Jussi Lempinen löi työrukkaset käteen kentän tasolla muutaman vuoden tauon jälkeen

Hämeenlinnan Jalkapalloseuran valmennus täydentyi Jussi Lempisellä. Valmennusryhmän muut jäsenet ovat päävalmentaja Lauri Hakanen ja maalivahtivalmentaja Jaakko Puronaho.
Jussi Lempinen (keskellä) liittyi Lauri Hakasen ja Jaakko Puronahon seuraksi HJS:n valmennusryhmään.

Hämeenlinnan Jalkapalloseuran valmennusryhmä sai arvokkaan lisäyksen sarjakauden kynnyksellä, kun Jussi Lempinen liittyi Lauri Hakasen ja Jaakko Puronahon seuraksi täydentämään harvalukuista porukkaa.  

Lempinen oli osa valmennusryhmää aikaisemmilla kausilla otteluiden tarkkailijana, vastustajien scouttaajana ja valmennuksen sparraajana, mutta vetää tällä kaudella työhansikkaat käteen vielä vahvemmin kentän tasolla.

“Rukkaset lyötiin käsiin ja onhan se edelleen samalta hauskalta puuhalta tuntunut. Kummasti sitä syttyy kentän laidalla aina päivästä toiseen. Sen kun on onneksi huomannut niin sitä tietää olevansa oikeassa paikassa”, Lempinen kertoo tyytyväisenä.  

Lempinen on toiminut jalkapallon parissa useissa rooleissa. Hämeenlinnassa hän on ollut FC Hämeenlinnan pää- ja apuvalmentajana Ykkösessä, HJS:n valmennuspäällikkönä, valmentaja sekä hallituksen jäsenenä niin junioreiden kuin edustusjoukkueen taustalla.   

Rauman Pallo-Iiroissa valmennusuransa aloittanut ja myös FC Hakassa eri valmennusrooleissa työskennellyt Lempinen hengitti valmentamista pitkään, mutta muutama vuosi sitten oli pakko hieman levätä. Futishommat eivät siltikään jääneet kokonaan sivuun. 

“En minä ole osannut olla täysin erossa kuitenkaan. Olen tuutoroinut ja sparrannut Lauria, ja olemme pitäneet viikoittain yhteyttä jalkapalloon liittyen”, Lempinen kertoo.  

"Haluan antaa pelaajille sen, mitä vuodet ovat jalkapallosta itselleni opettaneet”  

Lempinen joutui puntaroimaan mukaan lähtemistään kentän tasolle, sillä hän halusi olla varma, että pystyy antamaan itsestään pelaajille mahdollisimman paljon.  

“Oman elämän realiteetit olivat yhtenä syynä, miksi olen tyytynyt aiemmin tuutorin ja scoutin rooliin. Tässä joutuu tasapainoilemaan edelleen oman ajankäytön kanssa, mutta Laurin ja joukkueen kanssa on yhteistyöstä sovittu tällä tavalla ja sillä mennään.”  

Aivan jokaiseen treeniin hän ei ehdi osallistumaan, mutta on viikoittain läsnä.  

“Joka viikko olen mukana arjessa ja se tuntuu hyvältä. Haluan antaa pelaajille sen, mitä vuodet ovat jalkapallosta itselleni opettaneet. Haluan avoimesti viedä sitä tietoa nuorille eteenpäin pyrkiville pelaajille. Se on ollut aina intohimon lähde valmennukselleni ja edelleen se lähde on sama”, Lempinen sanoo.  

Lopulta päätös uppoutua joukkueen arkeen entistä aktiivisemmin oli helppo.  

“Joukkue on vähän tiiviimpi kuin aiemmin, mutta laadukas. Se oli yksi syy, miksi halusin tähän avunpyyntöön tarttua. Täällä on tuttuja pelaajia entuudestaan ja varsinkin kun pelaajistolta tuli pyyntö, että valmennukseen tarvitaan jeesiä niin tähän oli helppo lähteä mukaan”, Lempinen avaa.  

“Vaikea pukea sanoiksi, kuinka iso arvo minulle tällä on”  

Päävalmentaja Lauri Hakanen on enemmän kuin tyytyväinen Lempisen liittymisestä valmennusryhmään ja jakaa tälle ehdotonta kiitosta.  

“Vaikea pukea sanoiksi, kuinka iso arvo minulle tällä on. Jussi on antanut monella tavalla apuja aiempina kausina ja nyt hän pystyi vielä korottamaan panoksia. Se auttaa varmasti meitä kehittymään ja saavuttamaan tällä kaudella taas enemmän asioita”, Hakanen kiittää. 

Hakanen kertoo, että niukka valmennustiimi kaipasi lisää osaavia käsiä.  

“Valmennustiimin vahvistaminen on yksi olennaisimpia osia, jolla pystymme nostamaan omaa kykyä urheilullisesti. Jussi on ollut taustalla useamman vuoden eri rooleissa ja hän tietää huippuammattilaisena arjen toimintatavat. Jussi on huippuhyvä palanen ja arvostan suuresti, että lähti mukaan. Saamme harjoituksista enemmän irti ja valmennustiimin jaksamisen kannalta hän on arvokas lisä.” 

Hämeenlinnan Jalkapalloseura HJS kausikortti Kakkonen Jalkapallo
Juhlalogo-300x300

Kohti unelmia!

HJS Akatemia ry ja Hämeenlinnan Jalkapalloseura ry ovat nyt Yksi yhteinen HJS! Saman hallinnon alla toimisella yksinkertaistamme ja tehostamme koko HJS:n toimintaa.
 
Edustusjoukkue on tavoite ja ponnahduslauta ylöspäin omille junioripelaajille. Joukkue pelaa Kakkosessa ja kehittää toimintaansa jatkuvasti niin kentällä kuin kentän ulkopuolella, jotta meillä on joskus mahdollisuus nousta vieläkin ylemmäksi!
HJS Akatemia ry

Y-Tunnus:
2720057-1
Osoite:
Härkätie 17,
13600 Hämeenlinna
Sähköposti:
toimisto@hjs.fi
Puhelin:
045 120 5771

SEURAA MEITÄ