O49A5027

Santeri Stenius johdatti kotijoukkueen 4-2 voittoon TPV:stä!

Kuva: Kai Savonniemi

HJS päätyi jälleen ongelmiin, mutta selvisi pinteestä voittajana ulos

HJS - TPV 4 - 2 (2-2)

HJS:n maalit:
Eemeli Raittinen
Santeri Stenius
Santeri Stenius
Joona Dyster

Hämeenlinnan Jalkapalloseuran masokistinen lähestymiskulma jalkapallo-otteluun jatkui kauden kolmannessakin Kakkosen ottelussa, kun se päästi Kaurialassa vierailulla käyneen Tampereen Pallo-Veikot kahden maalin karkumatkalle edellisten otteluiden tapaan. Tällä kertaa kahden maalin takana oltiin jo 14:n minuutin jälkeen, kun TPV maalasi helposti Granit Shalan ja Oiva Laaksosen toimesta. HJS kiri tasoihin jo ensimmäisellä jaksolla Eemeli Raittisen ja Santeri Steniuksen maaleilla, ja käänsi ottelun itselleen toisella jaksolla Steniuksen illan toisella ja Joona Dysterin kauden ensimmäisellä maalilla. Loppulukemat Kaurialan perjantain paahteessa kirjattiin lopulta 4-2 (2-2).

Ottelun alku oli hämeenlinnalaisittain murheellinen. Joukkue otti pallonhallinnan välittömästi itselleen, mutta oli omaan päähän pelatessa varsin heiveröinen. TPV:llä oli runsaasti tilaa hyökätä HJS:n pallonmenetyksen jälkeen puolustuslinjaa vastaan, josta kiittäen Leevi Antinaho syötti pallon Shalalle boksiin, josta hän laukoi pallon HJS-maalivahti Joonas Immosen jalan alta alakulmaan. Ottelua oli pelattu tässä kohtaa yhdeksän minuuttia.

Paahde tuntui hämeenlinnalaisittain yhä painostavammalta ottelun 14:llä minuutilla, kun Laaksonen käveli HJS:n keskikentän läpi ja laukoi pallon samaiseen vasempaan alakulmaan. Immonen sai laukaukseen hieman kättään eteen, muttei tarpeeksi.

HJS esitteli ottelussa uuden vahvistuksen, kun akuuttia topparipulaa saapui paikkaamaan norjalainen 21-vuotias Vaillance Nihorimbere. Hyvän debyyttiottelun pelannut “Vai” ei saanut helpointa starttia ensimmäisessä ottelussaan.

– Emme keskittyneet alussa. Meidän piti saada palloa syvälle, mutta emme toimittaneet sitä tarpeeksi laitureille. Lopulta 25:n minuutin jälkeen saimme peliämme kasaan, palloa enemmän ja toimitettua sitä alueille, joille valmentaja halusi sitä toimitettavan.

HJS:n kahden maalin mies Stenius oli ihmeissään heikosta alusta.

– Se on ollut vähän tämän kauden agendana, että annamme vastustajalle pari maalia eteen ja tänään oli taas sama laulu. Vähän olimme liian löysiä alussa ja pitäisi vain olla terävämpi.

HJS:n päävalmentaja Lauri Hakanen kuvaili, että mieheltä “lähti tukka päästä ja ääni käheäksi”.

– Ensimmäiset 30 minuuttia olimme kaukana siitä mitä oli suunniteltu ja ajateltu. Sen jälkeen ryhtiliike riitti takaa-ajoasemasta voittoon. En tiedä mitä sanoisi, meillä on kyllä erikoinen tapa lähteä matseihin ja toivon mukaan se rupeaa pikku hiljaa korjaantumaan. Näistä tilanteista kiipeäminen ja pisteiden ottaminen on vaikeaa. Tänään oli 60 minuuttia hyvää tekemistä ja se onneksi riitti.

– Olemme puhuneet peliin lähdöstä ihan riittävästi. Pienet tilanteet eli miten reagoimme, ennakoimme ja teemme kriittiset asiat oikein eri tilanteissa. Tilanteet lähtevät syntymään ykkös- ja kakkospalloista ja niissä pitää vain olla kovempi ja sen jälkeen nöyrempi oman alueen puolustamisessa, Hakanen mietti.

HJS alkoi saamaan enemmän ja enemmän otetta peliin ensimmäisen jakson edetessä. Vasenta laitaa ottelun kuluessa hallinnut ja loistavasti pelannut Miika Paussu rakensi paikan yhdessä Jonni Thusbergin kanssa heti toisen TPV-maalin jälkeen, mutta Thusbergin yritys meni etutolpan ohi.

HJS nousi maalin päähän ottelun 23:lla minuutilla. Thusberg käynnisti hyökkäyksen omalta alueelta syöttämällä Steniuksen vauhtiin vasemmalta laidalta. Stenius keskitti maalille vahvan nousunsa päätteeksi, jossa Raittinen otti pallon rinnallaan haltuun ja laukoi pallon upeasti vasempaan yläkulmaan.

HJS loi painetta jatkuvasti enemmän ja sai pitkiä pallonhallintajaksoja syvällä hyökkäysalueella. Monien paikkojen jälkeen koitti vihdoin tasoitus, kun Lauri Kesti syötti pallon läheltä päätyrajaa taaksepäin Eppu Kalliolle, jonka tarkan keskityksen Stenius puski maaliin ottelun 44:llä minuutilla.

Hakanen oli tyytyväinen joukkueensa reagointiin ahtaassa tilanteessa.

– Tiesimme, ettei tarjolla ollut kuin hopeaa jos tekeminen ei parane. Teimme muutoksia ja hyökkäsimme terävämmin, ja onneksi saimme pelin tasoihin jo taukoon mennessä.

Vastustajien tekemien maalien hinta on alkukaudesta ollut auttamatta liian pieni.

– Meillä on ollut paljon muutoksia alakerrassa ja niitä hetkiä tulee, kun emme ole vieruskaverin kanssa ihan samalla kartalla. Viime kauden ensimmäisellä puoliskolla oli sama tilanne ja silloin tapahtui kasvua ja jämäköitymistä kauden edetessä. Oletus oli, että kun valtaosalla pelaajista on Kakkosen pelejä jo vyötäröllä niin muutoksista huolimatta meillä olisi paremmat lähtökohdat. Nyt vain pitää löytää samat sävelet uusien pelikavereiden kanssa ja nostaa vaatimustasoa oman maalin puolustamisessa. Omaan päähän tehtyjen maalien saraketta pitää karsia aika rankasti, Hakanen kertoi.

Voitto luo lisää uskoa tekemiseen

Hämeenlinnalaisten taivas oli synketä heti toisen jakson alussa, kun pystypalloa vastaan tullut Immonen ei osunut kunnolla palloon, joka jäi TPV-pelaaja Tino Keväänrannalle. Kaukana maaliltaan ollut Immonen selvisi tilanteesta kuitenkin säikähdyksellä, kun Keväänranta ei pystynyt hyödyntämään tilaisuuttaan viedä vierailijat uudestaan johtoon.

Ottelua oli pelattu 52 minuuttia, kun kauden avausotteluaan pelannut Prince Mokuma suoritti yhden useista pallonriistoistaan keskikentällä ja syötti tempokuljetuksensa jälkeen pallon Steniukselle. Stenius sai vasemman jalkansa vapaaksi ja löysi TPV-maalin yläkulman siirtäen HJS:n ensimmäistä kertaa johtoon tämän kauden aikana. Aikaa johtoaseman saavuttamiseksi kului 232 minuuttia.

HJS oli valtaosan toisesta jaksosta niskan päällä ja isäntien neljäs maali oli todennäköisempi kuin vierailijoiden kolmas. TPV kuitenkin löysi tiensä kahdesti vaarallisesti HJS-maalille, kun TPV-hyökkääjä riisti pallon kulman jälkitilanteessa Tegra Mukunalta karaten puolittaiseen läpiajoon, mutta Kasimir Armisen liukutaklaus vesitti maalinteon. Lisäajan alkajaisiksi TPV pääsi laukomaan kuudentoista rajalta, mutta Immonen esitti ison torjunnan. HJS tappoi TPV:n lisäajan yrityksen jälkeen vierailijoiden hyökkäyspelin tylysti Raittisen, Dysterin, Steniuksen ja Steniuksen tilalle Kakkosen debyyttiinsä tulleen Eetu Kajannon johdolla pitämällä palloa TPV:n alueella kulmalipun läheisyydessä koko lisäajan.

HJS sai lisäajan tappamisen kunniaksi vielä neljännen maalinsa, kun Dyster laukoi pallon itse hankkimallaan rangaistuspotkulla maaliin ottelun viimeisenä suorituksena.

– Viimeisten minuuttien tappaminen oli fantastista työtä meidän hyökkäyskalustolta. Sen jälkeen saimme vielä palkintona neljännen maalin. Tiukalle meni eikä Kakkosessa voittaminen ole helppoa ja siitä saimme tänään taas hyvää opetusta, Hakanen totesi.

“Vai” antoi joukkueelleen tunnustusta hienosta noususta.

– On kiva tulla kahden maalin takaa eikä se ole helppoa. Olen iloinen, että tulimme peliin takaisin. Se oli vahva näyttö joukkueelta. Saimme valmennukselta palautetta tauolla ja onnistuimme saamaan palloa enemmän laitoihin ja kulmiin, joten toinen jakso oli hyvä suoritus.

“Vai” on ehtinyt olla Hämeenlinnassa vain hetken, mutta ensivaikutelma kaupungista on miellyttävä.

– Hämeenlinna on hieno kaupunki. Ensivaikutelma on tosi hyvä. Meillä on loistava ryhmä jätkiä, joten kaikki vaikuttaa hyvältä.

HJS:lle voitto oli henkisesti tärkeä. Sen allekirjoittivat sekä Stenius että Hakanen.

– Todella tärkeä. Se oli kauden ensimmäinen ja kotiyleisön edessä. Kahden maalin takaa tuleminen luo uskoa tekemiseen, Stenius pohti.

– Voitto antaa varmasti itseluottamusta. Olemme nousseet kolme kertaa tappioasemasta pistejahtiin mukaan, mikä osoittaa ettemme lannistu helpolla. Toivottavasti tämä helpottaa voittamisen odottamisen painetta ja pystymme lähtemään paremmalla itseluottamuksella seuraavaan peliin, Hakanen sanoi.

Steniuksen maalit käänsivät ottelua HJS:lle, mutta mies ei halunnut ottaa voitosta kunniaa itselleen.

– Maalit tekevät hyvää, mutta joukkueen eteen niitä maaleja tehdään ja siitä lähdetään aina liikkeelle, että saamme kolme pistettä jokaisesta pelistä.

Kajannon lisäksi HJS-kasvateista Kakkosen debyytin teki myös toppariksi 10 minuuttia ennen loppua tullut Veikko Lamminmäki, joka muutaman prässitilanteen alla pelasi pallot maata pitkin sataprosenttisesti omille pelaajille.

HJS pelaa seuraavan kerran ensi viikon lauantaina, kun joukkue matkaa Poriin FC Jazzin vieraaksi. Kaurialaan joukkue ryhmittyy seuraavan kerran keskiviikkona 23.6. kun vastaan saapuu FC Honka/Akatemia Espoosta. Ottelu alkaa kello 18:00.

TULE MUKAAN MATKALLE KOHTI UNELMIA

Juhlalogo-300x300

Kohti unelmia!

HJS Akatemia ry ja Hämeenlinnan Jalkapalloseura ry ovat nyt Yksi yhteinen HJS! Saman hallinnon alla toimisella yksinkertaistamme ja tehostamme koko HJS:n toimintaa.
 
Edustusjoukkue on tavoite ja ponnahduslauta ylöspäin omille junioripelaajille. Joukkue pelaa Kakkosessa ja kehittää toimintaansa jatkuvasti niin kentällä kuin kentän ulkopuolella, jotta meillä on joskus mahdollisuus nousta vieläkin ylemmäksi!
HJS Akatemia ry

Y-Tunnus:
2720057-1
Osoite:
Härkätie 17,
13600 Hämeenlinna
Sähköposti:
toimisto@hjs.fi
Puhelin:
045 120 5771

SEURAA MEITÄ