O49A1664

Valtteri Paananen, numero 16, vastasti HJS:n toisesta osumasta 2-0 voitossa

Kuva: Kai Savonniemi

HJS nappasi jatkopaikan Kakkosen cupissa

HJS - Ilves-Kissat 2-0 (1-0)

1-0 Santeri Stenius
2-0 Valtteri Paananen

Hämeenlinnan Jalkapalloseuran kilpailullinen kausi käynnistyi riemastuttavalla tavalla, kun viime kaudella Kakkosen cupin välieriin edennyt joukkue aloitti tämän kauden cupin 2-0 (1-0) -voitolla Ilves-Kissoista. Hämeenlinnalaisten maaleista vastasivat vastikään jatkosopimuksen tehnyt Santeri Stenius ja puolustaja Valtteri Paananen.

HJS otti alusta alkaen pallonhallinnan itselleen Ilves-Kissojen keskittyessä puolustamaan matalalla blokilla. Pieni kenttä ei varsinaisesti auttanut kotijoukkuetta, sillä linjojen taakse ei juurikaan jäänyt tilaa pystyjuoksuille. Hallinta toi kuitenkin tulosta ja HJS sai helpottavan johtomaalin ottelun 33. minuutilla, kun Stenius pommitti kovan laukauksen Ilves-Kissat-maalivahti Joni Miettisen kainalon alta maaliin. HJS oli jo aikaisemmin saanut pallon kertaalleen vierailijoiden maaliin, mutta Jonni Thusbergin maali hylättiin paitsiona.

HJS:n päävalmentaja Lauri Hakanen ei ollut hallinnasta huolimatta täysin tyytyväinen joukkueensa ensimmäiseen jaksoon.

– Olihan siinä hermostuneisuutta meilläkin. Ei pelissä ihan niin kiire ollut kuin ajoittain näytti.

HJS terävöitti otettaan toisella jaksolla ja pakotti prässillään Ilves-Kissojen avauspelaamisen lähinnä pitkien pallojen viljelemiseksi. Myös oma hyökkäyspelaaminen kohentui.

– Toiselle jaksolle paransimme pallollista pelaamista, ja myös puolustaminen oli astetta jämäkämpää ja pääsimme horjuttamaan vastustajan pelin avaamista. Olen tosi tyytyväinen, että saimme homman tauolla kasaan paremmin sen osalta, Hakanen sanoi.

– Sauma oli mennä muutaman kerran ylivoimahyökkäyksillä ja päättää tilanteita, mutta ne jäivät vähän piippuun tänään, Hakanen mietti toisen jakson kehityskohteita.

HJS:n toinen maali syntyi kulmapotkun jälkitilanteesta tunnin kohdalla, kun Prince Mokuma kaivoi pallon maalinedusruuhkasta Paanaselle, joka toimitti pallon verkon perukoille.

Paananen oli tyytyväinen mies tosipelien alettua.

– Aina on tosi kivaa pelata ja vielä kivempaa, kun pääsin maalintekoon ensimmäistä kertaa HJS-paidassa.

Eero Viljanen piti maalinsa puhtaana Cupin avausottelussa.
Kuva: Kai Savonniemi

 

Ilves-Kissat sai varsinkin viimeisellä vartilla muutaman maukkaan tilanteen ja oli erikoistilanteissaan kauttaaltaan vaarallinen. HJS:n maalivahti Eero Viljanen oli kuitenkin mies paikallaan ja viimeisin voiton tae ottelun lopussa.

– Heillä oli isoja kavereita ja he pystyivät kohdepelin kautta luomaan painetta. Niissä huomattiin, että astetta jämäkämmin pitää pärjätä oman pään kamppailuissa jos haluaa ne paikat ennaltaehkäistä, Hakanen näki.

HJS joutui pitämään pitkän joukkueharjoittelutauon viime kauden päätteeksi koronarajoituksista johtuen.

– Ensimmäinen kilpailullinen peli pitkään aikaan ja monille pelaajille ensimmäinen ysikymppinen, joten olemme tyytyväisiä siihen nähden. Selvisimme ilman isompia kolhuja ja näimme, että pystymme pelaamaan näistä lähtökohdista sen ysikymppisen vauhdikkaasti. Olen tyytyväinen kokonaisuuteen, vaikka parantamisen varaakin jäi, Hakanen niputti.

Paanasen kehossa pitkä tauko tosipeleistä ei enää liiemmälti tunnu, vaan mies on virittymässä mukavasti taas kilpailun makuun.

– Ei tuntunut jaloissa niin paljon kuin luulin. Ihan kiitettävästi olimme palautuneet treeneistä. Olemme päässeet halliin hyvin treenaamaan ja tehneet omatoimisia niin kyllä ne jalat kunnossa pysyvät, Paananen totesi.

HJS pelaa seuraavan Kakkosen cupin ottelunsa ensi viikonloppuna. Ottelu pelataan joko Jyväskylässä tai Tampereella, sillä vastaan tulee voittaja sunnuntai-iltapäivänä pelattavasta ottelusta JJK – Ilves/2.

TULE MUKAAN MATKALLE KOHTI UNELMIA

Juhlalogo-300x300

Kohti unelmia!

HJS Akatemia ry on perustettu syksyllä 2015 kehittämään hämeenlinnalaista edustusjalkapalloa. Seuran tavoitteeksi asetettiin paikallisen jalkapallon palauttaminen Kakkoseen vuoteen 2020 mennessä. Määrätietoinen työ on tuonut meidät minimitasolle ja nyt on aika suunnata kaikkien paikallisten jalkapallon ystävien tavoitteeksi seuran kehittäminen tasolle, joka mahdollistaa tulevaisuudessa vielä korkeammalla tasolla pelaamisen.

Itsenäinen yhdistys toimii yhteistyössä Hämeenlinnan Jalkapalloseuran kanssa ja  seurat yhdessä työskentelevät paremman huomisen puolesta edistämällä hämeenlinnalaista jalkapallokulttuuria.

HJS Akatemia ry

Y-Tunnus:
2720057-1
Osoite:
Matti Alangon katu 24
(Kaurialan Stadion)
13130 Hämeenlinna
Sähköposti:
miehet@hjs.fi 
Puhelin:
+358 442352435

SEURAA MEITÄ