Artikkeli 5, kuva

Kuva: Pekka Rautiainen

HJS varmisti sarjapaikkansa kauden toisella vierasvoitollaan

Hämeenlinnan Jalkapalloseura pelaa myös ensi kaudella jalkapallon Kakkosessa. Asia varmistui eilen, kun HJS kukisti maali-ilottelussa sarjassa neljäntenä olevan Atlantis FC:n vieraskentällä maalein 3-5 (2-2). Koko kauden ajan maalinteon tukkoisuuden kanssa paininut HJS on kääntänyt asian päälaelleen kahdessa viime ottelussa, joissa on syntynyt yhteensä kymmenen maalia. Lauantaina HJS:n maaleista vastasivat Jesse Huhtala ja Santeri Stenius kahdesti sekä Lauri Kesti kertaalleen. Atlantiksen maalit kirjattiin Obi Metzgerille, Konan Koukaulle ja Abdul Sesaylle

HJS aloitti ottelun ryminällä ja pelikellossa ei ollut kulunut edes 60 sekuntia, kun pallo oli jo Atlantiksen maalissa. HJS:n maali tuli heti ensimmäisestä hyökkäyksestä korkean prässin aiheuttaman riiston seurauksena. Huhtalan viimeistelemä avausmaali oli miehen kauden kahdeksas.

– Hyökkäykset vyöryivät ekan parikymmentä minuuttia sujuvasti kohti kotijoukkueen päätyä ja paikkoja oli lisäosumiinkin, kiitteli HJS:n päävalmentaja Lauri Hakanen.

HJS:n vahva ote ottelusta kantoi ja hämeenlinnalaiset siirtyivät ottelussa jo 0-2-johtoon, kun vahvaa syksyä pelaava ja hyvässä maalivireessä oleva Kesti viimeisteli kolmannen maalinsa kahteen otteluun erinomaisen oikean laidan murtautumisen jälkeen.

HJS:n mainio alku suli kuitenkin nopeasti, sillä Atlantis nousi tasoihin neljässä minuutissa, kun Metzger ja Camara toivat isännät tasoihin ottelun 27. ja 31. minuutilla. 

– Atlantis iski käytännössä parhailla aseillaan kahdesti. Metzger pamautti kakkospallosta hienon laukauksen alakulmaan 25 metristä ja heti perään nopeasti vastahyökkäyksestä Atlantis kampesi itsensä tasoihin, Hakanen kuvaili isäntien nopeaan tahtiin tulleita maaleja. 

HJS sai kuitenkin koottua rivinsä kahdesta takaiskusta huolimatta nopeasti ja tauolle lähdettiin tasatilanteessa. 

Vakuuttava toinen jakso voiton tae

Jos oli ensimmäisen jakson alku räväkkä niin sitä se oli myös toisella jaksolla. Toista jaksoa oli kulunut vain pari minuuttia, kun kovaa työtä läpi kauden kärjessä tehnyt Stenius onnistui vihdoin maalinteossa ensimmäistä kertaa sitten elokuun ensimmäisen päivän puskemalla Kestin hyvän keskityksen varmasti Atlantiksen maaliin. 

Ottelua oli pelattu 65 minuuttia, kun Huhtala vei HJS:n uudestaan kahden maalin johtoon rangaistusalueen sisältä pitkän ja hienon hyökkäyksen päätteeksi. 

Tällä kertaa HJS ei enää aikonut hankittua johtoasemaansa luovuttaa, vaan Stenius haistoi hyvin puolustajan heikon palautuksen omalle maalivahdilleen ja nosti pallon tyhjiin. Steniuksen maalimäärä tällä kaudella on nyt kolme.

– Pelin kuva pysyi toisella jaksolla pitkälti samanlaisena (kuin ensimmäisellä jaksolla). Hyökkäsimme monipuolisesti kohti Atlantiksen maalia ja teimme kolme hienoa maalia. Atlantis luotti yksilöidensä taitoon ylhäällä ja lähetti pääasiassa isoja palloja kohti päätyämme luoden muutaman vaarallisen tilanteen suoraviivaisilla hyökkäyksillään, Hakanen kertoi.

HJS kontrolloi peliä varsin vakuuttavasti viidennen maalin jälkeen eikä Atlantis päässyt enää Sesayn kolmatta maalia lähemmäksi. 

– Oli ennakon mukainen kova peli, jossa saimme taistella fyysisesti erittäin kovaa. Kokonaisuutena olimme vähintään maalien verran parempi ja ansaitsimme voittomme, Hakanen sanoi tyytyväisenä.

– Hyökkäyspelin osalta peli oli varmasti yksi kauden parhaista. Kolme päästettyä maalia on toki paljon, mutta kuvastaa myös sitä huimaa taitoa, jota kotijoukkueen hyökkäyksestä löytyi. Kaikkinensa onnistuimme puolustuspelissäkin erittäin hyvin pakottaen Atlantiksen virheisiin ja pallonmenetyksiin läpi ottelun, Hakanen kehui joukkueensa sarjapaikan varmistanutta esitystä.

HJS pelaa seuraavan kerran ensi viikon lauantaina Kaarinassa, jolloin vastassa on Kaarinan Pojat. HJS päättää kautensa kotiottelulla Salon Palloilijoita vastaan. Kauden viimeisen ottelun päivämäärä varmistuu myöhemmin.

 

Kokoonpano Atlantis-ottelussa: 

Eero Viljanen

Roope Huhtala

Valtteri Paananen

Paavo Ahola

Joona Dyster

Prince Mokuma <–> Lasse Kivinen 79′

Valtteri Kaarna <–> Azina Alingue 46′

Lauri Kesti <–> Miika Paussu 75′

Eero Lamberg <–_ Giscard Mosamete 84′

Jesse Huhtala <–> Eppu Kallio 75′

Santeri Stenius

 

Artikkelikuva: Pekka Rautiainen.

Juhlalogo-300x300

Kohti unelmia!

HJS Akatemia ry on perustettu syksyllä 2015 kehittämään hämeenlinnalaista edustusjalkapalloa. Seuran tavoitteeksi asetettiin paikallisen jalkapallon palauttaminen Kakkoseen vuoteen 2020 mennessä. Määrätietoinen työ on tuonut meidät minimitasolle ja nyt on aika suunnata kaikkien paikallisten jalkapallon ystävien tavoitteeksi seuran kehittäminen tasolle, joka mahdollistaa tulevaisuudessa vielä korkeammalla tasolla pelaamisen.

Itsenäinen yhdistys toimii yhteistyössä Hämeenlinnan Jalkapalloseuran kanssa ja  seurat yhdessä työskentelevät paremman huomisen puolesta edistämällä hämeenlinnalaista jalkapallokulttuuria.

HJS Akatemia ry

Y-Tunnus:
2720057-1
Osoite:
Matti Alangon katu 24
(Kaurialan Stadion)
13130 Hämeenlinna
Sähköposti:
miehet@hjs.fi 
Puhelin:
+358 442352435

SEURAA MEITÄ