Hyvä tunti ei pelastanut huonoa puolta tuntia

Santeri Steniuksen kavennusmaali toi kotijoukkueen takaisin peliin. KUVA: Kai Savonniemi.
Santeri Steniuksen kavennusmaali toi kotijoukkueen takaisin peliin. KUVA: Kai Savonniemi.

HJS - SalPa 1 - 2 (1-2)

HJS:n maalit:
1-2 Santeri Stenius (Eemeli Raittinen)

HJS sortui sille tällä kaudella niin tutuksi tulleeseen heikkoon ottelun alkuun jälleen lauantaina, kun se koki ensimmäisen tappionsa kahteen kuukauteen. Vaikka joukkue paransi viimeiselle tunnille huomattavasti, vei vierailija Salon Palloilijat erittäin tärkeät sarjapisteet mennessään lukemin 2-1 (2-1).

-Ei se tänään oikein pomppinutkaan meille. Saimme ottelun hallinnan ensimmäisen puolen tunnin jälkeen ja loimme muutaman hyvän paikankin, mutta tappioasemassa pelaaminen ei ole koskaan helppoa, hämeenlinnalaisten päävalmentaja Lauri Hakanen totesi taiston tauottua.

HJS oli Kaurialan sateen pehmentämällä nurmella kuin unessa ottelun alun. SalPa pyöritti peliä nätisti hyökkäyskolmanneksellaan HJS-pelureiden tyydyttyä seuraamaan katseella pallon ja miesten liikettä. Jokaisesta kaksinkamppailusta sekä irtopalloista säännöllisesti jäljessä ollut kotijoukkue joutui takaa-ajajaksi kuudentoista minuutin pelin jälkeen, kun Iku Leino puski kenenkään estelemättä puna-asuisen vierailijan kulmapotkusta johtoon.

Neljä minuuttia tästä ja Niko Leskelä kiitti kolmesta vapaasta metristä edessään ja lähetti pallon nopean tilanteenvaihdon jälkeen vastustamattomasti ohi HJS-maalivahti Eero Viljasen ja suoraan Kaurialan eteläpäädyn maalin ylänurkkaan. Osuma tuntui viimein herättelevän myös HJS:n iltapäivän koitokseen ja vähitellen ote siirtyi valkoisille.

Minuutti ennen taukoa oli sarjan tehokkaimman kärkiparin vuoro tuoda kotiyleisölle toivoa sarjapisteistä. Laajalla säteellä läpi ottelun liikkunut Eemeli Raittinen oli löytänyt vasemmalle kaistalle, josta hyökkääjä lähetti millimetrin tarkan keskityksen maalille. Niin kuin lukuisia kertoja tällä kaudella, Raittisen syötön kohde oli Santeri Stenius, joka sai kunnian liukua pallon lähes tyhjään reppuun. HJS oli pelissä mukana.

Toiselle jaksolle tuli ensimmäistä huomattavasti valmiimpi HJS ja hyökkäykset vyöryivät laajalta leveydeltä kohti Joni Rahilan erinomaisesti vartioimaa SalPa-maalia. Aivan huippuluokan maalipaikat jäivät kuitenkin vähiin, eikä märkä pelialusta tehnyt kontrolloitujen hyökkäysten päättämisestä helppoa. Muutama hässäkkä Rahilan edessä nähtiin, mutta salolaisten linjaa vakuuttavasti johtaneen Samuel Olabisin johdolla pisteet karkasivat tällä kertaa Kaurialasta.

-Jotenkin yllätyimme alussa ja vastustaja pääsi kahden maalin johtoon. Vaikeaa oli päästä maalipaikoille, en osaa oikein sanoa mistä se johtui. Kenttä oli todella liukas ja irtonapit olisivat tänään olleet kova sana, itsekin lyhyillä kiintonapeilla kentällä liukastellut Prince Mokuma totesi pelin jälkeen.

Päävalmentaja Hakanen jakoi omilleen tappiosta huolimatta myös kiitosta.

-Jätkät tekivät tänään kaikkensa ja aika hyvää painetta luotiin käytännössä koko toinen jakso. Ensimmäisen jakson viimeisen viidentoista minuutin jälkeiseen peliin olen tyytyväinen. Monta kertaa tällä kaudella olemme tappioasemasta nousseet vielä pisteille, mutta tänään kävi näin.

Teksti: Jari Virtanen

TULE MUKAAN MATKALLE KOHTI UNELMIA

Juhlalogo-300x300

Kohti unelmia!

HJS Akatemia ry ja Hämeenlinnan Jalkapalloseura ry ovat nyt Yksi yhteinen HJS! Saman hallinnon alla toimisella yksinkertaistamme ja tehostamme koko HJS:n toimintaa.
 
Edustusjoukkue on tavoite ja ponnahduslauta ylöspäin omille junioripelaajille. Joukkue pelaa Kakkosessa ja kehittää toimintaansa jatkuvasti niin kentällä kuin kentän ulkopuolella, jotta meillä on joskus mahdollisuus nousta vieläkin ylemmäksi!
HJS Akatemia ry

Y-Tunnus:
2720057-1
Osoite:
Härkätie 17,
13600 Hämeenlinna
Sähköposti:
toimisto@hjs.fi
Puhelin:
045 120 5771

SEURAA MEITÄ