HJS:n hyvä alku ei kantanut loppuun asti

Eemeli Raittinen teki HJS:n ainoan maalin Grania vastaan. KUVA: Kai Savonniemi.
Eemeli Raittinen teki HJS:n ainoan maalin Grania vastaan. KUVA: Kai Savonniemi.

Hämeenlinnan Jalkapalloseura joutui vastaanottamaan kauden toisen kotitappionsa, kun Kauniaisista vierailulla ollut GrIFK vei pisteet mukanaan maalein 1-3 (1-1). Erinomaisesti ensimmäiset 25 minuuttia pelannut kotijoukkue pääsi 1-0-johtoon ottelun 19:llä minuutilla, kun Eemeli Raittinen käynnisti keskialueella vastahyökkäyksen ja lopetti sen upealla laukauksella GrIFK-maalin ylänurkkaan.

HJS:n hyvä hallintajakso alkoi kuitenkin salakavalasti hiipua pian johtomaalin jälkeen ja Grani sai otetta pelistä. HJS:llä oli vaikea kymmenen minuutin jakso, jonka aikana kotijoukkueen siihen asti erinomainen tekeminen sakkasi. Grani pystyi tuon hetken aikana tasoittamaan, kun Petter Meyer puski kulmapotkun jälkitilanteesta pallon takatolpalta maaliin puolen tunnin kohdalla. HJS:n maalintekijä ja säkenöivimpänä pelaajana lauantaina tuikkinut Raittinen oli otteen menettämisestä hieman ihmeissään.

– Varmaan annoimme siinä muutaman liian helpon pallon kaverille ja meillä taas tuli tosi iso määrä syöttöhasseja vastahyökkäyksissä, kun pallot jäivät ekaan mieheen tai menetimme kuljetuksesta ja muuta vastaavaa. Siitä se sitten kääntyi, kun kaveri löysi itseluottamuksensa. Grani laittoi palloa suoraviivaisesti linjan taakse joko suoraan tai jatkopalloilla ja se toimi heille tosi hyvin. Olimme sen kanssa tänään pulassa.

Hyvä pallokontrolli vaihtui HJS:n päävalmentajan Lauri Hakasen mukaan liiaksi tilanteenvaihtofutikseen.

– Ei sellainen vaihe pelistä ole toivottavaa, että tulee viisi nopeaa hyökkäystä putkeen, jotka kaikki katkaistaan vastustajan puolustuslinjaan ja juostaan molempiin suuntiin isoin etäisyyksin. Meille ainakaan se ei ollut hyvä vaihe pelistä. Grani sai puolikkaita vaaranpaikkoja ja erikoistilanteita, ja paine kääntyi meidän boksiin.

Hakanen oli tyytyväinen ensimmäisen 25 minuutin tekemiseen.

– Hallitsimme pelitapahtumia sillä tavalla kuin toivoimmekin ja meillä oli muutama murtautumismahdollisuus ekan maalin jälkeen, joista olisimme voineet iskeä toisen maalin.

Grani ei halunnut hyvästä otteestaan luopua ja vaikka HJS pääsi ensimmäisen jakson lopulla uudestaan peliin mukaan ei Hakasen mukaan paremmasta joukkueesta ollut lauantaina epäselvyyttä.

– Grani oli tasoituksensa jälkeen rehellisesti sanottuna vahvempi joukkue ja teki oman hommansa hyvin. He puolustivat keskialueen todella hyvin ja linjojen väleissä oli vähän tilaa. Yritimme iskeä laitojen kautta ja muodon ulkopuolelta suoraviivaisemmin tiloihin, mutta emme saaneet hirveän montaa hyvää tilannetta luotua saati mellastaa ylhäällä omilla vahvuuksilla.

– Ei tässä selitellä tarvitse. Emme pelanneet huonosti, mutta Grani oli parempi ja hyväksytään se, Hakanen tunnusti.

Toisen jakson ensimmäinen viisiminuuttinen oli hämeenlinnalaisittain erittäin tahmea, kun Grani sai aikaiseksi monta tilannetta ja yhden paitsiomaalin ennen kuin Sebastian Veijola pääsi erinomaisia erikoistilannepalloja koko ottelun antaneen Omar Kharyn kulmapotkuun vitosen viivalta ja vei vierailijat johtoon ottelun 51:llä minuutilla. Granin erikoistilanteet olivat HJS:n turma.

– Se on yksi osa-alue, jolla emme ole olleet tällä kaudella hirveän vahvoja, Hakanen myönsi.

HJS:n paras vaihe toisella jaksolla tuli tunnin molemmin puolin, kun sekä Gaaid Abshir että Eetu Pellikka pääsivät kokeilemaan maalintekoa rangaistusalueen sisältä kuitenkin tuloksetta. Tasoitusmaali olisi saattanut vielä muuttaa ottelun kulkua.

– Saimme muutaman murtautumisen yläalueella nätin pelaamisen jälkeen ja siinä oli se hetki, milloin olisi pitänyt tulla peliin mukaan, Hakanen mietti.

Grani viimeisteli kolmannen maalinsa aivan varsinaisen peliajan lopussa, kun Niko Pulkkinen oli ahneimpana paikalla Eero Viljasen torjumassa irtopallossa Juha Hakolan paristakympistä lähteneeseen vapaapotkuun. Loppuaika oli enää kosmetiikkaa, tosin Grani oli tehdä vielä neljännenkin, kun pallo kävi HJS-maalin tolpassa.

HJS:n nousuhaaveet kariutuivat lopullisesti lauantai-iltapäivän tappioon. Joukkue taistelee kuitenkin edelleen lohkon kakkossijasta ja haluaa joka tapauksessa voittaa viimeiset kaksi otteluaan.

– Olemme puhuneet jo muutaman viikon, että tavoitteena on saada mahdollisimman hyvä loppukausi tekee kärkijoukkue mitä tahansa. Keskitymme omaan tekemiseen ja olen erittäin tyytyväinen millaista se on harjoituskentällä ollut. Meillä oli hyvä treeniviikko ja sen perusteella kilpailu pelipaikoista säilyy. Tänäänkin laitoimme itsemme viimeiseen asti likoon, kun hyökkääjät juoksivat takaprässejä vielä lisäajalla. Se kertoo sitoutumisesta, Hakanen sanoi.

– Tässä on myös monella nuorella pelaajalla sauma saada kokemusta näistä peleistä vielä tällä kaudella, jos treenaa hyvin. Asetelma on selkeä, kun harjoitusten kautta rakennetaan aina seuraavaa peliä.

HJS pelaa seuraavan ottelunsa parin viikon päästä Tampereella Ilves/2:sta vastaan ja päättää kautensa 24.10. kovaa vauhtia kohti Ykköstä matkalla olevaa PIF:iä vastaan. Ilveksen organisaatiosta HJS:ään siirtynyt Raittinen odottaa kahta viimeistä ottelua innokkaana.

– Ilves-peli on itselleni kauden tärkeimpiä pelejä ja uskon, että kaikkien on varmasti kiva pelata Ilvestä vastaan. Sitten on vielä lohkokärki PIF eikä me sille ainakaan haluta hävitä! Kaksi tosi hienoa ottelua on vielä jäljellä ja odotan innolla, että pääsen pelaamaan.

Kauden viimeinen ottelu HJS - PIF sunnuntaina 24.10. kello 14:00 Kaurialassa. Tervetuloa! 

Kokoonpano:

Eero Viljanen (C);

Vaillance Nihorimbere, Valtteri Paananen, Lasse Kivinen;

Gaaid Abshir (Joona Dyster 65'), Eetu Pellikka (Kalle Kopra 75'), Karzan Jawanmiri (Giscard Mosamete 65'), Eemeli Raittinen, Eero Lamberg (Miika Paussu 65');

Santeri Stenius, Jesse Huhtala (Otto Kautto 86')

Kooste:

TULE MUKAAN MATKALLE KOHTI UNELMIA - ENSI KAUDEN KAUSIKORTIT MYYNNISSÄ NYT!

Klubi-kausikortilla jokaisessa kotiottelussa lämmin ruoka, kaksi ruokajuomaa, kahvitus puoliajalla sekä ohjelma.
Klubi-kausikortilla jokaisessa kotiottelussa lämmin ruoka, kaksi ruokajuomaa, kahvitus puoliajalla sekä ohjelma.
Kauden 2022 kausikortit alennettuun hintaan isänpäivään 14.11. asti!
Juhlalogo-300x300

Kohti unelmia!

HJS Akatemia ry ja Hämeenlinnan Jalkapalloseura ry ovat nyt Yksi yhteinen HJS! Saman hallinnon alla toimisella yksinkertaistamme ja tehostamme koko HJS:n toimintaa.
 
Edustusjoukkue on tavoite ja ponnahduslauta ylöspäin omille junioripelaajille. Joukkue pelaa Kakkosessa ja kehittää toimintaansa jatkuvasti niin kentällä kuin kentän ulkopuolella, jotta meillä on joskus mahdollisuus nousta vieläkin ylemmäksi!
HJS Akatemia ry

Y-Tunnus:
2720057-1
Osoite:
Härkätie 17,
13600 Hämeenlinna
Sähköposti:
toimisto@hjs.fi
Puhelin:
045 120 5771

SEURAA MEITÄ