Lasse Kivinen piti Eero Markkasen kurissa keväällä 2020
Lasse Kivinen piti Eero Markkasen kurissa keväällä 2020

Lasse Kivinen (keskellä) nautti fyysisestä kohtaamisesta NJS:n kanssa.

HJS tasapeliin NJS:n kanssa harjoitusottelussa

HJS - NJS 1 - 1 (0-0)

1-0 Jonni Thusberg

HJS jatkoi tappiottomien harjoitusotteluiden sarjaa lauantaina pelaamalla tasan 1-1 Kakkosen A-lohkon Nurmijärven Jalkapalloseuran kanssa. Kotijoukkueen maalista vastasi Jonni Thusberg, joka vei valkopaidat johtoon hallitulla nostolla maalivahdin ylitse. Paikoin erittäin fyysiseksi ja kuumaksi äityneessä ottelussa vierasjoukkue nousi tasapeliin rangaistuspotkusta testipelaaja Ayoub Sadkin pelattua palloa kädellään rangaistusalueella.

Säästöpankki Areenalla pelatussa ottelussa nähtiin erittäin vauhdikasta jalkapalloa, kuten pienellä kentällä yleensäkin. Molemmat joukkueet pyrkivät pelaamaan kontrolloidusti ja pystyivätkin luomaan paikkoja. Ottelun hallitsevampi osapuoli oli kotijoukkue, joka ei tällä kertaa onnistunut hyödyntämään luomiaan maalipaikkoja enempää. Erityisesti Ossi Lehtonen oli tutun agressiivisella pelipäällä ja aiheutti useita kertoja ongelmia vastustajan puolustukselle nopeudellaan ja hyvin ajoitetulla prässäämisellä.

Elmeri Supperi on noussut HJS:n junioreista edustusjoukkueeseen.

Kuva: Tomi Vesaharju

Topparit nauttivat fyysisestä pelistä

Kotijoukkueen alakerrassa täydet minuutit uurastanut Lasse Kivinen nauttii fyysisestä pelistä ja oli ottelun jälkeen tyytyväinen, kun pääsi pelaamaan.

- Oli hieno fiilis päästä pelaamaan. Varusmiespalveluksen rajoitteet ovat tänä talvena häirinneet urheilua, mutta asevelvollisuus on hoidettava kunnialla. Peli oli hyvä fyysinen vääntö, joka mittasi myös pelaajien henkistä kanttia. NJS on äärimmäisen ärsyttävä vastustaja, joka tulee varmasti pelaamaan hyvän kauden.

- Pelattiin joukkueena hyvä peruspeli, vielä kun saadaan terävyyttä viimeistelyyn niin kauteen voidaan lähteä todella luottavaisin mielin. Joukkueen peli näyttää tosi hyvältä näin sarjakauden kynnyksellä.

Pelaavaan kokoonpanoon tälle kaudelle noussut raamikas Elmeri Supperi on osoittanut talven peleissä, että vääntövoima riittää Kakkosen peleissä. Viime kaudella sarjapeleissä debytoinut Supperi harmitteli ottelun jälkeen hukattuja voiton mahdollisuuksia.

- Tasapelistä jäi vähän katkera maku, koska meillä oli paikat tappaa ottelu jo aikaisemmin. Rangaistuspotku tuli todella halvalla, vaikka käsi oli ns ihan selvä.

- Joukkueen peli kehittyy koko ajan, joten kyllä tässä odottaa jo tosipelejä! Tämä matsi antoi hyvän oppitunnin fyysisestä ja kuumasta pelistä, joita varmasti tulee kauden aikana. Monet torikokoukset tulivat aivan turhasta jälkipelistä, itseänikin potkastiin tilanteen jälkeen nilkoille mutta nämä menivät tuomarilta tänään täysin ohi.

Päävalmentaja Lauri Hakanen ei ollut tyytyväinen tasapeliin ottelun jälkeen

- 1-1 tasatulos, varsinkin kun päästetään turhalla käsivirheellä vastustaja tasoittamaan lopussa pilkulta ei tuloksellisesti tyydytä. Meillä oli myös mahdollisuutemme tappaa peli aiemmin, mutta emme kyenneet niihin tilaisuuksiin tällä kertaa tarttumaan.

- Rehellisyyden nimissä peli oli kuitenkin melko tasainen ja molemmilla oli muutama hyvä maalipaikka, joten suurena vääryytenä tasapeliä ei voi pitää. Opin paikka on kuitenkin siinä, miten tällaiset pelit, joissa avaimen ovat omissa käsissä, hoidetaan kesällä 3 pisteen arvoisesti aina kotiin.

- Pelillisesti tämä oli meiltä nousujohteinen suoritus. Ekan jakson alkupuolisko oli hätäistä ja ylinopeaa suorittamista, jossa malttia ei löytynyt oikein keneltäkään. Pelaaminen oli rauhatonta. Siinä noin 25 minuutin jälkeen tekemiseen alkoi tulla oikeanlaista rytmiä ja alettiin hyökkäämään organisoidummin myös pallonhallinan kautta. Sen myötä saatiin kenttätasapaino paremmaksi ja etäisyyksiä kuntoon, jonka jälkeen olimme mielestäni hienoisesti kuskin paikalla pelin loppuajan.

- Toisella jaksolla pääsimme paremmin vastustajan muodon sisään ja hallitsemaan palloa ylempänä. Sieltä löysimme myös muutaman hyvän murtautumispaikan. Tilanteenvaihdoista meillä oli tänään useampikin mahdollisuus, mutta niissä emme olleet kliinisiä.

- Puolustuspeliin olen kokonaisuutena ihan tyytyväinen. Muutama sijoittumiseen liittyvä haaste korjaantui puoliajan jälkeen kun kävimme asioita läpi. Liikemäärä oli hyvä ja prässi tuotti monta onnistunutta riistoa.

HJS:n kokoonpano ottelussa

Valtteri Lähde
Giscard Mosamete
Valtteri Paananen
Lasse Kivinen
Miika Paussu
Joona Dyster
Kasimir Arminen
Prince Mokuma
Jonni Thusberg
Santeri Stenius
Ossi Lehtonen

Eero Viljanen
Elmeri Supperi
Eppu Kallio
Ayoub Sadki
Kasimir Jawanmiri
Otto Kautto
Eero Lamberg

Seuraava ottelu 

HJS:n seuraava harjoituspeli on tulevana viikonloppuna, kun Kakkosen A-lohkon nousijasuosikkeihin kuuluva Järvenpään Palloseura saapuu Meijerin Kentälle tämän talven kolmanteen kohtaamiseen. Peli alkaa kello 16.00 ja ottelu näytetään suorana seuran Solidsport-kanavalla.

HJS - NJS 

17.4. 16.00

Ottelu näytetään Solidsportilla suorana (€)

Linkki otteluun

 

 

TULE MUKAAN MATKALLE KOHTI UNELMIA

Juhlalogo-300x300

Kohti unelmia!

HJS Akatemia ry on perustettu syksyllä 2015 kehittämään hämeenlinnalaista edustusjalkapalloa. Seuran tavoitteeksi asetettiin paikallisen jalkapallon palauttaminen Kakkoseen vuoteen 2020 mennessä. Määrätietoinen työ on tuonut meidät minimitasolle ja nyt on aika suunnata kaikkien paikallisten jalkapallon ystävien tavoitteeksi seuran kehittäminen tasolle, joka mahdollistaa tulevaisuudessa vielä korkeammalla tasolla pelaamisen.

Itsenäinen yhdistys toimii yhteistyössä Hämeenlinnan Jalkapalloseuran kanssa ja  seurat yhdessä työskentelevät paremman huomisen puolesta edistämällä hämeenlinnalaista jalkapallokulttuuria.

HJS Akatemia ry

Y-Tunnus:
2720057-1
Osoite:
Matti Alangon katu 24
(Kaurialan Stadion)
13130 Hämeenlinna
Sähköposti:
miehet@hjs.fi 
Puhelin:
+358 442352435

SEURAA MEITÄ