Artikkeli 50, kuva 1

HJS prässäsi TPV:n tainnoksiin

Hämeenlinnan Jalkapalloseuran aggressiivinen prässipelaaminen ja vauhdikas hyökkääminen koituivat Tampereen Pallo-Veikkojen turmioksi sunnuntai-iltana pelatussa Kakkosen cupin ottelussa. 4-2-voittoa juhlinut kotijoukkue haavoitti korkealla prässillään TPV:tä jatkuvasti varsinkin ensimmäisellä jaksolla, jossa se takoikin tamperelaisten verkkoon kolme maalia.  

– Huikea ensimmäinen jakso. Meidän huippuisku kesti tunnin, jonka aikana tapahtui paljon asioita, joita halusimme nähdä: hyvää ja aggressiivista puolustamista, mikä tuotti riistoja hyökkäysalueella, joista sitten rokotimme vastustajaa. Haimme vähän erilaista tapaa puolustaa ja se toimi hyvin. Hienosti jätkät saivat muutaman tunnin harjoittelulla kiinni siitä, mitä halusimme puolustuspeliltä ja se oli hyvä osoitus siitä, että pystymme muuntautumaan, kehui HJS:n päävalmentaja Lauri Hakanen.  

HJS aloitti maalintekemisen ottelun 12:lla minuutilla. Puolustaja Paavo Aholan pitkä syöttö linjan taakse tavoitti Santeri Steniuksen (kuvassa), joka voitti yksi vastaan yksi –tilanteensa ja laukoi pallon voimalla pienestä nurkasta etukulmaan ohi TPV:n maalivahti Aapo Sipposen.  

Stenius teki toisen maalinsa rangaistuspotkusta kuusi minuuttia myöhemmin. Pilkun hankki Timo Viljanen hienon laitamurtautumisen jälkeen.  

HJS:n kolmas maali syntyi korkealla tapahtuneen pallonriiston jälkeen. Kahden maalin Stenius oli tällä kertaa viimeisen syöttäjän roolissa, kun Ossi Lehtonen sai laukoa pallon rauhassa alakulmaan TPV:n kuudentoista alueen sisältä.  

TPV ei toipunut tauon aikana ensimmäisellä jaksolla kokemastaan myrskystä, vaan HJS:n prässipelaaminen tuotti jälleen maalin, kun Prince Mokuma katkaisi TPV-maalivahti Sipposen syötön rangaistusalueen rajalla ja sijoitti pallon varmasti neljännen kerran tamperelaisten maaliin. Toista jaksoa oli tässä vaiheessa kulunut vasta kolme minuuttia. Jo ennen Mokuman osumaa HJS ehti luomaan kaksi hyvää maalipaikkaa.  

HJS teki monien mielestä jo viidennen maalinsa tunnin kohdalla, kun Timo Viljasen laukaus näytti painuvan TPV-maaliin kimmoten takaisin peliin maalin kuljettamista helpottavasta renkaasta. Ottelun tuomaristo ei kuitenkaan nähnyt, että pallo olisi maalissa käynyt, joten peliä jatkettiin eteenpäin 4-0-tilanteessa.  

Myös TPV pääsi ottelun loppupuolella peliin mukaan ja onnistuikin kaventamaan kahdesti. Verneri Uimonen tökkäsi lähietäisyydeltä maaliin Joonas Rantalan lähettämän vapaapotkun ottelun 75:llä minuutilla.  

Viisi minuuttia ennen loppua HJS:n lepsu puolustaminen kostautui, kun Granit Shala pääsi murtautumaan helposti HJS:n rangaistusalueelle ja syöttämään pallon maalin eteen Rantalalle, joka sai tökätä maalin aivan maaliviivan läheisyydestä.  

– Emme saaneet vaihtojen kautta puolustuksellisesti sellaisia lisävaihteita kuin halusimme. Tuntui, että roolit menivät vähän sekaisin eikä puolustaminen ollut yhtä selkeää. TPV pääsikin toisen jakson lopulla tekemään enemmän niitä asioita, joissa he ovat parhaimmillaan. Kun prässimme ei enää purrut yhtä hyvin kuin pelin alkupuolella niin he näyttivät, että vastassa on hyvän tason joukkue. Jos emme jaksa ylläpitää vauhtia niin sitten meidän pitää saada puolustus tukkoon eri tavalla. Siinä emme tänään onnistuneet, Hakanen mietti.  

HJS on voittanut molemmat Kakkosen cupin ottelunsa ennen viimeistä lohkovaiheen kierrosta. Hakanen on tyytyväinen joukkueensa helmikuun alun tilanteeseen.  

– Vuodenaikaan nähden menemme hyvässä vauhdissa sen osalta, että pystymme ottamaan peleistä asioita, joita pitää harjoitella sen sijaan, että meidän pitäisi käydä läpi perusasioita. Peruspalikat ovat kohdillaan, joka mahdollistaa pelin kehittämisen jo tässä vaiheessa. Se on iso steppi siihen nähden, mikä tilanne on yleensä ollut.  

– Kilpailu joukkueessa on tällä hetkellä kovaa. Arvokasta kokonaisuuden kannalta on myös se, että pelaajat, jotka laitoimme tänään A-junioreiden peliin pisteiden hakuun hoitivat oman hommansa (HJS voitti TPS:n A-junioreiden SM-karsintasarjassa 2-1 toim.huom.). Se kertoo, että teemme asioita laajalla rintamalla kohtalaisen hyvin. Turha on ylpistyä, mutta ymmärretään se, että asioiden eteen tehdään paljon töitä ja pelaajat ovat valmiita kamppailemaan, Hakanen totesi.  

HJS jatkaa pelejään Kakkosen cupissa ensi viikonloppuna Tampere Unitedia vastaan. Ottelu pelataan Pirkkahallissa Tampereella sunnuntaina 9.2. kello 18.15 alkaen.

 

HJS:n kokoonpano:  

Miika Santamäki  

Lasse Kivinen  

Giscard Mosamete <–> Valtteri Paananen 46’ 

Paavo Ahola  

Gaaid Abdi <–> Eppu Kallio 58’  

Prince Mokuma  

Kasimir Arminen <–> Valtteri Kaarna 62’  

Timo Viljanen  

Eero Lamberg  

Santeri Stenius  

Ossi Lehtonen <–> Arttu Raittinen 58’  

 

Artikkelikuva: Riku Hasari

Juhlalogo-300x300

Kohti unelmia!

HJS Akatemia ry ja Hämeenlinnan Jalkapalloseura ry ovat nyt Yksi yhteinen HJS! Saman hallinnon alla toimisella yksinkertaistamme ja tehostamme koko HJS:n toimintaa.
 
Edustusjoukkue on tavoite ja ponnahduslauta ylöspäin omille junioripelaajille. Joukkue pelaa Kakkosessa ja kehittää toimintaansa jatkuvasti niin kentällä kuin kentän ulkopuolella, jotta meillä on joskus mahdollisuus nousta vieläkin ylemmäksi!
HJS Akatemia ry

Y-Tunnus:
2720057-1
Osoite:
Härkätie 17,
13600 Hämeenlinna
Sähköposti:
toimisto@hjs.fi
Puhelin:
045 120 5771

SEURAA MEITÄ