen kaveri, mutta hyvillä ajoituksilla ja kovalla asenteella pärjäsin hyvin. Oikein mukavaa päästä välillä painimaan kunnolla otteluissa.

- Olemme pystyneet siirtämään harjoitellut asiat hyvin peleihin, joka näkyy tuloksessa. Jokainen pelaaja on sisäistänyt asiat hyvin ja pystyy toteuttamaan pelisuunnitelmaa. Talvikauteni on mennyt hyvin, yksiäkään reenejä ei ole tainnut jäädä väliin, ja olen pystynyt pitämään peleissä hyvän tasaisen tason ja jopa ylittämään tasoni. Yhtä punaista korttia lukuunottamatta.

 

O49A2924

2005-syntynyt Otto Kautto pyöritti HJS:n pallollista peliä mallikkaasti Karzsn Jawanmirin (takana) kanssa PKKU:ta vastaan.

Kuva: Kai Savonniemi

Otto Kautto (s.2005) esiintyi vahvasti ottelussa PKKU:ta vastaan. Talvikaudella miesten peleihin tuntumaa ottanut nuori keskikenttäpelaaja on sopeutunut hyvin Kakkosen vaatimustasoon, mutta tiedostaa vielä olevan varaa kehittää omaa pelaamista tulevan kauden koitoksiin.

- Tämän päivän peli oli mainio kun voitettiin ja oma peli kulki ihan ok ja joukkue pelasin yhteen hyvin. Kakkosen tason pelit eroavat junioreista selkeästi fyysisyydessä ja pelin nopeudessa, myös vaatimustaso kaikilla muilla pelin osa-alueilla on kovempi kuin b-junioreissa.

Talvet pelit ovat menneet itseltäni välillä ihan hyvin ja välillä taas on ollut tiukempaa, vahvuuksiani on ollut rauhallisuus pallon kanssa ja peliä edistäminen ylöspäin, kehitettävää on kaikessa mutta suurimmat kehityskohteet ovat kestävyyden parantaminen, voiman saanti ja jatkossa pitää pystyä pitämään oma taso laadukkaana ottelusta toiseen sekä otteluiden sisällä.

HJS:n kokoonpano 28.3.2021 HJS - PKKU

Eero Viljanen
Elmeri Supperi
Valtteri Paananen
Ayoub Sadki
Lasse Kivinen
Eero Lamberg
Otto Kautto
Karzan Jawanmiri
Prince Mokuma
Santeri Stenius
Jonni Thusberg

Vaihdosta kentälle:

Valtteri Lähde
Giscard Mosamete
Eppu Kallio
Kasimir Arminen
Lauri Kesti
Joona Dyster

Seuraava harjoitusottelu:

HJS - NJS lauantaina 10.4. kello 13.00

TULE MUKAAN MATKALLE KOHTI UNELMIA

Juhlalogo-300x300

Kohti unelmia!

HJS Akatemia ry ja Hämeenlinnan Jalkapalloseura ry ovat nyt Yksi yhteinen HJS! Saman hallinnon alla toimisella yksinkertaistamme ja tehostamme koko HJS:n toimintaa.
 
Edustusjoukkue on tavoite ja ponnahduslauta ylöspäin omille junioripelaajille. Joukkue pelaa Kakkosessa ja kehittää toimintaansa jatkuvasti niin kentällä kuin kentän ulkopuolella, jotta meillä on joskus mahdollisuus nousta vieläkin ylemmäksi!
HJS Akatemia ry

Y-Tunnus:
2720057-1
Osoite:
Härkätie 17,
13600 Hämeenlinna
Sähköposti:
toimisto@hjs.fi
Puhelin:
045 120 5771

SEURAA MEITÄ