HJS matkustaa huomenna Piikkiöön Suomen cupin neljännelle kierrokselle

Eero Viljanen pääsee huomenna maalitolppien väliin.
Eero Viljanen pääsee huomenna maalitolppien väliin.

Hämeenlinnan Jalkapalloseura ei huilaa montaa päivää vapun jälkeen, sillä uusi peli odottaa jo huomenna. HJS matkustaa Suomen cupin neljännellä kierroksella Läntisen Vitosen A2-lohkossa pelaavan Piikkiön Palloseuran vieraaksi.  

HJS lähtee otteluun luonnollisesti ennakkosuosikkina, mutta maalivahti Eero Viljanen lupaa, että asenne on sataprosenttinen. 

“Siitä ei pitäisi jäädä kiinni. Kilpailullinen peli on aina kilpailullinen peli ja joka peliä lähdetään ehdottomasti voittamaan.” 

HJS:n päävalmentaja Lauri Hakanen painottaa, ettei valmistautuminen ole eronnut normaalista mitenkään muuten kuin lyhyen aikaikkunan osalta. 

“Nyt on kerran treenattu välissä ja saatu hyvä kuva siitä kenellä jalka liikkuu. Joukkue oli hyvillä mielin kentällä ja meno näytti hyvältä.” 

Hakanen kertoo, että pelaajistoon tulee jonkin verran kierrätystä lauantaihin nähden. 

“Muutenkin oli tarkoitus, että pystymme pikkaisen kierrättämään, mutta käytännössä viime pelissä mukana olleet ovat lapulla huomennakin. Ydinryhmä lähtee matkaan ja sitä myötä saamme johtajuutta joka linjaan ja pelaajia, jotka ovat tottuneet pelaamaan kimpassa. Mihinkään hurlumheihin emme ole lähdössä kierrätyksen suhteen, mutta muutamille pelaajille on huomenna luvassa isompia minuutteja kuin mitä he ovat tähän asti saaneet”, Hakanen kertoo. 

Yksi näyttöpaikan saavista pelaajista on Viljanen, joka pääsee huomenna pelaamaan kauden ensimmäisen kilpailullisen ottelunsa. Joonas Immonen on vartioinut hämeenlinnalaisten maalia kahdessa ensimmäisessä Kakkosen ottelussa ja cupin matsissa Tampere Unitedia vastaan. 

“Pelaaminen on tämän homman suola. Ainahan se harmittaa, jos ei pelaamaan pääse. Meillä on hyvä kilpailu ja henki, ja puskemme toisiamme eteenpäin. Sitten kun sauman saa niin se pitää käyttää. Huomenna lähdetään nollaa pitämään”, Viljanen linjaa. 

HJS pääsee yrittämään kilpensä kiillottamista nopeasti lauantain jälkeen, jolloin MuSa otti pisteet tylysti mukaansa 0-4-vierasvoitolla.  

“Hyvällä fiiliksellä huomiseen. Panoksena on se, että voimme saada vaikka Veikkausliigajoukkueen vastaan seuraavalle kierrokselle, joten sen pitäisi ainakin sytyttää”, Viljanen sanoo.  

Hakanen on tyytyväinen, että uusi ottelu on edessä nopeasti. 

“Katseet käännettiin nopeasti uuteen otteluun eikä jääty murheen alhoon kiinni. Huomenna haetaan hyvää yhteistä matsia, onnistumisia ja hymyä huulille sitä kautta.”  

“Mitään ei kuitenkaan ole tulossa ilmaiseksi, vaan meidän pitää lähteä pelaamaan hyvin ja pelaamaan joukkueelle. Sitä peräänkuulutetaan huomenna ja sen kautta voimme saada pelistä hyvän otteen”, Hakanen muistuttaa. 

Huominen vastustaja PiPS on edennyt cupissa jo kolmen vastustajan läpi. 1. kierroksella kaatui Kutosen joukkue Quppis 3-0, 2. kierroksella Vitosen joukkue AFC Campus rangaistuspotkukilpailun jälkeen ja 3. kierroksella FC Interin M35-joukkue maalein 5-0.  

PiPS on aloittanut oman kautensa myös Vitosessa vakuuttavasti. Joukkue on voittanut kaksi ensimmäistä sarjaotteluaan musertavalla 15-0-maalierolla. 

“En usko, että vastustaja on turhaan päässyt tälle kierrokselle. Siinä on pitänyt muutama jengi voittaa ja se tarkoittaa sitä, että paikka on ansaittu. Sarjataso ei aina kerro kaikkea, heiltä voi löytyä hyviä ja urheilullisia pelaajia. Pitää olla valmis siihen, että pelissä on vauhtia ja pystyä ottamaan kontrolli omalla tekemisellä. Huomisen teema on keskittyä omaan tekemiseen ja omiin vahvuuksiin”, Hakanen toteaa. 

Jalkapalloromantikko Viljanen odottaa huomista ottelua innolla. Eri sarjatason joukkueiden kohtaamiset sytyttävät. 

“Onhan tämä hienoa. Kyllä cupin kuuluu olla tässä muodossa. Voimme tehdä hienon tarinan, jos etenemme pidemmälle.” 

Hämeenlinnan Jalkapalloseura HJS kausikortti Kakkonen Jalkapallo
Juhlalogo-300x300

Kohti unelmia!

HJS Akatemia ry ja Hämeenlinnan Jalkapalloseura ry ovat nyt Yksi yhteinen HJS! Saman hallinnon alla toimisella yksinkertaistamme ja tehostamme koko HJS:n toimintaa.
 
Edustusjoukkue on tavoite ja ponnahduslauta ylöspäin omille junioripelaajille. Joukkue pelaa Kakkosessa ja kehittää toimintaansa jatkuvasti niin kentällä kuin kentän ulkopuolella, jotta meillä on joskus mahdollisuus nousta vieläkin ylemmäksi!
HJS Akatemia ry

Y-Tunnus:
2720057-1
Osoite:
Härkätie 17,
13600 Hämeenlinna
Sähköposti:
toimisto@hjs.fi
Puhelin:
045 120 5771

SEURAA MEITÄ