Jesse Huhtala palaa Hämeenlinnaan loppukauden lainasopimuksella – “Tähtiluokan hankinta Kakkoseen”

Viime kaudella Kakkosen parhaimpiin pelaajiin kuulunut Jesse Huhtala palaa HJS:ään loppukauden mittaisella lainasopimuksella. KUVA: Tomi Vesaharju.
Viime kaudella Kakkosen parhaimpiin pelaajiin kuulunut Jesse Huhtala palaa HJS:ään loppukauden mittaisella lainasopimuksella. KUVA: Tomi Vesaharju.

HJS:n kannattajia viime kaudella ihastuttanut ja vastustajien puolustuksia kauhistuttanut Jesse Huhtala, 21, palaa hämeenlinnalaisten vahvuuteen Valkeakosken Hakasta loppukauden mittaisella lainasopimuksella.  

– HJS:stä ei ole kuin pelkästään hyviä muistoja, joten tulen mielelläni takaisin. Joukkueessa on paljon tuttuja jätkiä, joiden kanssa puhun muutenkin päivittäin. Sen puolesta harmittaa, etten loukkaantumisen vuoksi saanut Hakasta kunnolla paikkaa tällä kaudella, mutta loukkaantumiset kuuluvat asiaan ja nyt haetaan uutta vauhtia kohti ensi kautta, Huhtala sanoo.  

14 maalia 15:ssä ottelussa kaudella 2020 hämeenlinnalaisille pamauttanut hyökkääjä siirtyi onnistuneen kautensa jälkeen Veikkausliigaan Hakan riveihin. Huhtala oli avauskokoonpanossa kauden ensimmäisessä sarjaottelussa HIFK:ta vastaan ja tuli vaihdosta kentälle kauden toisessa ottelussa FC Interiä vastaan, mutta toukokuussa sattunut nilkkavamma vesitti lupaavasti alkaneen kauden kulkua. 

– Olin 2,5 kuukautta pois joukkueharjoituksista, mutta nyt olen ollut kolmisen viikkoa taas joukkueen mukana treenaamassa. Sen puoleen olen jo ihan hyvässä kunnossa mitä nyt nilkka kipuilee ajoittain, mutta se kuuluu vielä asiaan. 

Huhtala oli väkevässä vireessä harjoituskaudella ja valmiina läpimurtoon korkeimmalla sarjatasolla.  

– Talvi meni tosi hyvin. Sain paljon vastuuta suurelta osin avauksessa ja tein useampia maaleja. Saumat pelaavaan ryhmään olivat tosi hyvät, mutta sitten kun pelaat pari matsia liigaa, loukkaannut ja olet pois joukkuetreeneistä niin takapakkiahan siinä väkisin tulee, Huhtala harmittelee. 

Lähes kolmen kuukauden pelitauko on saanut miehen erittäin nälkäiseksi.  

– Ehdottomasti tavoitteena oli, että pelaan liigassa vielä tällä kaudella, mutta vaikka olisin saanut jämäminuutteja niin se ei olisi palvellut ensi kautta. Tavoite on saada loppukaudesta hyviä onnistumisia, vastuuta ja tehdä paljon maaleja. 

Pirkkalan Jalkapalloklubin kasvatti ja B-juniorina Ilveksen organisaatioon siirtynyt Huhtala on seurannut viime kauden seuransa edesottamuksia tämän kauden Kakkosessa mielenkiinnolla.  

– Livetuloksista tulee ilmoituksia jokaisesta ottelusta, Huhtala naurahtaa. 

– Muutamia matseja olen käynyt katsomassa. HJS-päivän Ilves-Kissat-ottelun, Porissa Jazz-ottelun ja talvella treenimatseja. 

HJS Akatemia ry:n toiminnanjohtaja Ville Dahlman avaa Veikkausliigadebyyttinsä vuonna 2018 Ilveksen paidassa tehneen Huhtalan hankinnan taustoja. 

– Viime talvena, kun Jesse lähti Hakaan niin puhuimme, että jos Veikkausliigassa tulee syystä tai toisesta vastaan tilanne, että hän tarvitsee peliaikaa muualta niin ovemme ovat auki. Elokuun aikana asiat ovat edenneet niin, että Jessen, meidän ja Hakan intressit kohtaavat asiassa. 

– Varmistamme samalla joukkueen iskukykyä syksyn peleihin. Jesse pelasi niin vahvasti meillä viime kaudella, että haluamme auttaa entistä pelaajaamme loukkaantumisen jälkeen pelikuntoon ja täyteen iskuun pääsemisessä seuraavaa vuotta ajatellen, Dahlman toteaa.  

HJS:n hyökkäyspään vastuu on jakaantunut tällä kaudella käytännössä vain kahdelle miehelle niin peliajan kuin tuloksenteon suhteen. Santeri Stenius ja Eemeli Raittinen ovat pelanneet lähes kaikki tarjolla olleet minuutit ja tehneet HJS:n 25:stä maalista peräti 19. Huhtalan hankinnalla helpotetaan Kakkosen tämän kauden kuumimman kärkiparin kuormaa.  

– Kyllä hyökkäykseen kolmaskin nimi mahtuu. Jesse on helppo tuoda joukkueeseen, koska hän on tuttu melkein kaikille ja tiedämme mitä saamme hänestä niin pelaajana kuin ihmisenä. Hän on tähtiluokan hankinta Kakkoseen, Dahlman kertoo. 

Huhtala odottaa innolla pääsevänsä täydentämään HJS:n nykyistä hyökkääjäkaksikkoa.  

– Molemmat ovat tuttuja entuudestaan, Sande viime kaudelta ja Eemeli jo pidemmältä ajalta. Kemian pitäisi löytyä kyllä nopeasti muutaman harjoituksen avulla, Huhtala lupaa. 

Huhtala ei ole edustuskelpoinen perjantain TPV-ottelussa Hakan ja TPV:n välisestä yhteistyösopimuksesta johtuen. Huhtalan tämän kauden HJS-debyytti nähdään ensi keskiviikkona kotiottelussa Vantaan Jalkapalloseuraa vastaan. 

TULE MUKAAN MATKALLE KOHTI UNELMIA

Juhlalogo-300x300

Kohti unelmia!

HJS Akatemia ry ja Hämeenlinnan Jalkapalloseura ry ovat nyt Yksi yhteinen HJS! Saman hallinnon alla toimisella yksinkertaistamme ja tehostamme koko HJS:n toimintaa.
 
Edustusjoukkue on tavoite ja ponnahduslauta ylöspäin omille junioripelaajille. Joukkue pelaa Kakkosessa ja kehittää toimintaansa jatkuvasti niin kentällä kuin kentän ulkopuolella, jotta meillä on joskus mahdollisuus nousta vieläkin ylemmäksi!
HJS Akatemia ry

Y-Tunnus:
2720057-1
Osoite:
Härkätie 17,
13600 Hämeenlinna
Sähköposti:
toimisto@hjs.fi
Puhelin:
045 120 5771

SEURAA MEITÄ