Artikkeli 2, kuva

Teuvo Palkki palaa Ouluun

Kuva: Kai Savonniemi

HJS:n kausi päättyy Teken jäähyväisiin

Hämeenlinnan Jalkapalloseuran hieno kausi hyvin poikkeuksellisella aikakaudella on yhtä ottelua vaille valmis. Sarjanousijana kauteen startannut hämeenlinnalaisryhmä on tehnyt sen, mikä seurahistorian ensimmäisellä Kakkosen kaudella jäi tekemättä – uusinut sarjapaikkansa myös ensi kaudelle. Kakkosen paikan lunastus ensi kaudelle on kaiken lisäksi hoidettu erittäin tyylikkäästi, sillä HJS:llä on omissa käsissään jopa B-lohkon kolmossija. Pargas IF hengittää pisteen ja Atlantis FC kahden pisteen päässä. Kävi viimeisellä kierroksella miten tahansa, on HJS:n lopullinen sijoitus vähintään viides.  

Viimeisessä ottelussa vastassa on Salon Palloilijat, joka on myös varmistanut paikkansa Kakkosessa ensi kaudelle. 

SalPa-ottelu on myös yhden ajanjakson päätös, sillä 90-luvulta lähtien hämeenlinnalaisessa jalkapallossa moninaisissa rooleissa vaikuttanut Teuvo Palkki tekee ainakin tällä erää viimeisen palveluksensa HJS:lle. Palkki siirtyy ensi kaudeksi takaisin kotikonnuillensa Ouluun, jossa hän aloittaa AC Oulu/OLS:n B-junioreiden päävalmentajana. HJS:n päävalmentaja Lauri Hakanen on kiitollinen “Teken” palveluksista HJS:ssä.  

– Olemme Teuvon kanssa tehneet nyt kolme vuotta yhdessä töitä edustusjoukkueessa. Olemme sparranneet toisiamme jatkuvasti ja yhteistyö hänen kanssaan on ollut loistavaa. Teuvolla on erittäin vahva ja selkeä näkemys pelaajakehityksen eri vaiheista, pelin urheilullisista vaatimuksista ja hämeenlinnalaisesta seurakulttuurista. On selvää, että hänen siirtymisensä muualle jättää valtavan suuret saappaat seuraavien täytettäviksi. 

Palkin rooli on ollut tärkeä sarjapaikkaa uusittaessa. 

– Teuvon merkitystä edustusjoukkueelle ei voi liikaa korostaa. Valmentamisen ohella hän on tehnyt paljon töitä vastustajien analysoinnin ja tarkkailun parissa. Sekin osa-alue on ollut meillä suuri vahvuus ja hyvät ottelusuunnitelmat ovat usein kääntäneet tiukkoja pelejä meille, Hakanen kertoo. 

– Erityisellä lämmöllä jään muistelemaan päivittäisiä harjoitusten jälkeisiä keskusteluja varustekopin edustalla. Siinä on puhuttu paljon jalkapallosta, mutta myös muusta elämästä. Se kertoo kaiken olennaisen hänen arvostaan. Kiitos Teuvo! 

Lauantain ottelu on kauden kolmas SalPa-kohtaaminen 

HJS ja SalPa ovat kuuluneet tällä kaudella samaan aluelohkoon, joten lauantain kohtaaminen on joukkueille kolmas keskinäinen tasonmittaus. Ensimmäinen ottelu Salossa päättyi viime hetkillä SalPan vajaalla tekemään 2-2-tasoitusmaaliin, mutta toisessa ottelussa HJS nappasi niukan 1-0-voiton.  

– Kaksi tasaista ottelua olemme pelanneet SalPaa vastaan. Elokuun ekassa pelissä meillä oli hyvä mahdollisuus kolmeen pisteeseen, mutta silloin menetimme johdon tasapeliksi viime hetkillä. Syyskuussa kotona väänsimme tosi tiukan taiston jälkeen kolme pistettä 1-0-voitolla. Tuo peli olisi voinut kääntyä kumpaan suuntaan tahansa, Hakanen muistelee.  

– Tuon pelin jälkeen SalPa on saanut takaisin kokoonpanoonsa vielä Lucas Gabrielssonin, jolla on suuri merkitys heidän hyökkäyspeliinsä. Uskon, että huomenna vastaan tulee kauden kovin SalPa.  

HJS ei ole irrottanut jalkaa kaasupolkimelta kauden viimeiselläkään viikolla.  

– Työntäyteinen viikko takana taas kerran. Muutamia kolhuja on tullut treeneissä ja saattaa olla, että ihan kaikki eivät ole täydessä kunnossa lauantaina. Joka pelipaikalle on kuitenkin kova kilpailu ja miettimistä kokoonpanon suhteen vielä riittää, Hakanen tiivistää.  

HJS – SalPa Meijerin kentällä (Pullerin tekonurmikenttä) lauantaina 31.10. kello 14.00. Otteluisäntä Konecranes tarjoaa tapahtumaan osallistuville kahvin ja lapsille pillimehun. 

Liput: Aikuiset 8€. Alle 12-vuotiaat ilmaiseksi. HJS:n pelaajilla vapaa pääsy. 

Huom! Palloliiton alaisissa otteluissa on maskipakko kaikille yli 15-vuotiaille. Ottelutapahtumaan pääsee sisälle vain maskia käyttämällä. Maski on pidettävä naamalla katsomossa koko tapahtuman ajan. Tapahtumassa on myynnissä sekä kertakäyttömaskeja (lippu + kertakäyttömaski 10€) ja HJS-kangasmaskeja (lippu + HJS-kangasmaski 20€). 

Älä osallistu tapahtumaan jos olet sairas tai sinulla on vähäisiäkin sairauden oireita. Tehdään tapahtumasta yhdessä turvallinen kaikille! 

 

Juhlalogo-300x300

Kohti unelmia!

HJS Akatemia ry on perustettu syksyllä 2015 kehittämään hämeenlinnalaista edustusjalkapalloa. Seuran tavoitteeksi asetettiin paikallisen jalkapallon palauttaminen Kakkoseen vuoteen 2020 mennessä. Määrätietoinen työ on tuonut meidät minimitasolle ja nyt on aika suunnata kaikkien paikallisten jalkapallon ystävien tavoitteeksi seuran kehittäminen tasolle, joka mahdollistaa tulevaisuudessa vielä korkeammalla tasolla pelaamisen.

Itsenäinen yhdistys toimii yhteistyössä Hämeenlinnan Jalkapalloseuran kanssa ja  seurat yhdessä työskentelevät paremman huomisen puolesta edistämällä hämeenlinnalaista jalkapallokulttuuria.

HJS Akatemia ry

Y-Tunnus:
2720057-1
Osoite:
Matti Alangon katu 24
(Kaurialan Stadion)
13130 Hämeenlinna
Sähköposti:
miehet@hjs.fi 
Puhelin:
+358 442352435

SEURAA MEITÄ