Artikkeli 14, kuva

HJS venyi, taisteli ja voitti

Kaurialan olympiastadion ja sydämen sykkeen äärimmilleen nostattava jalkapallo-ottelu on ollut tuttu yhdistelmä tällä Kakkosen kaudella eikä lauantain ottelu HJS ja Salon Palloilijoiden välillä tehnyt asiaan poikkeusta. Sateen liukkaaksi kastelemalla kentällä nähtiin kahden tasaisen joukkueen ottelu, jonka HJS vei lopulta Prince Mokuman 75 minuutin maalilla numeroin 1-0 (0-0).  

HJS aloitti pelin vahvasti ja vei ensimmäistä 15 minuuttia luoden painetta SalPa:n päätyyn. Alkurynnistyksestä toivuttuaan myös salolaiset saivat otetta pelistä ja hallitsivat lievästi ottelun kulkua. Maalipaikkoja loivat molemmat ja ensimmäisellä jaksolla niin HJS:n Mokuma kuin SalPa:n Jami Siirtola kolisuttelivat kertaalleen maalin tolppia.  

– Meillä oli hyvä hetki alkuun, saimme painetta ja pari hyvää tilannetta. Kun peli meni meidän päätyyn niin näimme, että SalPa pystyy kontrolloimaan peliä pallollisena ja etsimään omia murtautumismahdollisuuksiaan ja loi kaksi hyvää paikkaa itse. Se kuuluu pelin luonteeseen, että välillä pystymme pistämään kaverin puntariin ja välillä pitää itse selviytyä ja puolustaa järkevästi jos haluaa ottaa pisteitä, HJS:n päävalmentaja Lauri Hakanen kertasi ottelun kulkua.  

– Tiukka peli niin numeroiden valossa kuin pelillisesti. Paikkoja ja muutamia läheltä piti –tilanteita oli molemmissa päissä. Joukkueelle totesin, että tänään oli kyse pienistä marginaaleista ja maalin ottelusta, ja sen tiesimme jo etukäteen, Hakanen sanoi. 

Ottelun ensimmäisen ja lopulta ainoan maalin teki lopulta HJS. Eero Lamberg alusti vasemman laidan nousullaan pallon Mokumalle, joka kolmen SalPa-pelaajan ympäröimänäkin sai aikaiseksi kovan laukauksen kuudentoista rajalta ylänurkkaan. Upeiden maalien erikoismies lupaa kauniita maaleja myös jatkossa.  

– Minä en rumia maaleja tee, Mokuma virnisti. 

Mokuma kuvaili ottelua tasaiseksi.  

– Oli tiukka matsi ja tiesimme heti alusta, että pelistä tulee kova vääntö. Maistuu hyvältä voittaa. Kenttä oli tosi pehmeä, itsekin liukastuin heti alussa. Olisi pitänyt olla rautanapit, Mokuma naureskeli.  

Hakanen oli tyytyväinen, että parannusten kohteena olleet asiat toteutuivat lauantaina paremmin kuin aikaisemmissa otteluissa. Varsinkin oman maalin varjeluun oli kiinnitetty huomiota Ilves-tappion jälkeen. 

– Meidän piti olla valmiita parantamaan puolustuspelaamista oman maalinedustalla, jotta joukkueella olisi mahdollisuus voittaa. Tiesimme, että vastustajalle on tullut laadukkaampia pelaajia mukaan loukkaantumisten jälkeen niin tietynlainen tasonnosto vaadittiin puolustuspelaamisessa.

– Lopun selvisimme kuivin jaloin. Kunnia joukkueelle johtoaseman säilyttämisestä pelin loppuvaiheessa. Olemme parissa pelissä pystyneet selvittämään lopun paineen ilman suurempia hässäköitä ja sen myötä pystymme näitä tiukkoja pelejä voittamaan, Hakanen kehui. 

Kaurialaa piiskannut sade ei helpottanut kummankaan joukkueen hyökkäyspelaamista. Pelin kuva muodostuikin enemmän taistelu- kuin taitojalkapalloksi. 

– Haastavat olosuhteet oli, märkää ja liukasta eikä peli ollut kummaltakaan kauden parasta syöttöpeliä tai futista linja kerrallaan edelleen. Vastapainoksi pystyimme hyökkäämään vauhdilla ja myös laitojen kautta edellisiä pelejä paremmin ja tuotimme sieltä hyviä tilanteita, Hakanen totesi. 

HJS:n maalia vartioi toista kertaa tällä kaudella Valtteri Lähde, jonka onnistuminen oli yksi voiton tae saaden kiitosta Hakaselta.  

– Valtteri otti pari hyvää torjuntaa ja pelasi pitkästä aikaa meillä tolppien välissä. Hän oli ansainnut näyttöpaikkansa ja pelasi hienosti. Puolustuslinjaan tuli taas pieniä viilauksia, mutta Valtteri Paananen oli omalla paikallaan startista asti ja paransi sitä osa-aluetta, jota halusimme parantaa eli oman maalin edustan puolustamista. Keskikentällä oli paljon liikettä ja koko kolmikko selvisi hyvin. Hyökkäyspelin kruununa Princen hieno maali, Hakanen luetteli. 

Eilisen ottelu oli ainoa syyskuun kotiottelu. Seuraavan kerran HJS pelaa kotikentällään perjantaina 2.10 kello 18.30, kun vastassa on TPV. 

Kokoonpano SalPa-ottelussa:  

Valtteri Lähde  

Roope Huhtala 

Valtteri Paananen  

Paavo Ahola  

Joona Dyster <–> Timo Viljanen 78’  

Lauri Kesti <–> Giscard Mosamete 88’ 

Eelis Alingue <–> Eppu Kallio 78’ 

Kasimir Arminen  

Prince Mokuma  

Arttu Raittinen <–> Santeri Stenius 71’ 

Jesse Huhtala <–> Eero Lamberg 71’ 

Artikkelikuva: Tomi Vesaharju.

Juhlalogo-300x300

Kohti unelmia!

HJS Akatemia ry on perustettu syksyllä 2015 kehittämään hämeenlinnalaista edustusjalkapalloa. Seuran tavoitteeksi asetettiin paikallisen jalkapallon palauttaminen Kakkoseen vuoteen 2020 mennessä. Määrätietoinen työ on tuonut meidät minimitasolle ja nyt on aika suunnata kaikkien paikallisten jalkapallon ystävien tavoitteeksi seuran kehittäminen tasolle, joka mahdollistaa tulevaisuudessa vielä korkeammalla tasolla pelaamisen.

Itsenäinen yhdistys toimii yhteistyössä Hämeenlinnan Jalkapalloseuran kanssa ja  seurat yhdessä työskentelevät paremman huomisen puolesta edistämällä hämeenlinnalaista jalkapallokulttuuria.

HJS Akatemia ry

Y-Tunnus:
2720057-1
Osoite:
Matti Alangon katu 24
(Kaurialan Stadion)
13130 Hämeenlinna
Sähköposti:
miehet@hjs.fi 
Puhelin:
+358 442352435

SEURAA MEITÄ