HJS nipisti hienon vierasvoiton Granista – Santeri Steniuksen ilotulitus jatkui kahdella maalilla

Santeri Steniuksen vire jatkui myös Kauniaisissa. Sanden maalimäärä on nyt 10 kahdeksassa ottelussa. KUVA: Kai Savonniemi.
Santeri Steniuksen vire jatkui myös Kauniaisissa. Sanden maalimäärä on nyt 10 kahdeksassa ottelussa. KUVA: Kai Savonniemi.

HJS selätti kovan haasteen lauantaina ja nappasi kauden ensimmäisen vierasvoittonsa Grankulla IFK:n kustannuksella maalein 1-2 (0-2). Voiton takuumiehenä toimi Santeri Stenius, jonka kauden yhdeksäs ja kymmenes maali riittivät Vaillance Nihorimberen oman maalin jälkeenkin kolmeen pisteeseen. Voitolla HJS nousi sarjatilanteessa toiseksi.  

HJS:n päävalmentaja Lauri Hakanen oli tyytyväinen lauantain esitykseen.  

– Hyvä matsi meiltä. Saimme Granin parhaat aseet eliminoitua emmekä antaneet heille turhia erikoistilanteita ja pidimme heidät pois huippupaikoilta läpi ottelun.  

Grani painoi kovaa päälle ensimmäisen vartin, jonka jälkeen HJS:kin pääsi paremmin pelin päälle. Hakanen oli tyytyväinen HJS:n pallolliseen pelaamiseen, joka toimi suunnitelmien mukaan.  

– Pelasimme olosuhteisiin nähden fiksua peliä ja pystyimme rytmittämään peliä pidemmilläkin hyökkäyksillä. Iloinen asia oli se, että nekin hyökkäykset päättyivät usein murtautumisyrityksiin. Teimme pelin kuvan mukaisesti paljon oikeita asioita.  

HJS:n puolustuspelaaminen on ollut alkukauden haavoittuvaa ja lauantain peli oli ensimmäinen, jossa HJS:n verkkoon tehtiin alle kaksi maalia. Joukkue asetti ennen kesätaukoa tavoitteikseen sen, että kaksi tehtyä maalia riittäisivät ottelun voittoon ja että HJS olisi joukkue, joka maalaa ottelussa ensimmäisenä. Toinen tavoitteista täyttyi jo Paraisilla ja toinen Kauniaisissa. Palaset ovat loksahtamassa kohdilleen. 

– Kyllä se muutaman pelin ottaa, kun tulee paljon muutoksia. Alakerta sekosi aika paljon alkuun siitä, mihin totuimme talvella. Pystyimme puolustamaan hyvin eikä Granilla paljoa maalipaikkoja ollut. Puolustuksessa alkaa olemaan jämäköitymistä ja luottoa. Nollapeli jäi vielä odottamaan itseään, mutta suht stabiilia tekemistä oli koko ottelun, Hakanen iloitsi.  

Stenius on noussut tehoillaan joukkueen alkukauden hahmoksi. Viime kauden maalimäärä kolme on jo triplaantunut. Hakasen mielestä Steniuksen vire on monen tekijän summa.  

– Sande on osannut aina viimeistellä, mutta tässä reilun kolmen vuoden aikana on tapahtunut systemaattisesti selkeää kehitystä fyysisellä osa-alueella. Se on iso tekijä pelien kovetessa, sillä pelaaja pystyy ylläpitämään suoritustasoaan pelistä toiseen. Myös henkinen kasvu urheilijana on oma tekijänsä, ja Sande on kasvanut siihen rooliin, jota hän ja muut ovat odottaneet. Sande ei ota siitä kuitenkaan turhia paineita, vaan positiivista näyttämisen halua. Olen tosi iloinen Sanden suoritustasosta, Hakanen kertoi.  

Oma osansa Steniuksen vireessä on myös kärkipari Eemeli Raittisella, joka vähemmän sattumalta syötti Steniuksen molemmat maalit.  

– He ovat löytäneet hyvän kemian ja täydentävät ominaisuuksiltaan toisiaan. Vaikka vastustajat ovat ottaneet heidät jo huomioon niin siitä huolimatta he pystyvät raivaamaan tilaa toisilleen.  

HJS:n seuraava peli on vajaan kahden viikon kuluttua Vantaan Jalkapalloseuraa vastaan. Edellisen kerran vapun tienoilla kunnolla huilannut joukkue viettää tämän viikon ansaittua kesälomaa.  

– Saamme huilata suunnitelman mukaan ja varmasti se tulee tarpeeseen. Pieni hengähdys ja keskittyminen Suomen kesään parantaa jaksamista varmasti taas tuleville viikoille, Hakanen sanoi. 

 

HJS pelaa seuraavan ottelunsa perjantaina 23.7. kello 18:30 Kaurialassa. Tervetuloa! 

 

Kokoonpano:  

Joonas Immonen;  

Toivo-Elmeri Supperi (Eppu Kallio 74’) – Valtteri Paananen – Vaillance Nihorimbere; 

Joona Dyster (Jonni Thusberg 86’) – Kasimir Arminen – Prince Mokuma – Eetu Pellikka (Miika Paussu 46’) – Eero Lamberg (Ossi Lehtonen 86’); 

Eemeli Raittinen – Santeri Stenius (Tegra Mukuna 90+3’) 

 

Maalikooste: 

TULE MUKAAN MATKALLE KOHTI UNELMIA

Juhlalogo-300x300

Kohti unelmia!

HJS Akatemia ry on perustettu syksyllä 2015 kehittämään hämeenlinnalaista edustusjalkapalloa. Seuran tavoitteeksi asetettiin paikallisen jalkapallon palauttaminen Kakkoseen vuoteen 2020 mennessä. Määrätietoinen työ on tuonut meidät minimitasolle ja nyt on aika suunnata kaikkien paikallisten jalkapallon ystävien tavoitteeksi seuran kehittäminen tasolle, joka mahdollistaa tulevaisuudessa vielä korkeammalla tasolla pelaamisen.

Itsenäinen yhdistys toimii yhteistyössä Hämeenlinnan Jalkapalloseuran kanssa ja  seurat yhdessä työskentelevät paremman huomisen puolesta edistämällä hämeenlinnalaista jalkapallokulttuuria.

HJS Akatemia ry

Y-Tunnus:
2720057-1
Osoite:
Matti Alangon katu 24
(Kaurialan Stadion)
13130 Hämeenlinna
Sähköposti:
miehet@hjs.fi 
Puhelin:
+358 442352435

SEURAA MEITÄ