HJS:n peli-ilme kirkastui ja pelaaminen petraantui – "Isossa kuvassa otimme huikean stepin sille tasolle, mitä pelaaminen vaatii"

Jonni Thusberg oli pirteällä pelipäällä keskiviikkona. KUVA: Kai Savonniemi.
Jonni Thusberg oli pirteällä pelipäällä keskiviikkona. KUVA: Kai Savonniemi.

HJS ja VJS kohtasivat toistamiseen muutaman päivän sisään jalkapallon Kakkosen B-lohkon ottelussa Kaurialan syysillassa. HJS otti pelaamisessaan selvän askeleen eteenpäin joukkueiden sunnuntaiseen kohtaamiseen verrattuna, mutta huolimatta varsinkin ensimmäisen jakson maalipaikoista päätyivät joukkueet jakamaan pisteet 2-2 (1-2) -tuloksella. HJS:n maaleista vastasivat Jesse Huhtala ja Santeri Stenius ja vieraiden toimesta maaliverkkoa heiluttivat Borry Sabally ja Noah Kaijasilta.

HJS aloitti pelin vahvasti ja loi ensimmäisen vartin aikana neljästi vaaraa Tomi Maanojan vartioimalle VJS-maalille. Erinomainen alku kääntyi kuitenkin kaudelle niin tutuksi tulleella tavalla takaa-ajotilanteeksi, kun päänvaivaa koko ottelun ajan HJS-puolustukselle aiheuttanut Sabally pääsi rangaistusalueella laukomaan irtopallosta pelivälineen Joonas Immosen selän taakse 16:lla minuutilla.

HJS ei takaiskusta lannistunut, vaan nousi tasoihin kolme minuuttia myöhemmin. Joukkue pelasi pallon muutamalla syötöllä puolustuslinjasta boksiin Huhtalalle, joka sai vasenta jalkaansa auki juuri tarpeeksi ja lähetti tarkan laukauksen vantaalaismaalin alakulmaan.

VJS siirtyi uudelleen johtoon ottelun 36:lla minuutilla, kun Sabally voitti laidassa yksi vastaan yksi -tilanteen ja syötti matalan pallon maalin eteen, josta Kaijasilta sai liukua pallon helposti maaliin.

HJS tuli tauolta terävästi ja nousi tasoihin 52:lla minuutilla. Maali oli tutkapari Stenius-Raittisen upea taidonnäyte, kun Stenius syötti vahvan kuljetuksensa jälkeen pallon Raittiselle, jonka keskitys löysi juoksuaan kohti maalia jatkaneen Steniuksen pään vitosen viivalta . Maalipaikat olivat muuten vähissä toisella jaksolla kummallakin joukkueella. HJS pääsi ottelun loppupuolella kerran vaarallisesti rangaistusalueelle, mutta Stenius ei aivan päässyt tuikkamaan Giscard Mosameten tarjoilusta palloa tyhjään maaliin.

HJS:n päävalmentaja Lauri Hakanen oli tyytyväinen joukkueensa ryhtiliikkeeseen, mutta harmitteli heikkoa maalineduspelaamista.

– Isossa kuvassa otimme huikean stepin sille tasolle, mitä pelin pelaaminen ja voittaminen vaatii. Pääsimme takaisin futikseen, joten siitä propsit joukkueelle. Ei tarvitse enää paiskoa ovia siitä syystä, että mietitään millä keinoilla futispeliin päästään mukaan. Sillä osa-alueella olimme tänään ihan ok.

– Oman maalinedustan puolustaminen ei ollut tänään kolmen pisteen arvoista. Ne ovat niitä pieniä juttuja, mutta boksista maalit usein syntyvät ja siellä pelejä ratkaistaan. VJS oli näissä kahdessa pelissä hyvä oman maalin edustalla ja suojeli sitä uhrautuvasti, Hakanen jakoi tunnustusta vastustajalle.

Hakanen oli sunnuntaisen ottelun jälkeen pettynyt HJS:n peli-ilmeeseen, mutta kehui joukkueensa asennetta keskiviikkoiltana.

– Se on kaiken peruslähtökohta. Olimme tänään omia itsejämme kentällä ja yhtenäinen joukkue. Teimme kovasti töitä ja toivottavasti se tuo jatkossa myös palkinnon.

Huolimatta parantuneesta pelistä oli ottelun lopputulos silti pettymys. Tämän myönsi myös HJS:n vasemmassa laidassa hyvän ottelun pelannut Jonni Thusberg.

– Voittoa lähdimme hakemaan. Annoimme taas kaverille yhden eteen ja sitten toisen. Emme päässeet enää ohi ja se on vähän nihkeää.

HJS on keskikesän yhdeksän ottelun pisteputken jälkeen pienoisessa suvantovaiheessa, mutta Thusberg kiisti väitteen siitä, että joukkueessa olisi päällä henkistä lukkoa.

– Peli kulki hyvin, mutta viimeiset ratkaisut eivät olleet ihan sillä levelillä mitä pitäisi olla. Uskon, että omalla pelillä voimme voittaa kenet vain.

HJS kohtaa lauantaina tuhdin viikkonsa päätteeksi lohkon kärkikamppailussa FC Jazzin. Thusbergin mukaan voitonavaimet löytyvät tutusta jutusta.

– Ei meidän tarvitse mitään muuttaa. Pitää vain luottaa omaan peliin.

Myös Hakanen oli luottavainen tulevasta ja kertoi, että voittaminen on pienistä asioista kiinni.

– Meillä oli monta peliä putkeen, joissa olimme tosi teräviä viimeistelypaikoissa. Nyt se prosentti on hieman tippunut ja vastaavasti oman maalin edustalla on tullut pieniä notkahduksia tai pomppupalloja, joihin vastustajat ovat reagoineet nopeammin kuin me. Ne ovat edelleen pieniä juttuja, mutta niitä parantamalla voittamisen mahdollisuus nousee huomattavasti.

HJS kierrätti miehistöään rankalla kädellä, sillä hyökkäyskolmikkoa lukuunottamatta koko avaus meni sunnuntaista uusiksi. Hakanen oli tyytyväinen näyttöpaikkoja saaneiden pelaajien otteisiin.

– Pelaajat selviytyivät ihan hyvin. Ehkä alussa oli pientä kangertelua, kun vastustaja pääsi muutamassa tilanteessa yllättämään. Mutta positiivisia suorituksia tuli kautta linjan.

HJS pelaa seuraavan ottelunsa lauantaina 11.9. kello 15:00 Kaurialassa. Kärkikamppailussa on vastassa FC Jazz Porista. Tervetuloa!

Kokoonpano:

Joonas Immonen;

Lasse Kivinen, Eppu Kallio (C), Giscard Mosamete;

Jonni Thusberg (Joona Dyster 90+1'), Karzan Jawanmiri (Vaillance Nihorimbere 72'), Prince Mokuma, Eero Lamberg (Lauri Kesti 81');

Santeri Stenius (Ossi Lehtonen 90+1'), Eemeli Raittinen (Eetu Pellikka 81'), Jesse Huhtala

Ottelukooste:

 

TULE MUKAAN MATKALLE KOHTI UNELMIA

Juhlalogo-300x300

Kohti unelmia!

HJS Akatemia ry ja Hämeenlinnan Jalkapalloseura ry ovat nyt Yksi yhteinen HJS! Saman hallinnon alla toimisella yksinkertaistamme ja tehostamme koko HJS:n toimintaa.
 
Edustusjoukkue on tavoite ja ponnahduslauta ylöspäin omille junioripelaajille. Joukkue pelaa Kakkosessa ja kehittää toimintaansa jatkuvasti niin kentällä kuin kentän ulkopuolella, jotta meillä on joskus mahdollisuus nousta vieläkin ylemmäksi!
HJS Akatemia ry

Y-Tunnus:
2720057-1
Osoite:
Härkätie 17,
13600 Hämeenlinna
Sähköposti:
toimisto@hjs.fi
Puhelin:
045 120 5771

SEURAA MEITÄ