HJS-päivä sai riehakkaan lopun Eppu Kallion lisäaikamaalista

Eppu Kallio sytytti Kaurialan huutamaan lisäajan maalillaan Ilves-Kissoja vastaan. KUVA: Kai Savonniemi.
Eppu Kallio sytytti Kaurialan huutamaan lisäajan maalillaan Ilves-Kissoja vastaan. KUVA: Kai Savonniemi.

Hämeenlinnalaisten riemulla ei ollut rajoja, kun Eppu Kallio oli hetkeä aiemmin ottanut ilmatilan hallintaansa Ilves-Kissojen rangaistusalueella ja puskenut HJS:n kulmapotkusta 2-1-johtoon ottelun lisäajan toisella minuutilla. Riemu kesti loppuun asti, sillä HJS piti kiinni johdostaan ja vei kolme pistettä vastustajansa nenän edestä lopulta numeroin 2-1 (0-0).  

Voitto ei tullut helpolla, sillä Ilves-Kissat siirtyi ottelussa johtoon 78:lla minuutilla Erkka Helmisen maalilla tamperelaisten painostusjakson päätteeksi. HJS ei kuitenkaan suostunut päästämään irti pitkästä tappiottomien kotiotteluiden putkestaan, vaan punnersi tasoihin 84:llä minuutilla Eemeli Raittisen maalilla. Tähän ei tyydytty, ja tällä kertaa joukkueen kapteeni Kallio oli se mies, joka sai pukea sankarinviitan harteilleen Prince Mokuman tarkan kulmapotkun myötä. 

– “Sande” (Santeri Stenius) väänsi hyvin lopussa ja potki kaikkea mikä liikkui niin saimme viimeisen kulman vielä. Tuli hyvä pallo suoraan päähän eikä tarvinnut kuin vähän kääntää. Kun on päässyt boksiin niin kyllä se tuloksentekovastuuta tuo. Aika hyvään paikkaan pääsin onneksi nikkaamaan, Kallio kertasi voittomaaliaan.  

HJS toisti temppunsa viikon takaa, jolloin se nousi niin ikään voittoon ottelun lisäajalla maalin takaa-ajoasemasta. Voitto maistui hyvälle HJS:n päävalmentajan Lauri Hakasen suussa.  

– Kovan työn tuloksena pisteet tulivat tänään. Aika pitkään saimme eliminoitua Ilves-Kissojen vahvuuksia ja olemaan hyvin pelin päällä, mutta meillä oli hankala vartti toisen jakson keskellä ja kaveri sai luotua painetta rokottaen meitä. Sitten hieno kiipeäminen takaisin peliin mukaan. Joukkue kokosi itsensä ja pystyimme viimeisen kympin luomaan painetta toiseen päähän.  

HJS reagoi takaiskumaaliin suoraviivaistamalla omaa pelaamistaan. Raittisen tasoitusmaali syntyikin nopean etenemisen kautta, kun Toivo-Elmeri Supperi lähetti pitkän pallon kohti hyökkäystä. Stenius voitti yksi vastaan yksi –tilanteen ja jatkoi pallon päällään Raittiselle, jonka nopea vasemman jalan laukaus yllätti hyvin tamperelaisten maalilla pelanneen Joni Miettisen 

– Piti reagoida, kun olimme maalin perässä. Menimme suoraviivaisemmin eteenpäin ja kun vastustaja vähän väsyi niin pääsimme haastamaan linjaa vauhdikkaammin. Saimme tasoituksen aikaiseksi ja Eppu hallitsi ilmatilaa lopussa täydellisesti. Tosi tyytyväinen pitää olla, että saimme pisteet mukaan, Hakanen kertoi.  

HJS aloitti pelin räväkästi ja murtautui Ilves-Kissojen rangaistusalueelle kolmesti ensimmäisen viiden minuutin aikana. Pelin kuva oli alusta asti selvä: HJS piti palloa kärsivällisesti hakien murtautumismahdollisuuksia Ilves-Kissojen keskittyessä vastaiskuihin. HJS sai lukuisia murtomahdollisuuksia, mutta viimeiset ratkaisut jättivät koko pelin ajan toivomisen varaa. Peli eteni Hakasen mukaan odotetunlaisesti.  

– Oletimme, että saamme pallonhallinnan, mutta kysymykseksi tuli mitä sillä hallinnalla tehdään. Olimme järkeviä pallon kanssa ja tulimme lyhyin etäisyyksin keskustan kautta. Viimeisten syöttöjen laatu ei kohtalaisen hyvän peruspelaamisen jatkona tuottanut murtautumisia hirveän montaa. Hallitsimme palloa riittävän korkealla ja olimme hyvin ryhmittäytyneitä tilanteenvaihtoja varten.  

Myös Kallio kiinnitti huomiota vaikeuksiin murtautua vaarallisille maalipaikoille.  

– Peli oli vähän seesteistä ja hidastempoista niin aika vaikeaa oli murtautua, kun vastustaja makasi syvällä eikä 0-0-tilanteessa vieraissa avannut pakkaa. Palloa olisi pitänyt pystyä liikuttelemaan nopeammin ensimmäiset 80 minuuttia, että se olisi auennut. Ei tässä nyt kuitenkaan paljoa voi murehtia tuota esitystä.  

Ilves-Kissat käytti pelin aikana hyödykseen vahvuuksiaan ja oli ajoittain erittäin vaarallinen vastahyökkäyksissään. HJS:n puolustuslinjalla oli paljon ohjelmaa isokokoisen hyökkääjän Toni Toijalan ja laitapelaajien Mauro Severinon, Mika Ahosen sekä vaihdosta tulleen Jean Fridolin Nganben kanssa.  

– Ilves-Kissat on tosi hyvin roolitettu ja heillä on hyviä pelaajia juuri noihin tehtäviin. Väsymättömät laitapelaajat pystyivät pitämään palloa kuljettamalla tai antamalla sen targetille. Tilanteenvaihdoissa oli paljon uhkaa, Hakanen sanoi.  

HJS:n hyvä ote kirposi hetkeksi toisen jakson aikana juuri Nganben vaihdon jälkeen. Ilves-Kissat pystyi luomaan painetta ja sai lopulta palkinnon, kun Severino ja Toijala juonivat paikan Helmiselle boksin sisään, joka laukoi pallon maaliin muutaman loistavan torjunnan esittäneen Joonas Immosen selän taakse.  

– Etäisyydet kasvoivat ja se hetki pelistä ei ollut kontrollissa, jonka Ilves-Kissat käytti hyväkseen, Hakanen näki.  

Tarvitsiko HJS taas vastustajan maalin löytääkseen sen viimeisen napsun lisää omaa pelaamiseen?  

– Kyllä sen näköjään tarvitsi, vaikka ei pitäisi tarvita. Vähän se takaiskumaali lannisti, mutta onneksi saimme nopean tasoitusmaalin ja sytyimme uudelleen siihen, että vielä tämä käännetään, Kallio mietti.  

HJS ja Ilves-Kissat kohtaavat toisensa uudestaan tiistaina Tampereella.  

– Parannettavaa jäi, mutta onneksi uusi koitos tulee nopeasti, mutta nautitaan tästä voitosta nyt ja käännetään sitten katseet seuraavan, Kallio totesi. 

HJS pelaa seuraavan kotiottelunsa lauantaina 21.8. kello 17:00 Kaurialassa. Tervetuloa! 

Kokoonpano:  

Joonas Immonen;  

Toivo-Elmeri Supperi, Eppu Kallio, Vaillance Nihorimbere;  

Joona Dyster (Ossi Lehtonen 72’), Prince Mokuma, Kasimir Arminen, Eetu Pellikka (Jonni Thusberg 72’), Eero Lamberg (Miika Paussu 82’); 

Eemeli Raittinen, Santeri Stenius (Giscard Mosamete 90+3’) 

Ottelukoostetta ei valitettavasti ole tarjolla lähetyksessä ilmenneiden teknisten ongelmien vuoksi. HJS pahoittelee!

TULE MUKAAN MATKALLE KOHTI UNELMIA

Juhlalogo-300x300

Kohti unelmia!

HJS Akatemia ry on perustettu syksyllä 2015 kehittämään hämeenlinnalaista edustusjalkapalloa. Seuran tavoitteeksi asetettiin paikallisen jalkapallon palauttaminen Kakkoseen vuoteen 2020 mennessä. Määrätietoinen työ on tuonut meidät minimitasolle ja nyt on aika suunnata kaikkien paikallisten jalkapallon ystävien tavoitteeksi seuran kehittäminen tasolle, joka mahdollistaa tulevaisuudessa vielä korkeammalla tasolla pelaamisen.

Itsenäinen yhdistys toimii yhteistyössä Hämeenlinnan Jalkapalloseuran kanssa ja  seurat yhdessä työskentelevät paremman huomisen puolesta edistämällä hämeenlinnalaista jalkapallokulttuuria.

HJS Akatemia ry

Y-Tunnus:
2720057-1
Osoite:
Matti Alangon katu 24
(Kaurialan Stadion)
13130 Hämeenlinna
Sähköposti:
miehet@hjs.fi 
Puhelin:
+358 442352435

SEURAA MEITÄ