HJS palasi voittokantaan SalPan kustannuksella

Panssariprikaatin Palloilijoissa tänään aloittava Miika Paussu sai kunnian viimeistellä ottelun avausmaalin.
Panssariprikaatin Palloilijoissa tänään aloittava Miika Paussu sai kunnian viimeistellä ottelun avausmaalin.

Aurinkoinen Kauriala sai lauantaina vieraita Salosta, kun nousutavoitteensa jo hyvissä ajoin naulannut SalPan joutsenlauma saapui testaamaan kotijoukkueen iskukyvyn. Ennakkoon luvassa oli kahden hyvävireisen joukkueen kohtaaminen, joskin kotijoukkueella oli viikolta alla turhauttavan tehoton reissu Vantaalle.

Avauspuolikkaalla komennon otti HJS. Hyökkäyksiä vyörytettiin useammalta kaistalta, mutta etenkin pelipäällä olleen Lauri Kestin johdolla SalPan alakerran vasen laita oli hätää kärsimässä. Ensimmäiset laadukkaat paikat osuivat Prince Mokumalle ja Jonni Thusbergille, mutta ajoittain kauden mittaan vaivannut tehottomuus nosti huolestuttavasti päätään.

Helpottava avausmaali näki lopulta päivänvalon 24 minuutilla Miika Paussun toimesta. Kesti ja kippari Jami Kyöstilä sahasivat vieraiden alakerran totaalisesti solmuun ja Paussulla oli lopulta helppo työ viimeistellä Kestin leivoksesta viidestä metristä tyhjiin.

Avausmaalin jälkeen SalPa sai omaa pallollista pelaamistaan paremmin käyntiin ja avauspuolikkaan jälkimmäinen puolisko mentiinkin huomattavasti tasaisemmissa merkeissä. SalPan uusimman kovan luokan hankinnan John Fagerströmin paikkaa lukuun ottamatta Joonas Immonen kotijoukkueen maalilla selvisi kuitenkin melko vähillä töillä.

Toisella jaksolla hullut minuutit

Vierasjoukkue saapui Matin saunan pukukopeilla vietetyn tauon jälkeen Kaurialan viheriölle tarmoa täynnä. Ryhmityksen muutos aiheutti HJS:n pelinrakentelulle ongelmia ja kamppailupelaamisessa salolaiset terävöittivät napsun verran tekemistään.

Tasoitus olikin seurausta HJS:n pehmeästä kamppailupelaamisesta omalla alueella. Pallo ajautui Mikke Louhelalle, joka sai peippailla jalan auki ja laukoa pallon etukulmaan, kun jakso oli vanhentunut kymmenen minuuttia.

Louhelan maali käynnisti Kaurialassa jo tavaksi tulleet hullut minuutit. HJS:n päät eivät painuneet pettymyksestä, vaan jo seuraavasta hyökkäyksestä johto kuitattiin uudelleen kotijoukkueen haltuun. SalPan alakerran heikko purku ajautui rankkarialueen rajalla päivystäneelle Kyöstilälle, jonka hallittu nosto toimitti pallon Joni Rahilan vartioiman maalin ylänurkkaan.

HJS:n johto ei tällä kertaa kauaa kestänyt, sillä SalPa kuittasi homman tasoihin vain kolme minuuttia myöhemmin. Jos oli avausmaalissa osansa heikolla puolustamisella, oli vieraiden toinen jo aivan oma lukunsa. Louhelan sivuvapari saavutti boksin matalana, tullen kuin ihmeen kaupalla koko pelaajamassan läpi takatolpalla yksin päivystäneelle Fagerströmille, jolla oli kaikki aika maailmassa survoa pallo Immosen taakse.

SalPan tasoituksen jälkeen peli jatkui tasaisena ja yleisön näkökulmasta mukavan intensiivisenä. Tuomariston tulkinnat herättivät pitkin iltaa keskustelua molemmissa leireissä. Ottelun viimeistä täysosumaa edelsi salolaisittain tarkasteltuna yksi tällaisista tilanteista, kun ottelun erotuomari ei nähnyt rikettä Eetu Pellikan riistäessä palloa SalPa-ikoni Iku Leinolta vieraiden boksissa. Vaparia kalastellut Leino levitteli vielä käsiään Kaurialan nurmen pinnassa, kun Eemeli Raittinen sijoitti kotijoukkueen voittolukemiksi jääneen 3-2-osuman 78 minuutilla.

Raittisen maalin jälkeen HJS piti pelitapahtumat hyvin kontrollissaan, joskin yksi nukahdus tarjosi vielä vieraille sauman tasoitukseen. Immonen veti kuitenkin pidemmän korren varvastorjunnallaan käynnistäen kotijoukkueen juhlat.

Kotijoukkueen valmennustiimin Jaakko Puronaho näki ottelussa hyvää, mutta myös parannettavaa:

"Tiukka peli, jossa olimme mielestäni lukemien verran parempia. Ensimmäisellä jaksolla pystyimme hyökkäämään laadukkaasti eri kaistoilta ja siitä osoituksena hieno maali kombinaatiopelaamisen jälkeen."

"Toiselle jaksolle SalPa muutti ryhmitystä ja meillä oli aluksi vaikeuksia löytää tiloja hyökätä. Jakson edetessä hyökkääminen parani ja pystyimme pitämään palloa pidempiä aikoja. Vähän turhaan päästimme vastustajan kaksi kertaa tasoihin tilanteista, joista meidän ei pitäisi päästää maaleja. Onneksi olimme kuitenkin keskiviikkoa tehokkaampia maalipaikoissamme ja Joonas otti pari hyvää niin saimme samban soimaan kopissa."

Päävalmentaja Lauri Hakasella oli samansuuntaisia ajatuksia ottelun kulusta.

"Tosi hyvä eka jakso meiltä, oli useampi huippupaikka tehdä maaleja. Niissä hetkissä meidän olisi pitänyt olla paljon kliinisempiä. Toinen jakso olikin sitten tasainen ja SalPa pääsi pari kertaa tasoihinkin. Toisen jakson pallollinen pelaaminen jäi meiltä melko vaatimattomaksi avausjaksoon verrattuna, mutta vastaavasti maalintekotilanteissa oltiin tehokkaampia ja kyettiin ne voittoon vaadittavat maalit tekemään."

"Kokonaisuutena tästä viikosta jäi käteen kolme pistettä, vaikka enemmänkin olisi kyllä ollut otettavissa. Tärkeä voitto myös sen suhteen, että pysyttiin nyt kärkiryhmien kyydissä ja iskuetäisyydellä, kun puoliväli lähestyy. Ensi viikolla saadaan pitkästä aikaa harjoitella ja parannella pienet kolhut kuntoon ennen Ilves- ja Klubi-pelien tuplaviikkoa."

Kokoonpano:

Joonas Immonen

Elmeri Supperi

Miika Kolsi

Lasse Kivinen

Jonni Thusberg

Prince Mokuma

Tuomas Lähdesmäki

Jami Kyöstilä

Lauri Kesti (Oskari Luoma 81')

Miika Paussu (Eetu Pellikka 46')

Eemeli Raittinen (Ossi Lehtonen 87')

Hämeenlinnan Jalkapalloseura HJS kausikortti Kakkonen Jalkapallo
Juhlalogo-300x300

Kohti unelmia!

HJS Akatemia ry ja Hämeenlinnan Jalkapalloseura ry ovat nyt Yksi yhteinen HJS! Saman hallinnon alla toimisella yksinkertaistamme ja tehostamme koko HJS:n toimintaa.
 
Edustusjoukkue on tavoite ja ponnahduslauta ylöspäin omille junioripelaajille. Joukkue pelaa Kakkosessa ja kehittää toimintaansa jatkuvasti niin kentällä kuin kentän ulkopuolella, jotta meillä on joskus mahdollisuus nousta vieläkin ylemmäksi!
HJS Akatemia ry

Y-Tunnus:
2720057-1
Osoite:
Härkätie 17,
13600 Hämeenlinna
Sähköposti:
toimisto@hjs.fi
Puhelin:
045 120 5771

SEURAA MEITÄ