HJS klaarasi kolme pistettä mukaan Kaarinasta - “Aikamoinen taisteluvoitto”

Lasse Kivinen tuulettaa kameralle.
Lasse Kivinen puski HJS:n voittomaalin KaaPoa vastaan.

Kolme pistettä oli tiukan työn takana Hämeenlinnan Jalkapalloseuralle Kaarinassa, mutta lopulta erikoistilannemaalit käänsivät tappioaseman voitoksi viimeisen 20 minuutin aikana. HJS:n kulmapotkuista tulleet maalit olivat vielä kirjoitushetkellä merkittynä Elmeri Supperille, mutta todellisuudessa HJS:n voittomaalin puski toinen puolustaja Lasse Kivinen. 

“Aikamoinen taisteluvoitto. Oli vaikeaa vaihtaa parin edellisen pelin jalkapalloon kelpaamattomasta alustasta siihen, että yritetään hallita palloa ja vähän sen näköistä se kieltämättä oli. Onneksi saimme hienolla erikoistilanneosaamisella pari maalia kasaan ja voitto raavittua. Siitä voi olla tyytyväinen”, Kivinen kertoi.  

HJS aloitti pelin vahvasti ja loi kolme lähes identtistä maalipaikkaa matalilla keskityksillä maalin edestä ensimmäisen viiden minuutin aikana, mutta yhdelläkään kerralla paikalla ei ollut HJS:n pelaajaa.  

Eemeli Raittinen pääsi vartin kohdalla vetämään irtopallon boksin reunalta, mutta laukaus meni yli.  

KaaPo hätyytteli ensimmäisen kerran HJS-maalia reilu parinkympin jälkeen, kun vaarallinen vasuri Niklas Kuusio ampui vapaapotkun alanurkkaa kohti, mutta HJS-maalivahti Joonas Immonen teki hyvän torjunnan. 

Prince Mokuma ja Jonni Thusberg hätyyttelivät lyhyen ajan sisään KaaPo-maalia ennen puolta tuntia, jonka jälkeen KaaPo sai pallon jo lähes maaliviivalle ennen kuin Kivinen ehti purkamaan pallon väljemmille vesille.  

KaaPo siirtyi 1-0-johtoon 42 minuutilla, kun kulman jälkitilanteesta Vili Ruuskasen keskityksen ja laukauksen välimaaston pallo lirui pelaajamassan läpi maalin alanurkkaan.  

HJS oli lähellä tasoitusta jakson viimeisestä tilanteesta, kun Mokuma pääsi yrittämään kaksi kertaa boksista, mutta Jesse Peltosen mainio torjunta ja KaaPo-puolustuksen blokki jättivät ensimmäisen jakson lopusta karvaan maun hämeenlinnalaisten suuhun. 

“Eka 15 minuuttia meillä oli vahva momentum ottaa etumatkaa maalien muodossa, mutta hassasimme kolme hyvää paikkaa. Sen jälkeen pelin luonne muuttui. KaaPo oivalsi meidän aseet ja otti niitä pois. Emme löytäneet vaihtoehtoja siihen ja olimme pallollisena heikkoja. Peli kääntyi keskialueen kamppailuksi, joita KaaPo voitti paljon ja sai painetta erikoistilanteilla. Jälkimmäinen puolisko jaksosta oli heikkoa”, HJS:n päävalmentaja Lauri Hakanen ruoti.  

Kivinen löysi selviä syitä siihen, miksi HJS taantui jakson edetessä. 

“Olimme vähän hätäisiä ja kun ei oltu päästy hetkeen pelaamaan lyhyempää pallollista pelaamista niin meillä ei ehkä ollut tarpeeksi uskoa, vaan päädyimme pelaamaan liian turvallisesti eteenpäin. Olimme sitten vähän purjeessa roiskimisen takia emmekä saaneet pelaamiseen rytmiä. Mutta ei vastustajakaan maalipaikkoja juurikaan saanut. KaaPon maali oli vähän huolimatonta pelaamista meiltä.” 

HJS paransi toiselle jaksolle peliä selvästi juurikin lisääntyneen pallokontrollin kautta. Muutaman namupaikan hassaamisen jälkeen nousivat HJS:n puolustajat ja kulmapotkut isoon rooliin, kun 72 minuutilla Supperi toi joukkueen tasoihin ja 78 minuutilla Kivinen nikkasi voittomaalin.  

“Tajusimme sen, ettei lähdetä turhaan roiskimaan ja laitetaan laatua pelaamiseen. Omasta halusta ja taitotasosta se oli lopulta kiinni. Tiedämme, että olemme laadukas joukkue ja saimme sitä näkymään toisella jaksolla. Rakensimme maalipaikkoja ja vaikka niistä ei saatu viimeisteltyä niin erikoistilanteista lopulta niitattiin”, Kivinen sanoi.  

Hakanen oli tyytyväinen joukkueensa toisen jakson esitykseen. 

“Jaksoimme myllyttää ja olla aktiivisia pallon kanssa ja ilman palloa. Peli kääntyi KaaPon päähän oikeastaan koko toisen jakson. Iso hatunnosto penkiltä tulleille pelaajille. Tiesimme, että sen piti olla osa-alue, millä peli käännetään ja vaihdoilla oli selkeästi iso vaikutus tänään.” 

Ohjeet toiselle jaksolle olivat selvät. 

“Kenttätasapainon parantaminen ja päättäväisyys viimeisellä kolmanneksella. Ekalla jaksolla olimme liian arkoja murtautumispaikoissa ja KaaPo pääsi liian helpolla. Päättäväisyys oli sitä luokkaa, että meidän pelissä oli vaaramomenttia selvästi enemmän”, Hakanen kehui.  

Kypsyyttä löytyi myös maalin johtoasemassa pelaamisessa eikä HJS:llä ollut ottelun loppuvaiheessa mitään hätää.  

“Olen tosi tyytyväinen aktiivisuustasosta vielä siinä vaiheessa. Pelin tappaminen onnistui hienosti”, Hakanen totesi. 

HJS päättää tiukan 11-päiväisen rypistyksensä tulevana tiistaina, kun Kaurialassa pelattavaan otteluun saapuu vastustajaksi sarjan kärjessä oleva Tampere United.  

“Siitä oli jo aiemmin puhetta, että kun saadaan nämä turnauspelit ladattua alta pois niin sitten kaikilla on hyvä fiilis. Eiköhän kaikilta löydy taistelutahtoa ja oli tärkeää saada nämä kolme pistettä, kun alkukaudesta oli vähän huonoa. Se tuo uskoa omaan tekemiseen ja näkyy varmasti ensi pelissä vahvemmin ja saamme otettua itsestämme kaiken irti”, Kivinen vakuutti.  

Hakanen käänsi katseensa otteluruuhkan huipentumiseen heti KaaPo-pelin jälkeen. 

“Mitään ei tarvitse säästellä, joten kerätään hyvä lataus kotiyleisön eteen ja toivotaan, että lehterit täyttyvät. Jatketaan hyvää nousujohteista tekemistä ja kun sarjakärki tulee vierailulle niin mikäs sen mukavampaa ennen juhannusta.” 

HJS – Tampere United tiistaina 21.6. kello 18:30 Kaurialassa. Tervetuloa! 

 

Kokoonpano: 

Joonas Immonen 

Giscard Mosamete (Elmeri Supperi 46’) 

Miika Kolsi  

Lasse Kivinen 

Jonni Thusberg 

Prince Mokuma  

Tuomas Lähdesmäki (Kalle Kopra 72’) 

Jami Kyöstilä (Innocent Nshizirungu 90’) 

Gaaid Abshir Mahamed (Severi Keskitalo 55’) 

Ossi Lehtonen (Miika Paussu 72’) 

Eemeli Raittinen 

Hämeenlinnan Jalkapalloseura HJS kausikortti Kakkonen Jalkapallo
Juhlalogo-300x300

Kohti unelmia!

HJS Akatemia ry ja Hämeenlinnan Jalkapalloseura ry ovat nyt Yksi yhteinen HJS! Saman hallinnon alla toimisella yksinkertaistamme ja tehostamme koko HJS:n toimintaa.
 
Edustusjoukkue on tavoite ja ponnahduslauta ylöspäin omille junioripelaajille. Joukkue pelaa Kakkosessa ja kehittää toimintaansa jatkuvasti niin kentällä kuin kentän ulkopuolella, jotta meillä on joskus mahdollisuus nousta vieläkin ylemmäksi!
HJS Akatemia ry

Y-Tunnus:
2720057-1
Osoite:
Härkätie 17,
13600 Hämeenlinna
Sähköposti:
toimisto@hjs.fi
Puhelin:
045 120 5771

SEURAA MEITÄ