HJS:n viikonlopusta tuli makea Kaarinassa

Eemeli Raittinen oli Hjs:n maalintekijä Kaarinassa. KUVA: Kai Savonniemi.
Eemeli Raittinen oli Hjs:n maalintekijä Kaarinassa. KUVA: Kai Savonniemi.

Hämeenlinnan Jalkapalloseuran kova vire jalkapallon Kakkosessa jatkui myös lauantaina, kun se kairasi maittavan vierasvoiton Kaarinan Pojista maalein 0-1 (0-1). HJS:n maali syntyi ottelun 34:llä minuutilla Eemeli Raittisen jalasta. Maali oli Raittiselle kauden seitsemäs. 

HJS oli vaikeuksissa ottelun ensimmäiset 10 minuuttia kaarinalaisten kovan vauhdin ja aggressiivisuuden kanssa. Suoraviivaisesti edennyt KaaPo pystyi horjuttamaan HJS:ää, mutta hämeenlinnalaiset selvisivät vaikeasta alusta lopulta ehjin nahoin.  

– Eka 10 minuuttia yllätti meidät, vaikka tätä odotettiin. Ilves-Kissat-pelit olivat erilaisia, ja KaaPo löi käytännössä joka toista syöttöä syvälle ja sitten juostiin kilpaa. Olimme ihmeissämme alun, mutta puolustimme hyvin eikä suurempia vaaranpaikkoja syntynyt, kertoi HJS:n päävalmentaja Lauri Hakanen. 

Alkuhämmennyksestä selvittyään pääsi HJS peliin paremmin mukaan. HJS:ää toi peliin sisään erityisesti prässipelaaminen, joka alkoi puremaan KaaPo:n pelinrakenteluun ensimmäisen jakson aikana enemmän ja enemmän. Erityisen tyytyväinen Hakanen oli joukkueensa prässipelin rohkeudesta. 

– KaaPo yritti luoda ylivoimaa ja piti etäisyydet isoina, mutta uskalsimme silti lähteä prässeihin ylhäällä. Iso juttu mitä tänään paransimme oli eteenpäin puolustaminen. Emme halunneet lähteä vain puolustustaisteluun. Korkean prässin riistoja ei ole hirveästi tullut, mutta nyt joukkue reagoi tilanteisiin yhtenäisesti. 

HJS:n prässin purressa KaaPo:n pelinrakenteluun alkoi ottelun kulku kääntyä tilanne tilanteelta enemmän HJS-mieleiseksi. Riistoista aukesi hyviä tilanteenvaihtomahdollisuuksia, kun KaaPo:lla oli paljon pelaajia ylhäällä.  

– Pystyimme rakentamaan järkeviä sommitelmia ja aihioita oli parempiinkin tilanteisiin, mutta sitä miten tilanteita viedään eteenpäin pitää vielä parantaa. Ratkaisimme tilanteita vähän hätäisesti eivätkä viimeiset valinnat menneet aina ihan nappiin, Hakanen sanoi. 

HJS:n maali syntyi ottelun kuvaan sopivalla tavalla, kun Raittinen sai vasemman jalkansa vapaaksi KaaPo:n rangaistusalueella ja laukoi pallon maaliin ylhäällä tapahtuneen riiston jälkeisen nopean vastahyökkäyksen päätteeksi. 

– Maalintekijän maali ja hyvä palkinto niistä riistoista, joita olimme saaneet aikaan, Hakanen kehui. 

KaaPo ei pelintilanteista saanut juurikaan vaarallisia paikkoja, mutta erikoistilanteissa kaarinalaiset olivat kova uhka. Hyvät erikoistilanteet eivät tällä kertaa johtaneet kaarinalaisten harmitukseksi maaleihin. HJS:n viime pelissä loppunut nollapeliodotus sai jatkoa toisella peräkkäisellä vahvalla puolustusesityksellä.  

– Olemme puolustaneet paremmin suoraviivaisten hyökkäysten uhkaa pari viime peliä. Puolustusorientoituneisuus, kommunikointi ja vastuudein jakaminen on ottanut isoja askeleita eteenpäin.  

HJS on pelannut kauden aikana kasapäin dramaattisia ja tapahtumarikkaita otteluita. Vaikka Hakanen totesi, että 4-3-voitolla saa yhtä monta pistettä kuin 1-0-voitolla, oli hän tyytyväinen hallitusta yhden maalin ottelusta. 

– Puolustuspelaaminen on ollut yksi osa-alue, jota on pitänyt parantaa. Olen iloinen, että olemme aidosti jämäkämpiä, ei ainoastaan joukkuetoiminnassa vaan myös yksittäisten pelaajien osalta. Pelaajat ovat olleet paljon vahvempia kamppailuissa kriittisillä alueilla ja isojen alueiden puolustaminen on ollut kontrolloidumpaa. Alkukaudesta rikoimme tosi paljon ja annoimme turhia erikoistilanteita, jolloin paine on kasvanut omassa päässä. Selviämme alkukautta helpommalla myös niistä hetkistä, kun on pakko ottaa vastaan, Hakanen kehui.  

 

HJS pelaa seuraavan ottelunsa lauantaina 21.8. kello 17:00 Kaurialassa. Vastassa on Salon Palloilijat. Tervetuloa! 

 

Kokoonpano:  

Joonas Immonen; 

Toivo-Elmeri Supperi, Valtteri Paananen, Vaillance Nihorimbere; 

Joona Dyster (Giscard Mosamete 76’), Eetu Pellikka (Eero Lamberg 64’), Kasimir Arminen (Karzan Jawanmiri 76’), Prince Mokuma, Jonni Thusberg; 

Eemeli Raittinen, Santeri Stenius (Kalle Kopra 90+1’) 

TULE MUKAAN MATKALLE KOHTI UNELMIA

Juhlalogo-300x300

Kohti unelmia!

HJS Akatemia ry on perustettu syksyllä 2015 kehittämään hämeenlinnalaista edustusjalkapalloa. Seuran tavoitteeksi asetettiin paikallisen jalkapallon palauttaminen Kakkoseen vuoteen 2020 mennessä. Määrätietoinen työ on tuonut meidät minimitasolle ja nyt on aika suunnata kaikkien paikallisten jalkapallon ystävien tavoitteeksi seuran kehittäminen tasolle, joka mahdollistaa tulevaisuudessa vielä korkeammalla tasolla pelaamisen.

Itsenäinen yhdistys toimii yhteistyössä Hämeenlinnan Jalkapalloseuran kanssa ja  seurat yhdessä työskentelevät paremman huomisen puolesta edistämällä hämeenlinnalaista jalkapallokulttuuria.

HJS Akatemia ry

Y-Tunnus:
2720057-1
Osoite:
Matti Alangon katu 24
(Kaurialan Stadion)
13130 Hämeenlinna
Sähköposti:
miehet@hjs.fi 
Puhelin:
+358 442352435

SEURAA MEITÄ