Hyvä tunti ei pelastanut huonoa puolta tuntia

Santeri Steniuksen kavennusmaali toi kotijoukkueen takaisin peliin. KUVA: Kai Savonniemi.
Santeri Steniuksen kavennusmaali toi kotijoukkueen takaisin peliin. KUVA: Kai Savonniemi.

HJS - SalPa 1 - 2 (1-2)

HJS:n maalit:
1-2 Santeri Stenius (Eemeli Raittinen)

HJS sortui sille tällä kaudella niin tutuksi tulleeseen heikkoon ottelun alkuun jälleen lauantaina, kun se koki ensimmäisen tappionsa kahteen kuukauteen. Vaikka joukkue paransi viimeiselle tunnille huomattavasti, vei vierailija Salon Palloilijat erittäin tärkeät sarjapisteet mennessään lukemin 2-1 (2-1).

-Ei se tänään oikein pomppinutkaan meille. Saimme ottelun hallinnan ensimmäisen puolen tunnin jälkeen ja loimme muutaman hyvän paikankin, mutta tappioasemassa pelaaminen ei ole koskaan helppoa, hämeenlinnalaisten päävalmentaja Lauri Hakanen totesi taiston tauottua.

HJS oli Kaurialan sateen pehmentämällä nurmella kuin unessa ottelun alun. SalPa pyöritti peliä nätisti hyökkäyskolmanneksellaan HJS-pelureiden tyydyttyä seuraamaan katseella pallon ja miesten liikettä. Jokaisesta kaksinkamppailusta sekä irtopalloista säännöllisesti jäljessä ollut kotijoukkue joutui takaa-ajajaksi kuudentoista minuutin pelin jälkeen, kun Iku Leino puski kenenkään estelemättä puna-asuisen vierailijan kulmapotkusta johtoon.

Neljä minuuttia tästä ja Niko Leskelä kiitti kolmesta vapaasta metristä edessään ja lähetti pallon nopean tilanteenvaihdon jälkeen vastustamattomasti ohi HJS-maalivahti Eero Viljasen ja suoraan Kaurialan eteläpäädyn maalin ylänurkkaan. Osuma tuntui viimein herättelevän myös HJS:n iltapäivän koitokseen ja vähitellen ote siirtyi valkoisille.

Minuutti ennen taukoa oli sarjan tehokkaimman kärkiparin vuoro tuoda kotiyleisölle toivoa sarjapisteistä. Laajalla säteellä läpi ottelun liikkunut Eemeli Raittinen oli löytänyt vasemmalle kaistalle, josta hyökkääjä lähetti millimetrin tarkan keskityksen maalille. Niin kuin lukuisia kertoja tällä kaudella, Raittisen syötön kohde oli Santeri Stenius, joka sai kunnian liukua pallon lähes tyhjään reppuun. HJS oli pelissä mukana.

Toiselle jaksolle tuli ensimmäistä huomattavasti valmiimpi HJS ja hyökkäykset vyöryivät laajalta leveydeltä kohti Joni Rahilan erinomaisesti vartioimaa SalPa-maalia. Aivan huippuluokan maalipaikat jäivät kuitenkin vähiin, eikä märkä pelialusta tehnyt kontrolloitujen hyökkäysten päättämisestä helppoa. Muutama hässäkkä Rahilan edessä nähtiin, mutta salolaisten linjaa vakuuttavasti johtaneen Samuel Olabisin johdolla pisteet karkasivat tällä kertaa Kaurialasta.

-Jotenkin yllätyimme alussa ja vastustaja pääsi kahden maalin johtoon. Vaikeaa oli päästä maalipaikoille, en osaa oikein sanoa mistä se johtui. Kenttä oli todella liukas ja irtonapit olisivat tänään olleet kova sana, itsekin lyhyillä kiintonapeilla kentällä liukastellut Prince Mokuma totesi pelin jälkeen.

Päävalmentaja Hakanen jakoi omilleen tappiosta huolimatta myös kiitosta.

-Jätkät tekivät tänään kaikkensa ja aika hyvää painetta luotiin käytännössä koko toinen jakso. Ensimmäisen jakson viimeisen viidentoista minuutin jälkeiseen peliin olen tyytyväinen. Monta kertaa tällä kaudella olemme tappioasemasta nousseet vielä pisteille, mutta tänään kävi näin.

Teksti: Jari Virtanen

TULE MUKAAN MATKALLE KOHTI UNELMIA

Juhlalogo-300x300

Kohti unelmia!

HJS Akatemia ry on perustettu syksyllä 2015 kehittämään hämeenlinnalaista edustusjalkapalloa. Seuran tavoitteeksi asetettiin paikallisen jalkapallon palauttaminen Kakkoseen vuoteen 2020 mennessä. Määrätietoinen työ on tuonut meidät minimitasolle ja nyt on aika suunnata kaikkien paikallisten jalkapallon ystävien tavoitteeksi seuran kehittäminen tasolle, joka mahdollistaa tulevaisuudessa vielä korkeammalla tasolla pelaamisen.

Itsenäinen yhdistys toimii yhteistyössä Hämeenlinnan Jalkapalloseuran kanssa ja  seurat yhdessä työskentelevät paremman huomisen puolesta edistämällä hämeenlinnalaista jalkapallokulttuuria.

HJS Akatemia ry

Y-Tunnus:
2720057-1
Osoite:
Matti Alangon katu 24
(Kaurialan Stadion)
13130 Hämeenlinna
Sähköposti:
miehet@hjs.fi 
Puhelin:
+358 442352435

SEURAA MEITÄ