_MG_7841

Prince Mokuman vapaapotkumaalit eivät riittäneet jatkopaikkaan Ilveksen vieraana Kakkosen Cupissa

Kuva: Tomi Vesaharju

Prince Mokuman vapaapotkumaalit olivat lopulta laiha lohtu – Ilves/2 voitti pitkästä alivoimastaan huolimatta

Ilves/2 - HJS 3 - 2 (1-1)

1-1 Prince Mokuma
3-2 Prince Mokuma

HJS:n Kakkosen cupin taival päättyi puolivärierävaiheeseen, kun Ilves/2 kesti 75 minuuttia alivoimaa kammeten itsensä 3-2 (1-1) -voittoon. HJS:n molemmista maaleista vastasi Prince Mokuma vapaapotkuista.

Ottelun alku oli räväkkä. Ilves siirtyi 1-0-johtoon kuviolla, jossa pallo pelattiin taskun kautta laitaan ja keskityksellä Lauri Rasiselle, joka viimeisteli takatolpalta pallon ohi HJS-maalivahti Eero Viljasen.

Vartin kohdalla Santeri Stenius karkasi läpiajoon. Ilves-puolustaja Jonne Koistinen kaatoi Steniuksen ja tuli ulosajetuksi. Mokuma tälläsi seuranneesta vapaapotkusta HJS:lle nopean tasoituksen.

HJS sai ylivoimansa myötä pelinhallinnan itselleen, mutta ei kyennyt luomaan vaarallisia tilanteita kotijoukkueen maalille. Sama vaiva kiusasi HJS:ää koko ottelun ajan.

– Pikkuisen jäi piippuun tänään. Meillä oli mahdollisuus olla monipuolisempia ja vaarallisempia ylöspäin, ja murtaa vastustajan linjoja varsinkin ensimmäisellä jaksolla. Meillä oli hyvä vaihe ja hallinta pelistä, mutta emme tunnistaneet oikeita murtohetkiä ja valinneet oikeita syöttöjä niihin hetkiin, mietti HJS:n päävalmentaja Lauri Hakanen.

Toisella jaksolla pelin kuvan muuttui hämeenlinnalaisittain katsottuna väärään suuntaan. HJS:n prässi ei juurikaan purrut Ilveksen pelinavaamiseen ja myös kamppailupallojen voittoprosentti oli turhan niukka. Ilveksen suoraviivaistunut pelaaminen aiheutti harmaita hiuksia HJS-puolustukselle. Rasisen 2-1- ja Oiva Jukkolan 3-1-maali 20 minuuttia ennen loppua vaikeuttivat jatkohaaveita eikä HJS päässyt enää maalia lähemmäksi.

– Vastustaja pelasi suoraviivaisesti ja välit kasvoivat, jolloin puolustaminen oli liiaksi yksi vastaan yksi –puolustamista. Pakettimme venyi ja Ilves pystyi niistä tilanteista hyvällä yksilötaidoilla tuottamaan maalintekotilanteita. Kolmen maalin lisäksi Ilveksellä oli uhkaa myös muissa tilanteissa, Hakanen myönsi.

– Kolme päästettyä maalia kismittää. Boksin puolustamisesta ja tilanteen tunnistamisesta alakerrassa on puhuttu viime aikoina ja edelleen asioissa on hiomista. Toisaalta se on ymmärrettävää, sillä meillä on pelaajisto vaihtunut paljon ja olemme tehneet sekä ryhmitykseen että pelipaikoille muutoksia eikä se automaattisesti loksahda heti kohdalleen. Silti Ilveksen maaleja olisi voitu eliminoida omalla toiminnalla, Hakanen kertoi.

HJS:n kapea rinki on antanut näyttöpaikkoja uusille pelaajille. Elmeri Supperi, Miika Paussu sekä B-juniorit Oskari Luoma ja Veikko Lamminmäki antoivat hyviä näyttöjä. Eetu Pellikan vaihto kentälle toisella jaksolla toi HJS:n hyökkäämiseen lisää malttia ja rytmiä.

– Jouduimme tekemään muutoksia pelin sisällä vaivojen takia ja osittain takaa-ajoaseman vuoksi. Olen tosi tyytyväinen, että saimme niistä painopisteen siirtoja ja pystyimme pelin sisällä tuottamaan lisää hyökkäysuhkaa. Maalia lähemmäksi emme kuitenkaan päässeet, Hakanen harmitteli.

TULE MUKAAN MATKALLE KOHTI UNELMIA

Juhlalogo-300x300

Kohti unelmia!

HJS Akatemia ry ja Hämeenlinnan Jalkapalloseura ry ovat nyt Yksi yhteinen HJS! Saman hallinnon alla toimisella yksinkertaistamme ja tehostamme koko HJS:n toimintaa.
 
Edustusjoukkue on tavoite ja ponnahduslauta ylöspäin omille junioripelaajille. Joukkue pelaa Kakkosessa ja kehittää toimintaansa jatkuvasti niin kentällä kuin kentän ulkopuolella, jotta meillä on joskus mahdollisuus nousta vieläkin ylemmäksi!
HJS Akatemia ry

Y-Tunnus:
2720057-1
Osoite:
Härkätie 17,
13600 Hämeenlinna
Sähköposti:
toimisto@hjs.fi
Puhelin:
045 120 5771

SEURAA MEITÄ