Artikkeli 30, kuva 1

Kuva: Ari Kedonperä

HJS matkaa voitosta voittoon kulkeneen Ilveksen vieraaksi

Merkintöjä ainoastaan voittosarakkeeseen tähän asti kerännyt Ilveksen kakkosjoukkue tarjoaa haastetta kerrakseen Hämeenlinnan Jalkapalloseuralle lauantaina, kun joukkueet iskevät yhteen Tampereen sykkeessä Ratinan stadionilla.

Ilves on kolmessa pelaamassaan ottelussa nitistänyt GrIFK:n 6-1, FC Jazzin 2-0 ja Kaarinan Pojat 3-2. Miska Rautiola on ollut hyökkäyspään tuotteliain neljällä maalillaan. Voittamattoman HJS:n kolme ensimmäistä ottelua ovat kartuttaneet hämeenlinnalaisten pistetiliä viidellä pisteellä yhden voiton ja kahden tasapelin myötä. Hämeenlinnalaisista ahkerin maaliverkkojen heiluttaja on ollut juuri Ilveksen organisaatiosta HJS:ään siirtynyt Jesse Huhtala kahdella maalillaan.

HJS:n päävalmentaja Lauri Hakanen tietää, että lauantaina on onnistuttava hyvin, jotta pisteputken jatkaminen on mahdollista.

– Kyllä haaste kovenee taas ihan selvästi. Puhuimme joukkueen kanssa jo, että joka viikolle on tullut pelillistä vaatimustasoa lisää ja nyt tulee vastaan saletisti eri tason ryhmä ja myös erilainen ryhmä kuin viime viikolla. Ilves haluaa pitää vauhtia siinä missä mekin ja peli tulee nopeutumaan. Ilveksen liiga-avut tuovat vielä oman lisämausteensa peliin.

HJS ja Ilves ovat tämän vuoden aikana kohdanneet kahdesti. Tammikuussa pelatussa Kakkosen cupin ottelussa HJS oli parempi maalein 2-1. Kesäkuussa pelattu harjoitusottelu oli puolestaan Ilveksen heiniä maalein 1-0.

– Molemmilla on edellytykset pelata vauhdikasta peliä ja sen suhteen etenemme tasaväkisissä merkeissä. Se mitä emme aiemmissa peleissä ole nähneet on se, millaisia lisävaihteita ja -ominaisuuksia vahvistukset ylhäältä heille tuovat, mutta se on sellainen asia, joka meidän täytyy laittaa tänään jo korvan taakse ja olla valmiita huomenna tunnistamaan se haaste, Hakanen sanoo.

Ilveksen vahva kauden startti ei ole hirveästi yllättänyt Hakasta.

– Sen suhteen tosin vähän, että he ovat ottaneet kolme suoraa voittoa, sillä ei heilläkään superrutinoitunut joukkue ole. Liiga-avut ovat nostaneet heidän hyökkäämisensä tasoa monipuolisemmaksi ja vaarallisemmaksi, ja muuten peruslaadukkaalla omalla pelaamisellaan he ovat jokaista vastustajaa vastaan olleet pelissä mukana. Sitä perustasoa meidänkin on edelleen nostettava, jotta voimme kääntää tasaiset pelit voitoiksi niin kuin Ilves on tehnyt alkukaudesta, Hakanen pohtii.

HJS on jäänyt kahdessa pelaamassaan kotiottelussa happamilta maistuneisiin tasapeleihin. Hakanen nostaa esiin yhden teeman, johon harjoittelemisessa on keskitytty.

– Hyökkääminen ja tilanteiden päättäminen on ollut tärkein juttu. Olemme peruspelaamisessa olleet vähintään tasaväkisiä jokaisessa ottelussa ja pystyneet luomaan maalipaikkoja. Niitä pitää hyödyntää kliinisemmin ja olemme pieniä mausteita kehitelleet siihen lisää. Tämän viikon perusteella olemme menneet eteenpäin, Hakanen kertoo.

Hakasen joukkue on lauantaita ajatellen iskukykyinen ja valmis voittamaan, vaikkei harjoituskentällä ole kolhuilta tällä viikolla säästyttykään.

– Yksi vastoinkäyminen tuli viikolla, jota ilman olisin voinut elää, mutta joukkue pystyy klaaraamaan sen. Viimeksi jouduin jättämään nälkäisiä kavereita penkille niin tämä antaa toisille pelaajille mahdollisuuden taas näyttää osaamistaan. Saamme myös JanPa:n (Loiske – JanPa Kolmosessa) matkaan apuja, joten kaikki saavat hyvin peliminuutteja myös ensi viikkoa ajatellen, jolloin meiltä lähtee miehiä sotimaan, Hakanen päättää.

 

Ilves/2 – HJS lauantaina 4.7. kello 15.00 Ratinan stadionilla.

 

 

Juhlalogo-300x300

Kohti unelmia!

HJS Akatemia ry ja Hämeenlinnan Jalkapalloseura ry ovat nyt Yksi yhteinen HJS! Saman hallinnon alla toimisella yksinkertaistamme ja tehostamme koko HJS:n toimintaa.
 
Edustusjoukkue on tavoite ja ponnahduslauta ylöspäin omille junioripelaajille. Joukkue pelaa Kakkosessa ja kehittää toimintaansa jatkuvasti niin kentällä kuin kentän ulkopuolella, jotta meillä on joskus mahdollisuus nousta vieläkin ylemmäksi!
HJS Akatemia ry

Y-Tunnus:
2720057-1
Osoite:
Härkätie 17,
13600 Hämeenlinna
Sähköposti:
toimisto@hjs.fi
Puhelin:
045 120 5771

SEURAA MEITÄ