Artikkeli 66, kuva 1

HJS on aloittanut valmistautumisensa kohti tulevaa Kakkosen kautta

HJS:n edustusjoukkue aloitti yhteisen valmistautumisen seurahistoriansa toiseen Kakkosen kauteen viime viikolla. Joukkueharjoituksia edelsi pelaajien parin viikon omatoiminen jakso.  

– Treenaamme ensimmäisen vaiheen jouluun asti tutusti kolmella yhteisellä harjoituksella. Rakennamme ensin hyvän viiden viikon harjoituspohjan ennen joulua, jonka jälkeen meillä on tammikuussa hyvät valmiudet lähteä lisäämään vaatimustasoa, kertoo päävalmentaja Lauri Hakanen

– Hajonta pelaajien harjoituspohjassa viime kauden päättymisen jälkeen oli aika suurta, joten yritämme tämän viisiviikkoisen aikana saada sitä suppiloa tiivistettyä, jotta meillä on tammikuussa paremmat valmiudet tehdä asioita harjoituskentällä yhdessä. Tätä viiden viikon jaksoa edeltänyt parin viikon omatoiminen jakso oli ensimmäinen signaali pelaajille, että vaatimustaso nousee tälle kaudelle, Hakanen mainitsee.  

Hakasen mukaan HJS:n tulevan kauden tavoite on lopettaa hissiliike Kakkosen ja Kolmosen välillä. Yksi iso askel tavoitteen saavuttamiseksi on ottaa askelia eteenpäin urheilullisesti. Toimintaa viedään eteenpäin harjoituksellisesti niin määrässä kuin laadussa.  

– Sarjan vaatimukset jalkapalloilullisesti kasvavat selkeästi, joten pärjätäksemme meidän on oltava valmiita tekemään töitä enemmän kuin olemme tähän asti tehneet. Pelkästään kestävyysominaisuudet on saatava jokaisella pelaajalla tietylle tasolle.  

Pallo on heitetty tältä osin pelaajille.  

– Pelaajien vastuu on huolehtia siitä, että jos haluamme olla urheilullisesti seuraavalla tasolla niin on harjoiteltava vähän enemmän. Jos lisääntyvä harjoittelu ja kilpaileminen kovemmassa ympäristössä tuntuu jonkun mielestä vastenmieliseltä niin meillä on ristiriita sarjan vaatimusten kanssa. Jos esimerkiksi kestävyysominaisuudet eivät ole vielä riittävällä tasolla niin niiden eteen pitää olla valmis tekemään myös extraa silloin kun se sitä vaatii.  

– Pelaajille kuva on piirretty selväksi ja heidän työtänsä helpottaa, kun he tietävät mitä heiltä odotetaan. Valmennuksen tehtävänä on antaa pelaajille keinot kehitykseen. 

– Iso kuva on se, että alkuvaiheen toiminta, jota olemme pystyneet kolmella harjoituskerralla viikossa viemään eteenpäin, on taitekohdassa, ja se ei tällä sarjatasolla enää riitä. Karistelemme vanhat tottumukset olkapäiltä ja menemme uutta kohti, Hakanen linjaa.  

HJS:lle Kakkosen paikan vakiinnuttaminen on tärkeää myös seuran isossa kuvassa. 

– Kakkonen on tärkeä taso meille, kun haluamme vahvistaa pelaajapolkuamme, kilpailuamme ja tehdä tästä paikasta hyvän ponnahduslaudan eteenpäin. Loikka Kolmosesta on suht vaativa ja siksi meidän on käytettävä koko talvi hyödyksi sen eteen, että kilpailukykymme paranee.  

– Rimaa ei tarvitse nostaa metriä kerrallaan, siitä tulee vain rimakauhu. Jos teemme nyt jonkun pienen jutun paremmin, joka nostaa vaatimustasoa ja kykyä pärjätä kilpailussa muutaman viikon päästä, ja sitten taas muutaman viikon päästä teemme seuraavat pienet jutut paremmin niin kehityskäyrä menee siihen suuntaan, johon haluamme, Hakanen tiivistää. 

HJS luottaa tälläkin kaudella omaan pelaajatuotantoonsa

HJS:n joukkue tulevaksi kaudeksi rakentuu Hakasen mukaan “pikku hiljaa”. Joukkueeseen oli jo ennen harjoituskauden alkua kiinnitetty nuoria pelaajia monivuotisin sopimuksin, ja neuvotteluja on käyty myös viime kauden runkopelaajien kanssa. HJS on jo julkaissut Paavo Aholan, Valtteri Kaarnan ja Giscard Mosameten sopimukset ja lisää sopimusjulkaisuja on luvassa tulevien viikkojen aikana.  

– Lisäksi meille päin on tullut vähän kyselyjä muualtakin, joten saamme ulkopuolelta haastajia pelipaikoille. Lähtökohta on se, että jos meillä on noin 30 pelaajaa treeneissä ja heistä noin 20 on mukana keväällä niin oma paikka on ansaittava, Hakanen sanoo.  

HJS luottaa tulevallakin kaudella pääosin oman pelaajapolkunsa tuotoksiin. Osittain kyse on tietoisesta valinnasta ja osittain pakon sanelusta.  

– Hämeenlinna ei ole yliopistokaupunki eikä meille tule valmiita pelaajia solkenaan. Meidän on ymmärrettävä se tosiasia ja pystyttävä tekemään entistä nuoremmista pelaajistamme hyviä Kakkosen tason pelaajia sekä luottaa heihin, että he pystyvät kantamaan sen vastuun. Haluamme vahvistaa omaa pelaajapolkuamme junioreista edustusjoukkueeseen ja kehittää pelaajia niin, että he ovat pelanneet hyvän kasan Kakkosen pelejä jo siihen mennessä kun he ovat käyneet armeijan. 

– Toisaalta jokainen pelaaja, joka jatkaa uraansa täällä lukio- ja armeija-ajan jälkeen on meille kullanarvoinen juttu. He ovat silloin käyneet hyvän pelaajapolun, jolloin heillä on hyvät valmiudet pelata sillä sarjatasolla, jolla edustus toimii. Nämä pelaajat ovat meille erittäin tärkeää tukirankaa, Hakanen muistuttaa. 

Juhlalogo-300x300

Kohti unelmia!

HJS Akatemia ry ja Hämeenlinnan Jalkapalloseura ry ovat nyt Yksi yhteinen HJS! Saman hallinnon alla toimisella yksinkertaistamme ja tehostamme koko HJS:n toimintaa.
 
Edustusjoukkue on tavoite ja ponnahduslauta ylöspäin omille junioripelaajille. Joukkue pelaa Kakkosessa ja kehittää toimintaansa jatkuvasti niin kentällä kuin kentän ulkopuolella, jotta meillä on joskus mahdollisuus nousta vieläkin ylemmäksi!
HJS Akatemia ry

Y-Tunnus:
2720057-1
Osoite:
Härkätie 17,
13600 Hämeenlinna
Sähköposti:
toimisto@hjs.fi
Puhelin:
045 120 5771

SEURAA MEITÄ