HJS päätti raskaan 11-päiväisen upeaan voittoon sarjakärjestä - “Aivan käsittämätön draivi jätkillä”

HJS suojeli omaa maalia tunnollisesti tiistai-iltana.
HJS suojeli omaa maalia tunnollisesti tiistai-iltana.

 Hämeenlinnan Jalkapalloseura päätti raskaan juhannusta edeltävän pelirupeamansa parhaalla mahdollisella tavalla, kun se taisteli upean voiton lohkokärki Tampere Unitedista maalein 2-1 (0-0). Kaikki ottelun maalit syntyivät viiden minuutin sisällä toisella jaksolla, kun ensin Ardian Kovaqi vei TamUn johtoon, jonka jälkeen Eetu Pellikka ja Ossi Lehtonen käänsivät pelin kotijoukkueelle. 

Jos lauantaista KaaPo-voittoa luonnehdittiin taisteluvoitoksi niin samoissa tunnelmissa oltiiin myös eilisen jälkeen. 

“Vähintään samanlainen taisteluvoitto. Toisella jaksolla tuli takaisku, mutta aika nopeasti pääsimme siitä yli ja teimme kaksi nopeaa maalia. Sen jälkeen olikin painimista loppumatsi. Tänäänkään ei päästy helpolla”, kertoi HJS:n puolustuslinjassa urakoinut Elmeri Supperi. 

TamU oli hallitsevampi osapuoli ottelun alkupuolella. Erilaisella ryhmityksellä aiempaan verrattuna kentälle marssineet vierailijat saivat HJS:n puolustamista hieman sekaisin. Parin TamUn maalipaikan jälkeen myös HJS pääsi peliin mukaan ja sai paremman puolustamisen ja riistojen kautta käyntiin omaa paineistusjaksoaan. TamU käänsi peliä vielä itselleen aivan loppujaksosta, mutta kummankaan joukkueen maalipaikat eivät näkyneet tulostaululla asti, joten tauolle siirryttiin 0-0-lukemissa. 

Toisen jakson alku oli tasaista ja pelin kuvan mukaista. TamU sai painetta erikoistilanteista, mutta HJS oli alati vaarallinen nopeilla hyökkäyksillään vieden peliä toiseen päätyyn. Huima ja tunteiltaan ajoittain kuuma taistelu lämpimässä kesäillassa otti kierroksia koneeseen entistä enemmän tunnin molemmin puolin.  

Ardian Kovaqi vei vierasjoukkueen johtoon kulmapotkusta, jonka jälkeen HJS-pelaajat protestoivat voimakkaasti ja pitkään sekä ottelun päätuomarille että linjatuomarille HJS:n mielestä tuomaristolta ohi mennyttä paitsiota. Protestointi ei kuitenkaan muuttanut tilannetta, vaan peliä jatkettiin keskiympyrästä.  

HJS kanavoi tilanteesta syntynyttä raivoaan juuri oikealla tavalla. Kaksi minuuttia myöhemmin Elmeri Supperin pitkä avaus laittoi Jonni Thusbergin vauhtiin, jonka keskityksestä syntyneeseen irtopalloon juoksi vauhdilla Eetu Pellikka, joka tälläsi pallon vastustamattomasti TamU-maalin etukulmaan.  

Ja vain toiset kaksi minuuttia tässä vauhdissa oli heti HJS:n tasoituksen jälkeen kentälle vaihdettu Ossi Lehtonen. Supperi käynnisti jälleen hyökkäyksen löytämällä taskusta Lehtosen. Hyökkääjä otti pallon haltuun eteenpäin ja pelasi seinän Eemeli Raittisen kanssa. Läpiajoon vapautunut Lehtonen kiersi TamU-maalivahti Antti Kuusisen ja viimeisteli pallon tyhjään maaliin. Näin HJS oli kääntänyt pelin hetkessä itselleen.  

“Huikeaa reagointia taas maalin jälkeen ja ylipäätään huikea viisiminuuttinen matsissa muutenkin. Saimme käännettyä tunneryöpyn vastustajan maalin jälkeen paineeksi toiseen päähän”, Hakanen kehui. 

Ottelun loppu oli HJS:n kannalta kovaa taistelua, kun TamU alkoi lyömään painetta pitkillä palloilla. Suurempia vaaranpaikkoja ei kuitenkaan enää syntynyt.  

“Hieno peli puolustussuuntaan lopussa, kun tuli paljon painetta. Tosi huolellisesti ja kärsivällisesti puolustimme ja varsinaiset maalipaikat lopun osalta olivat TamUlta vähissä, vaikka paine oli jatkuvaa. Sitä on pakko kestää ja on jaksettava kääntää sekä juosta metrejä vastustajan päätyyn, ja siinä on viime peleissä tapahtunut kehitystä isolla kädellä”, Hakanen puhui. 

Pelin kuva oli Supperin mukaan pääpiirteittäin samanlainen kuin mitä se on tähänastisissa Kaurialan peleissä ollut.  

“Sitä se on täällä ollut eli isolla pallolla etenemistä. Tokalla jaksolla aloimme jo vähän rakentelemaankin tilanteita ja kenttä alkaa pikku hiljaa olemaan paremmassa kunnossa.” 

“TamU oli kova vastustaja, mutta saimme aika hyvin tukittua kuitenkin heidän aseita ja toisaalta pelaamaan omilla vahvuuksilla suurimman osan pelistä”, Supperi mietti. 

Myös Hakanen antoi täyden tunnustuksen TamUlle. 

“Ei tullut helpolla tänään ja yhtä hyvin olisi muutama pallo voinut kääntyä heillekin. Tosi tasaista vääntöä oli ja meidän piti hyödyntää omat paikkamme. Paljon oli taas kyse henkimaailman jutuista, joita ei voi futiksessa väheksyä. Näissä olosuhteissa ei jokaista hyökkäystä rakennella linja kerrallaan niin sitä draivia pitää vaan löytyä, jotta jaksaa pitää riittävästi vauhtia ja pärjää kamppailussa. Pallollisia tekoja TamUn alueella olisi silti pitänyt tehdä vielä fiksummin, mutta olennaista on mitä seisoo tulostaululla ja siitä voi olla todella ylpeä.” 

Neljä peliä 11 päivään pelannut HJS keräsi miniturnauksestaan kolme voittoa yhtä monesta ottelusta Kakkosessa ja kärsi niukan tappion Suomen cupissa FC Hakalle. Osa pelaajista urakoi täydet minuutit kaikissa neljässä pelissä, mutta siitä huolimatta puhtia riitti loppuun asti. 

“Käsittämätön draivi jätkillä, kun miettii tätä urakkaa. Tänäänkään ei hyydytty, joten joissakin asioissa on onnistuttu silläkin saralla. Isoin juttu on se, mitä kaksi viikkoa sitten juttelimme. Mitä tarvitaan korvien välissä, jos halutaan pelejä voittaa ja sitä puolta on nyt näytetty”, Hakanen kiitteli. 

HJS on jättänyt alkukauden vaikeudet virallisesti taakseen ja nousi sarjassa eilisellä voitolla jo neljänneksi. Sijoitus juhannustauolle lähdettäessä tulee olemaan jonkin verran alempana, kun muut joukkueet saavuttavat saman ottelumäärän, mutta yhtä kaikki tunnelma on paljon valoisampi kuin mitä se oli vielä kuukausi sitten. 

“Aivan mahtavalta tuntuu. Alkukauden alisuoritimme tosi pahasti. Treeneissä on peräänkuulutettu asennetta ja sen siirtämistä kentälle. Sen avulla olemme saaneet käännettyä pelejä voitoksi”, Supperi kertoi. 

HJS jatkaa ottelujaan ensi viikon keskiviikkona VJS:n vieraana Vantaalla. Seuraava kotiottelu pelataan lauantaina 2.7. kello 17:00, jolloin Kaurilaan saapuu vastustajaksi Salon Palloiijat. 

 

Kokoonpano: 

Joonas Immonen 

Elmeri Supperi 

Miika Kolsi  

Lasse Kivinen 

Jonni Thusberg 

Eetu Pellikka (Severi Keskitalo 59’) 

Prince Mokuma  

Jami Kyöstilä 

Gaaid Abshir Mahamed (Innocent Nshizirungu 73’) 

Miika Paussu (Ossi Lehtonen 59’) 

Eemeli Raittinen 

Hämeenlinnan Jalkapalloseura HJS kausikortti Kakkonen Jalkapallo
Juhlalogo-300x300

Kohti unelmia!

HJS Akatemia ry ja Hämeenlinnan Jalkapalloseura ry ovat nyt Yksi yhteinen HJS! Saman hallinnon alla toimisella yksinkertaistamme ja tehostamme koko HJS:n toimintaa.
 
Edustusjoukkue on tavoite ja ponnahduslauta ylöspäin omille junioripelaajille. Joukkue pelaa Kakkosessa ja kehittää toimintaansa jatkuvasti niin kentällä kuin kentän ulkopuolella, jotta meillä on joskus mahdollisuus nousta vieläkin ylemmäksi!
HJS Akatemia ry

Y-Tunnus:
2720057-1
Osoite:
Härkätie 17,
13600 Hämeenlinna
Sähköposti:
toimisto@hjs.fi
Puhelin:
045 120 5771

SEURAA MEITÄ