HJS:n revanssiretki ei tuonut haluttua lopputulemaa - "Periaatteessa matsi olisi voinut kääntyä kummalle vaan"

Miika Kolsi pettyi päivän lopputulokseen.
Miika Kolsi pettyi päivän lopputulokseen.

Hämeenlinnan Jalkapalloseuran revanssinhakureissu Poriin jäi torsoksi, kun Musan Salama otti toista kertaa tällä kaudella täyden pistepotin itselleen joukkueiden kohtaamisista. Erittäin tasainen ja vähäisten maalipaikkojen peli kirjattiin MuSalle 1-0 Juuso Aallon 55 minuutin osumalla.  

“Tiukka matsi, mutta ehkä MuSa oli toisella jaksolla juuri tuon yhden maalin verran parempi. Meillä jäi maalipaikoille pääseminen aika pahasti piippuun. Oli vähän samaa ongelmaa kuin Ilves-pelissä, että päättäväisyys puuttui. Se, että jaksaisimme tehdä sen juoksun sinne, mistä maaleja tehdään”, mietti Miika Kolsi. 

“Periaatteessa matsi olisi voinut kääntyä kummalle vaan. Eka jakso oli tiukkaa vääntöä ja meillä oli siinä pari hyvää paikkaa. Tämä oli yhden maalin matsi ja kääntyi tällä kertaa MuSalle. Ei auta kuin ottaa hyvät asiat mukaan ja jatkaa eteenpäin pienen loman kautta”, paluun kokoonpanoon yhden ottelun poissaolon jälkeen tehnyt toppari totesi.

HJS:n vahvin etsikkoaika koitti heti ottelun alussa. Eemeli Raittinen ja Jonni Thusberg petasivat loistavan paikan boksin sisään Prince Mokumalle, mutta hänen viimeistely suuntautui ohi maalin. 

HJS loi muutenkin uhkaa ja sai aihioita luoda hyviä paikkoja, mutta viimeiset ratkaisut eivät olleet tarpeeksi laadukkaita. 

“Hyökkäsimme muutaman kerran todella vaarallisesti ja pääsimme kokeilemaan viimeistelyä läheltä. MuSa puolestaan vei jakson vikaa varttia ja loi uhkaa, mutta pidimme heidät hyvin maalipaikoilta pois. Toisella jaksolla oli tasaista vääntöä molempiin suuntiin, mutta MuSa pystyi viemään yhden hyökkäyksen loppuun ja meillä ei sama onnistunut. Kaikkemme yritettiin ja pienestä oli kiinni kolme pistettäkin. Nollaan on kuitenkin tyytyminen ja tulosta pitää kunnioittaa”, luonnehti ottelua HJS:n päävalmentaja Lauri Hakanen. 

Hakasen mielestä HJS:llä oli tarpeeksi maalinälkää, mutta löysi syyt sille, miksi joukkueen maalisarake jäi tyhjäksi. 

“Rauhattomuus leimasi viimeisiä ratkaisuja tänään. Meillä oli paljon hyviä aihioita, joissa MuSa oli jo pinteessä, mutta itse hukkasimme ne. Syötimme väärällä hetkellä tai väärälle pelaajalle. Niihin tilanteisiin olisi tarvittu osaamista lisää. Tilanteet ovat nopeita ja kun täydestä vauhdista kuljetetaan niin valinnat tehdään nopeasti ja tänään ne eivät osuneet kohdalleen.” 

Myös MuSa pääsi ensimmäisen jakson aikana pariin kertaan maalipaikkaan, mutta HJS-maalivahti Joonas Immonen jatkoi hyviä otteitaan torjumalla vaarallisimmat tilanteet.  

Toinen jakso oli ensimmäisen tapaan hyvin pienien marginaalien koitos. Ottelun voittomaali syntyi 55 minuutilla, kun HJS menetti pallon nopeasti riistonsa jälkeen. Pallo pelattiin keskialueelta hyökkäyssuuntaan boksin reunalle Juuso Aallolle, joka pääsi kääntymään, osittain myös miestä vartioineen Lasse Kivisen epäonnisen liukastumisen myötä, vetopaikkaan ja laukoi pelivälineen upeasti etuyläkulmaan. 

“Se uhka tiedettiin, että Aallolla on osaamista, jos hän saa jalan vapaaksi. Yhtä tilannetta lukuun ottamatta pidettiin se jalka pois pelistä. Harmillinen tilanne, kun toppari liukastui, mutta hieno maali joka tapauksessa”, antoi Hakanen tunnustusta MuSa-hyökkääjän vedolle. 

Kolsin mielestä HJS:n puolustaminen oli tänään kelpo tasolla yhdestä takaiskusta huolimatta. 

“Ihan hyvä esitys. Tiesimme, että sieltä tulee pitkää palloa ja keskitystä boksiin niin ihan hyvin ne klaarattiin. Ei ollut hätää missään vaiheessa, mutta harmittaa se tilanne, mikä käänsi pelin.” 

HJS ei kyennyt juurikaan pääsemään maalipaikoille toisella jaksolla. MuSan matalaa blokkia oli vaikeaa murtaa. 

“Ehkä se meidän aikainen maali olisi voinut peliä muuttaa, kun MuSa olisi joutunut avaamaan pakkaansa, joka olisi synnyttänyt tiloja. Kyllä he matalalla blokilla puolustamisen osaavat erittäin hyvin”, Hakanen totesi. 

HJS viettää seuraavan viikon lomaa ja palaa harjoituskentälle elokuun puolella. Kolsi myönsi, että pieni huili tulee loppukautta silmällä pitäen tarpeeseen. 

“Osa pelaajista on pelannut isoja minuutteja eikä meillä niin leveä rinki loppujen lopuksi ole. Ihan hyvää varmasti tekee ja lomalta tullaan uudella innolla takaisin.” 

Myös Hakanen toivottaa loman tervetulleeksi. 

“Viime viikot on menty aika pienellä ringillä. Nyt täytyy saada sairastupaa palaamaan, jotta saadaan ryhmän sisällä nostettua kilpailuasetelmaa. Kautta on paljon jäljellä ja pelattavaa riittää molempiin suuntiin. Työntekoa on jatkettava ja keskityttävä peli kerrallaan. Sarja on tasainen eikä kukaan voi kuvitella, että tämä riittää, vaan nyt pitää mennä seuraavaa kohti. Ensin kuitenkin vedetään happea.” 

HJS pelaa seuraavan ottelunsa lauantaina 6.8. Espoon Palloseuraa vastaan. Kyseessä on myös vuoden paras päivä eli HJS-päivä, joten pelin lisäksi Kaurialassa tapahtuu paljon muutakin! Tervetuloa! 

 

Juhlalogo-300x300

Kohti unelmia!

HJS Akatemia ry ja Hämeenlinnan Jalkapalloseura ry ovat nyt Yksi yhteinen HJS! Saman hallinnon alla toimisella yksinkertaistamme ja tehostamme koko HJS:n toimintaa.
 
Edustusjoukkue on tavoite ja ponnahduslauta ylöspäin omille junioripelaajille. Joukkue pelaa Kakkosessa ja kehittää toimintaansa jatkuvasti niin kentällä kuin kentän ulkopuolella, jotta meillä on joskus mahdollisuus nousta vieläkin ylemmäksi!
HJS Akatemia ry

Y-Tunnus:
2720057-1
Osoite:
Härkätie 17,
13600 Hämeenlinna
Sähköposti:
toimisto@hjs.fi
Puhelin:
045 120 5771

SEURAA MEITÄ