O49A5027

Santeri Stenius toi kotijoukkueen tasoihin ottelun lisäajalla!

Kuva: Kai Savonniemi

HJS osoitti selkärankansa kestävyyden ja nousi kahden maalin takaa tasapeliin

HJS - KaaPo 2 - 2 (0-1)

HJS:n maalit:
Eppu Kallio
Santeri Stenius

 

Valitettavasti HJS:n 2-2 tasoitusmaali jäi kuvaamatta - HJS pahoittelee!

Hämeenlinnan Jalkapalloseuran kausi Kakkosessa alkoi haastavasti, kun se joutui punnertamaan itsensä kahden maalin tappioasemasta peliin mukaan Kaarinan Poikia vastaan.

Juho Salmisen ja Niklas Kuusion vierailijoille vajaan tunnin aikana hankkima 2-0-johto ei lannistanut kotijoukkuetta ja HJS sai kuin saikin pisteen taistelunsa palkinnoksi, kun Santeri Stenius ohjasi Tegra Mukunan laukauksen maaliin ottelun lisäajalla. Toisella jaksolla varsin fyysiseksi muuttuneessa ottelussa HJS:n kauden ensimmäisen maalin iski kapteeni Eppu Kallio. Näin ottelu päättyi lopulta 2-2 (0-1).

Ottelun ensimmäinen jakso ei juuri paikkoja tarjoillut ja jakso eteni pääosin tasaisissa merkeissä. KaaPo sai jakson edetessä kenttätapahtumia hieman haltuunsa ollen aavistuksen terävämpi kamppailupalloissa ja nopeissa etenemisissään. HJS:n otteissa näkyi siirtyminen tekonurmelta luonnonnurmelle ja kenties ensimmäisen ottelun hermostuneisuus, kun syöttötyöskentelyssä ja haltuunotoissa oli vaikeuksia. Oman osansa hankaluuksiin asetti Kaurialan muhkurainen nurmi.

HJS ei löytänyt keinoja edetä KaaPon tiiviin keskikentän läpi, ja vierailijoiden ensimmäinen maali olikin seurausta omalla alueella tapahtuneesta pallonmenetyksestä, jota seuranneesta kulmapotkusta KaaPo siirtyi 1-0-johtoon Salmisen hienolla maalilla.

HJS ei ehtinyt esittämään omaa vastinettaan kuusi minuuttia ennen taukoa tulleeseen maaliin, vaan tauolle siirryttiin vierailijoiden maalin johdossa. Kotijoukkueen ainoa paikanpoikanen syntyi hyvän vastahyökkäyksen päätteeksi Eemeli Raittiselle aivan jakson lopussa.

Molemmat joukkueet perustivat pelisuunnitelmansa pitkälti suoraviivaiseen etenemiseen.

– Aika odotuksenmukainen peli, sillä kenttä ei ihan hirveästi mahdollistanut linja kerrallaan etenemistä ja se oli molemmille joukkueille tiedossa, HJS:n päävalmentaja Lauri Hakanen kertoi.

Kotijoukkueen paras paikka ensimmäisellä jaksolla tuli Eemeli Raittiselle, mutta avausmaali jäi vielä odottamaan.

Kuva: Kai Savonniemi

Toinen jakso oli ensimmäistä tapahtumarikkaampi

Ottelua oli pelattu 54 minuuttia, kun ensimmäisellä jaksolla loukkaantuneen Valtteri Paanasen tilalle puolustuslinjaan tulleelle Giscard Mosametelle sattui huono haltuunotto keskialueella, josta seurasi kilpajuoksu omaa maalia kohti. Sisu puolusti tilanteen lopulta mukiinmenevästi omalla rangaistusalueella tilanteessa, joka näytti johtavan KaaPon kulmapotkuun. Ottelun erotuomari Joona Kontinen näki tilanteessa kuitenkin rangaistuspotkun arvoisen rikkeen. Tuomio hämmensi yhtä lailla niin koti- kuin vierasjoukkueen pelaajia. Niklas Kuusio vei vieraat kahden maalin karkumatkalle varmalla pilkullaan.

Ottelu kuumeni kentällä ja sen ulkopuolella ajoittain toisella jaksolla. Osin syynä tähän oli koventuneet otteet ja osin erotuomariston toimintaan tyytymättömät joukkueet. Molempien joukkueiden päävalmentajat, Hakanen ja KaaPon Pasi Läpinen, katselivat vuorollaan keltaista korttia.

HJS aloitti taistelunsa välittömästi KaaPon toisen maalin jälkeen. Jonni Thusbergin vapaapotku keskialueelta löysi Kallion, joka ohjasi isännät maalin päähän ottelun 57:llä minuutilla vain kaksi minuuttia KaaPon toisen maalin jälkeen.

HJS:n kavennettua kummallakin joukkueella oli muutamia aihioita tehdä ottelun seuraava maali. Paras paikka tuli KaaPolle, kun joukkue pääsi yrittämään kaksi kertaa maalintekoa rangaistusalueelta. Ensimmäisen blokkasi HJS-puolustus ja toisen torjui alanurkasta komeasti HJS-maalivahti Eero Viljanen.

Maistuvaan pisteeseen riittänyt tasoitusmaali oli hieno osoitus Raittisen panoksesta joukkueelle. Hän otti Toivo-Elmeri Supperin pitkän puolenvaihdon rinnalla haltuunsa, ohitti pari pelaajaa ja laittoi upean syötön rangaistusalueelle Santeri Steniuksen yritys epäonnistui, mutta purkupalloon debyyttiottelussaan ehtinyt Mukuna laukoi vedon kohti maalia, jonka Stenius ohjasi ohi KaaPo-maalivahti Teemu Muurisen. Kaurialan loppuunmyyty (10 katsojaa) stadion räjähti liitoksistaan, kun se sai todistaa kotijoukkueen upean taistelun palkinneen tasoitusmaalin.

Kentän Kingiksi valittiin kotijoukkueen Lauri Kesti, joka sai palkinnokseen Padel King Hämeenlinnan lahjakortin!

Kuva: Kai Savonniemi

Ottelun oleellisin tarina hämeenlinnalaisittain oli nousu kahden maalin tappioasemasta pisteeseen kiinni.

– Luonnetta löytyy. Haluamme pelata pisteistä ja sarjan kärkipaikoista, ja minun mielestä nousu oli hyvä osoitus siitä, vaikkei voittoa tullutkaan, Eero Viljanen totesi.

Myös Hakanen jakoi tunnustusta joukkueensa nousulle.

– Kaikkinensa olen tyytyväinen toisen jakson ilmeestä eikä yhdelläkään pelaajalla nitkahtanut usko, vaan tulimme peliin mukaan. Loimme painetta ja paikkoja sen verran, että saimme vielä maukkaan tasoituksen.

– Tiivistä puolustamista, paljon kamppailua, paljon ilmapalloja ja nopeita hyökkäyksiä kummallekin jengille, kun sauma tuli. KaaPon kova rutiinitaso tuli selväksi ja vastassa oli todella kova joukkue. Teimme järkyttävän määrän töitä tasapelipisteen eteen, Hakanen puntaroi.

Suoraviivainen pelaaminen ja muhkurainen kenttä toivat oman mausteensa ottelulle.

– Oli fyysinen ottelu. Kenttä vaikeutti pelaamista ja oli aika paljon kakkospalloista kamppailua, HJS:n Viljanen mietti.

Viljanen myönsi, ettei HJS ollut ihan parhaimmillaan.

– Pettynyt fiilis, ettemme pystyneet voittoon. Ensimmäinen puoliaika oli vähän vaikeaa, mutta joukkueen taisteluun voi olla tyytyväinen.

HJS:llä on seuraavaksi edessään vierasmatka Saloon.

– Avasimme maali- ja pistetilin niin sen myötä olemme päässeet nyt liikkeelle ja tästä on ihan hyvä jatkaa, Hakanen sanoi.

 

Kokoonpano:

Eero Viljanen

Toivo-Elmeri Supperi

Valtteri Paananen <--> Giscard Mosamete 34’ <--> Tegra Mukuna 89’

Eppu Kallio

Eero Lamberg <--> Eetu Pellikka 57’

Lauri Kesti

Kasimir Arminen

Joona Dyster

Jonni Thusberg

Santeri Stenius

Eemeli Raittinen

 

 

TULE MUKAAN MATKALLE KOHTI UNELMIA

Juhlalogo-300x300

Kohti unelmia!

HJS Akatemia ry on perustettu syksyllä 2015 kehittämään hämeenlinnalaista edustusjalkapalloa. Seuran tavoitteeksi asetettiin paikallisen jalkapallon palauttaminen Kakkoseen vuoteen 2020 mennessä. Määrätietoinen työ on tuonut meidät minimitasolle ja nyt on aika suunnata kaikkien paikallisten jalkapallon ystävien tavoitteeksi seuran kehittäminen tasolle, joka mahdollistaa tulevaisuudessa vielä korkeammalla tasolla pelaamisen.

Itsenäinen yhdistys toimii yhteistyössä Hämeenlinnan Jalkapalloseuran kanssa ja  seurat yhdessä työskentelevät paremman huomisen puolesta edistämällä hämeenlinnalaista jalkapallokulttuuria.

HJS Akatemia ry

Y-Tunnus:
2720057-1
Osoite:
Matti Alangon katu 24
(Kaurialan Stadion)
13130 Hämeenlinna
Sähköposti:
miehet@hjs.fi 
Puhelin:
+358 442352435

SEURAA MEITÄ