Artikkeli 8, kuva

Artikkelikuva: Kai Savonniemi

HJS latoi viisi maalia kotiyleisön iloksi ja otti massiivisen voiton TPV:stä

Lokakuun ensimmäinen perjantai-ilta tarjosi aina niin romanttiset syyspuitteet suomalaiselle jalkapallolle, kun Kaurialan olympiastadionin tunnelmallisissa iltavaloissa taisteltiin elintärkeistä pisteistä Kakkosen B-lohkon sarjapaikan suhteen. HJS otti kahden tasapisteissä otteluun lähteneen joukkueen välisestä kamppailusta täydet kolme pistettä 5-2-voitolla Tampereen Pallo-Veikoista ja puhalsi täten lisää kaulaa sarjataulukossa putoamispaikkoihin. Lauri Kesti ja Valtteri Kaarna (kuvassa) osuivat molemmat kahdesti ja yksi maali merkittiin Arttu Mättön omaksi maaliksi. 

HJS sai otteluun lentävän alun, kun pallo oli TPV:n maalivahti Antti Kuusisen selän takana jo ensimmäisellä minuutilla. Loistavasti vasemmalta keskikaistalta rakennetun hyökkäyksen jälkeen pallo liikkui nopeasti Santeri Steniuksen ja Kaarnan kautta oikealta laidalta mukaan nousseelle Kestille, jonka tarkka sijoitus takanurkkaan herätti Kaurialan katsomon huutoon kun myöhäisimmät etsivät katsomosta vielä istumapaikkojaan. 

Lisää oli tulla ottelun seitsemännellä minuutilla, kun toppari Valtteri Paanasen pitkä syöttö lähetti Kestin puolittaiseen läpiajoon, mutta “Laten” laukaus epäonnistui TPV-puolustajan häirinnän myötä.  

TPV sai mahdollisuutensa tasoittaa ottelun 11. minuutilla, kun erotuomari Pouria Notash näki Paavo Aholan rikkoneen TPV:n Janne Oksasta. Tuomio näytti HJS:n ja yleisön näkökulmasta varsin kevyeltä. Jari Nikkilän kylmänviileä panenka-potku toi vierailijat tasoihin. 

Lisää tapahtui vain hetkeä myöhemmin. Stenius kikkaili itsensä läpiajoon TPV-topparien keskeltä. Tomi Ylinen kaatoi Steniuksen Notashin näkemyksen mukaan alimpana miehenä ja passitti Ylisen punaisella kortilla aikaiseen suihkuun.  

Kaarna oli ensimmäisenä paikalla Prince Mokuman kovaa täräyttämän vapaapotkun jälkeisessä, TPV-maalivahti Kuusisen vapauttamassa, irtopallossa ja tuikkasi HJS:n jälleen johtoon lähietäisyydeltä. 

– Aloitimme erittäin hyvin ja hallitsimme peliä. Sitten vastustaja pääsi vähän kyseenalaisella rankkarilla tasoihin. Toisaalta se punainen kortti niin en tiedä olisiko sitä pitänyt nostaa siinä tilanteessa. Siitä me hyödyimme sitten loppujen lopuksi, puntaroi HJS:n kakkosvalmentaja Teuvo Palkki.  

HJS:n iloa kesti vain viitisen minuuttia, kun TPV tuli tasoihin miesvajaalla samalla tavalla kuin HJS oli siirtynyt hetkeä aiemmin johtoon. Oksanen ampui vapaapotkun kahdestakymmenestä metristä, jota HJS-maalivahti Valtteri Lähde ei saanut liimattua syliinsä ja ykkösenä irtopalloon ehtinyt Antti Kujala laukoi pallon varmasti maalin perukoille. 

Ottelun tuleva käsikirjoitus alkoi muodostua TPV:n tasoituksen jälkeen. TPV vetäytyi yhdeksän pelaajan matalaan blokkiin HJS:n yrittäessä löytää keinoja vierailijoiden puolustusmuurin murtamiseksi. HJS pääsi ensimmäisen jakson aikana vielä pariin kertaan maalipaikkaan, mutta Steniuksen ja Kestin yritykset jäivät vielä ilman palkintoa. Vaarallisimmat hyökkäykset tulivat pääosin oikealta laidalta mainiosti pelanneiden Kestin ja Azina Alinguen toimesta.  

– Hirmu värikäs ensimmäinen jakso, Palkki sanoi.

HJS hyökkäsi ja hyökkäsi, ja sai lopulta palkintonsa

Ottelun toinen jakso jatkui siitä mihin ensimmäinen jäi. 4-4-1-muodostelmaan siirtynyt ja jopa kuuden linjalla puolustanut TPV ei halunnut luovuttaa pisteitä helpolla eikä se niin tehnytkään. HJS tuskaili toisen jakson ensimmäisen vartin hitaiden hyökkäyksiensä ja niukasti saatavilla olleen tilan vuoksi hyökkäyskolmanneksella.  

– Tuntui, että hakkasimme päätämme seinään toisen jakson alun. Kävimme tauolla läpi sitä, että miten rakennamme peliä, kun laitatoppareillamme on pallo. Tärkeää oli saada syvyysjuoksuja kymppialueelta, kun pallo oli laidassa, mutta se ei toiminut jakson alussa. Sen takia piti miettiä myös vaihtoehtoja. Yhtä maaliahan koko toinen jakso oli, Palkki kertasi. 

HJS sai lopulta särön aikaiseksi TPV-puolustukseen ottelun 62. minuutilla, mutta teki sen nopean hyökkäyksen kautta. Yksi harvoista toisen jakson TPV-hyökkäyksistä päättyi vierailijoiden rikkeeseen HJS:n puolustuskolmanneksella. Isännät pelasivat vapaapotkun nopeasti ja kymmenessä sekunnissa pallo oli Mokuman jaloissa TPV:n päätyrajalla ja hän nousi pallon kanssa vierailijoiden boksiin. Orastava tilanne näytti jo kuihtuvan TPV:n purkuun, mutta lopulta Eppu Kallio sai syötettyä pallon Kaarnalle, jonka laukaus kuudentoista alueen rajalta kimposi TPV-puolustajan jalasta korkeassa kaaressa maalin takanurkkaan.  

– Kaarnan maali helpotti huomattavasti peliämme, huokaisi Palkki.  

Kahden maalin mies ja yhden kauden parhaista peleistään esittänyt Kaarna myhäili tyytyväisenä ottelun jälkeen.  

– Hyvät kolme pistettä saimme. Taisteluilme oli erittäin kova ja kaikki halusivat voittaa tänään.  

Maalejaan Kaarna ei suostunut kehumaan, vaan laittoi ne ennemmin tuurin piikkiin.  

– Hyvä, että käy tsägä välillä. Ekassa Prince ampui vaparin ja ajattelin, että jos hän ampuu sen takanurkkaa kohti niin juoksen ripareille. Toisessa maalissa sain hyvän syötön ja veto sattui uppoamaan takakulmaan. 

Maalin jälkeen TPV oli pakotettu luopumaan aivan matalimmasta blokistaan, jonka jälkeen kotijoukkue löysi tiloja entistä enemmän vierailijoiden päässä. Giscard Mosameten avaus löysi minuuttia aiemmin kentälle tulleen Arttu Raittisen, jonka vahva kuljetus päättyi vapauttavaan syöttöön Kestille, jonka illan toinen maali oli vähintään yhtä kaunis sijoitus takatolpan juureen kuin oli ottelun ensimmäinenkin.  

– Lauri on tänään erinomainen. Tosi vaarallinen ja pari maalia siihen päälle, Palkki kehui. 

Minuutti tämän jälkeen Kallio riisti pallon itselleen ja vapautti Eero Lambergin ja Raittisen 2v1-hyökkäykseen. Lamberg päätti hakea omaa ratkaisuaan, jonka TPV-maalivahti Kuusinen sai torjuttua. Jatkopallosta Alingue syötti Raittisen erinomaiseen paikkaan, mutta syksyn liukastama nurmi teki miehelle tepposet ja veto epäonnistui liukastumiseen.  

HJS:n viides maali oli tulla jo vartti ennen loppua. Paananen syötti pallon TPV:n muodon sisään hakeutuneelle Mokumalle, joka jatkoi pallon laitaan Alinguelle. “Eeliksen” upea keskitys löysi Raittisen pään, mutta hänen viidestä metristä lähtenyt puskunsa suuntautui suoraan Kuusista päin.  

Lamberg nousi pallon kanssa hyvin boksin sisään ottelun 87. minuutilla imien itseensä kolme TPV-pakkia ja syöttäen pallon vapaana olleelle Joona Dysterille. Valitettavasti myös Dysterin kohdalla liukastuminen laukauksen hetkellä vesitti miehen maaliaikeet.  

Minuutti tästä nähtiin ottelun viimeinen maali. “Sisu” Mosamete katkoi TPV:n syötön ja lähti itse voimakkaaseen nousuun pallon kanssa. Sisu päätti mainion hetkensä hyvään matalaan keskitykseen maalin eteen liukuneelle Raittiselle. Lopulta pallo meni maaliin niin ikään tilanteeseen liukuneen TPV-puolustaja Arttu Mättön jalasta.  

HJS:llä on seuraava sarjaottelu kahden viikon päästä Atlantista vastaan. Valmistautuminen tuohon otteluun ei ole pelkkää treenaamista.  

– Meillä on ensi viikonloppuna harjoitusottelu U19-maajoukkuetta vastaan Eerikkilässä. Se on meidän valmistautumista seuraavaan sarjapeliin, Palkki kertoi. 

 

Artikkelikuva: Kai Savonniemi.

Juhlalogo-300x300

Kohti unelmia!

HJS Akatemia ry ja Hämeenlinnan Jalkapalloseura ry ovat nyt Yksi yhteinen HJS! Saman hallinnon alla toimisella yksinkertaistamme ja tehostamme koko HJS:n toimintaa.
 
Edustusjoukkue on tavoite ja ponnahduslauta ylöspäin omille junioripelaajille. Joukkue pelaa Kakkosessa ja kehittää toimintaansa jatkuvasti niin kentällä kuin kentän ulkopuolella, jotta meillä on joskus mahdollisuus nousta vieläkin ylemmäksi!
HJS Akatemia ry

Y-Tunnus:
2720057-1
Osoite:
Härkätie 17,
13600 Hämeenlinna
Sähköposti:
toimisto@hjs.fi
Puhelin:
045 120 5771

SEURAA MEITÄ