HJS nousi takaa ohi voittoon GrIFK:ta vastaan

Prince Mokuma esiintyi jälleen kerran vahvasti HJS:n keskikentällä.
Prince Mokuma esiintyi jälleen kerran vahvasti HJS:n keskikentällä.

Hämeenlinnan Jalkapalloseura otti jälleen kerran tärkeän voiton huipputasaisessa Kakkosen B-lohkossa, kun se kaatoi erinomaisessa vireessä Kaurialaan saapuneen Grankulla IFK:n maalein 2-1 (0-0). Grani siirtyi 0-1-johtoon toisella Omar Kharyn maalilla, mutta HJS nousi rinnalle ja ohi Ossi Lehtosen ja Prince Mokuman osumilla.

“Vähän kaksi eri esitystä nähtiin. Alkupuolella oli vähän löysää ja hakemista emmekä saaneet omaa peliä kondikseen. Toisella jaksolla pallo alkoi liikkumaan paremmin ja joukkueena suoristettiin selkä Granin maalin jälkeen. Ei lannistuttu, vaan saimme omia paikkoja ja hyödynsimme niitä”, kertasi HJS:n voittomaalin pilkulta iskenyt Mokuma.

Pelin taso ei noussut ensimmäisen jakson aikana erityisen korkealle kummankaan joukkueen osalta. HJS:n pallollinen pelaaminen oli rauhatonta eikä Granikaan pallollisena erityisemmin loistanut. Kummankin joukkueen puolustuspelaaminen oli hyvää eikä aivan ykkösluokan maalipaikkoja ollut kummallakaan.

“Puolustimme tosi hyvin ja saimme riistoja korkealta, mutta hukkasimme niitä palloja turhaan liiallisella kiireellä. Samoin kesti se kolme varttia, että oivalsimme oman pään lähtöihin, että mitä pitää oikein löytää”, totesi HJS:n päävalmentaja Lauri Hakanen.

Ottelu alkoi vauhdikkaasti. Grani käänsi heti ensimmäisellä minuutilla vaarallisen hyökkäyksen HJS:n harhasyötön jälkeen, mutta veto suuntautui maalin yli.

HJS käänsi vähän ajan päästä pelin oman alueen riiston jälkeen nopeasti. Eemeli Raittinen pelasi vasemmalta laidalta vauhtiin Jonni Thusbergin, jonka keskityksestä Lehtonen veti volleyn, mutta Grani-puolustus oli pallon edessä.

HJS tuli 10 minuutilla vauhdikkaasti oikealta laidalta. Lehtosen matala keskitys löysi kuin löysikin Raittisen, mutta tällä kertaa oli hänen vetonsa vuoro tulla blokatuksi maalin edessä.

Raittinen kokeili vasemman jalkansa terävyyttä 27 minuutilla hieman boksin ulkopuolelle jääneeseen irtopalloon, mutta hyökkääjän veto suuntautui päin Grani-maalivahti Toni Vuorista.

HJS oli lähellä ottelun avausmaalia 29 minuutilla. Eetu Pellikka antoi hyvän kulmapotkun etutolpalle, mutta Raittisen pusku meni vain hieman takatolpan ohi.

Lehtonen pääsi lähelle maalintekoa 44 minuutilla. Gaaid Abshir Mahamed ja Pellikka prässäsivät pallon pois Granilta. Pellikka toimitti pallon Lehtoselle, joka sai jalan auki boksissa, mutta jälleen kerran Grani-puolustuksen jalka oli ratkaisevasti pallon tiellä ja tilanteesta oli tuloksena ainoastaan kulmapotku.

HJS:n pallollinen ote terävöityi toisella jaksolla

HJS tuli toiselle jaksolle selvästi paremmalla pallollisella tekemisellä. Hämeenlinnalaiset loivat painetta jakson ensimmäiset kymmenen minuuttia, mutta yhden Giscard Mosametelle tulleen tilanteen jälkeen niskaan kaatui kylmä suihku.

Ottelun ensimmäinen maali nähtiin Granin toimesta komealla tavalla vapaapotkusta 56 minuutilla. Omar Khary asettui pallon taakse 35 metriin. Kätensä ylös keskityksen merkiksi nostanut Khary yllätti HJS-maalivahti Joonas Immosen ja laukoikin pallon suoraan maaliin yläriman kautta.

“10 minuuttia oli kivaa pallollista peliä eikä meidän päässä ollut tapahtumia, mutta sitten olikin yhtäkkiä 0-1 taululla. Siinä raavittiin päätä, että mites tämä nyt näin. Ennen peliä puhuttiin, että työmoraali ja periksiantamattomuus on tässä sarjassa se, millä pisteitä otetaan. Se säilytettiin ja veimme peliä vastustajan päätyyn. Tuloksena oli hieno tasoitus”, Hakanen sanoi.

HJS ei Granin maalista siis hätkähtänyt, vaan jatkoi toisen jakson hyvää otettaan. Tasoitus tuli 66 minuutilla. MosameteAbshir Mahamed ja Raittinen sahasivat Grani-pakan auki oikealla laidalla. Raittinen syötti pallon maalin eteen liikkuneelle Lehtoselle, joka puttasi sisään kauden kolmannen osumansa.

Seuraava viisiminuuttinen oli kovaa HJS:n myllytystä ja joukkue oli siirtyä johtoon muutamaa minuuttia myöhemmin. Thusberg keskitti boksin sisältä takatolpalle loukkaantumisen jälkeen paluun kentälle tehneelle Lauri Kestille, mutta Kestin viimeistely avopaikasta meni päin Vuorista. Jatkopallosta vetämään pääsi Innocent Nshizirungu, mutta hänen laukaus siivottiin maaliviivalta. Miika Paussu pääsi yrittämään vielä kolmantena, mutta Grani-puolustus ja tolppa vesittivät haaveet johtomaalista.

Paine Grani-päässä jatkui välittömästi hässäkän jälkeen. Mokuma syötti pallon boksissa takaviistoon Thusbergille, jonka vedon Grani-puolustus blokkasi kädellä ja pallo tuomittiin pilkulle. Erikoiseen paikkaan pidetyn juomatauon jälkeen pallon taakse asettui Mokuma, joka niittasi varmasti ottelun voittomaalin.

Grani sai paikan tasoittaa pilkusta 83 minuutilla. Granin maalin jälkeen itseään sättinyt Immonen päätti maksaa Kharylle potut pottuina, ja torjui Kharyn keskelle vetämän rankkarin jalallaan. HJS-vahti pilasi vastustajan rankkarijuhlat jo kolmatta kertaa tällä kaudella.

HJS pääsi ottelussa vielä yhteen paikanpoikaseen, kun Tuomas Lähdesmäki pääsi laukomaan pienestä kulmasta. Vuorisella ei kuitenkaan ollut vaikeuksia vedon torjumisessa.

Granin viimeinen yritys nähtiin 85 minuutilla, mutta Immonen torjui Lasse Kivisestä kimmokkeen ottaneen laukauksen.

HJS:n voiton takeena oli erinomaiseen kuntoon saadun puolustuspelaamisen lisäksi myös toisen jakson parempi ote pallollisena.

“Otimme Granilta tosi hyvin tilan pois ensimmäisellä jaksolla ja tietyllä tavalla hallitsimme tapahtumia sitä kautta. Iso muutos toisella jaksolla oli meidän pallon liikuttaminen. Ensimmäisellä jaksolla ei tullut hirveästi painopisteen muutoksia, mutta pystyimme toisella kääntämään peliä muodon sisältä tyhjälle puolelle ja saimme sitä kautta laitauhkaa paremmaksi. Pääsimme haastamaan vastustajaa vaarallisemmilta alueilta”, Hakanen kertoi.

“Ihan hirveä draivi ja fokus pitää olla, että pystyy ottamaan näitä maalin voittoja. Kykenimme pitämään homman hallussa loppuun asti. Joonakselta iso torjunta loppuun. Molemmissa päissä kenttää tarvitaan pelaajia, jotka pystyvät ratkomaan.”

Keskikentän keskustassa koko pelin uurastanut Mokuma koki samat asiat kentällä, jotka Hakanen näki kentän laidalta.

“Perussyöttäminen oli huonoa ensimmäisellä jaksolla. Ei uskallettu oikein lähteä ja käyttää keskellä, vaan aika suoraviivaisesti yritimme hakea pitkiä palloja. Toisella jaksolla maltoimme pitää palloa ja kierrättää puolelta toiselle niin kaverin muoto alkoi repeilemään ja saimme parempia paikkoja.”

Vaikka lauantain peli ei ollut napakymppi, kertoo nousu takaa-ajoasemasta voittoon Mokuman mielestä joukkueen potentiaalista.

“Se kertoo hyviä asioita. Kunhan teemme hommia yhdessä eikä luovuteta niin meillä on todella hyvät mahdollisuudet voittaa tässä sarjassa kenet vaan. Se on asenne millä menemme pelistä toiseen ja se ratkaisee.”

HJS nousi sarjassa pykälän ylemmäksi kuudenneksi. Se on kuusi pistettä sarjan kärkeä perässä ottelun vähemmän pelanneena. Voitto lauantaina teki myös hyvää taakse päin, sillä ero putoamisviivaan kasvoi seitsemään pisteeseen.

Ennennäkemättömän tasainen sarja saa suitsutusta niin Mokumalta kuin Hakaselta.

“Ei ole helppoja pelejä eikä ilmaiseksi saa mitään. Jokaiseen peliin pitää mennä taistelemaan pisteistä ja se joukkue, joka jaksaa tehdä niitä niin sanotusti huonoja hommia vie yleensä pisteet”, Mokuma totesi.

“On tämä mieletöntä. Ihan yhtä lailla muutkin ovat raapineet päätään. Paljon on maalin pelejä ja tiukkaa vääntöä. Joka kierros joku yllättää enemmän tai vähemmän”, Hakanen sanoi.

“Arki ratkaisee tästäkin eteenpäin. Vaikka meidänkin formi on hyvä niin ei kannata ajatella, että ensi viikon voi vain nautiskella. Taas pitää palata arkeen ja pistää maanantaista eteenpäin keskittyminen siihen, että onnistumme ensi viikolla taas yhtä hyvin”, Hakanen päätti.

Kolmen pisteen lisäksi lauantain ilonaiheisiin kuului Jaakko Moision debyytti Kakkosessa.

HJS pelaa seuraavan kerran ensi lauantaina, kun joukkue matkustaa Tampereelle Ilves-Kissojen vieraaksi. Seuraava kotipeli on edessä keskiviikkona 24.8. kun kotipeliin saapuu vastustajaksi FC Jazz. Ottelu Kaurialassa alkaa kello 19:00.

 

Kokoonpano:

Joonas Immonen

Lasse Kivinen

Miika Kolsi

Giscard Mosamete

Jonni Thusberg (Jaakko Moisio 90+2’)

Eetu Pellikka (Lauri Kesti 66’)

Tuomas Lähdesmäki (Severi Keskitalo 87’)

Prince Mokuma

Gaaid Abshir Mahamed (Innocent Nshizirungu 66’)

Eemeli Raittinen

Ossi Lehtonen (Miika Paussu 66’)

Juhlalogo-300x300

Kohti unelmia!

HJS Akatemia ry ja Hämeenlinnan Jalkapalloseura ry ovat nyt Yksi yhteinen HJS! Saman hallinnon alla toimisella yksinkertaistamme ja tehostamme koko HJS:n toimintaa.
 
Edustusjoukkue on tavoite ja ponnahduslauta ylöspäin omille junioripelaajille. Joukkue pelaa Kakkosessa ja kehittää toimintaansa jatkuvasti niin kentällä kuin kentän ulkopuolella, jotta meillä on joskus mahdollisuus nousta vieläkin ylemmäksi!
HJS Akatemia ry

Y-Tunnus:
2720057-1
Osoite:
Härkätie 17,
13600 Hämeenlinna
Sähköposti:
toimisto@hjs.fi
Puhelin:
045 120 5771

SEURAA MEITÄ