_MG_9410

Jussi Lempinen toimii Lauri Hakasen valmennustiimin tukena kaudella 2021

Jussi Lempinen analyytikon rooliin

HJS on vahvistanut joukkueen taustaryhmää kaudella 2021 Jussi Lempisen liityttyä mukaan Lauri Hakasen valmennustiimiin analyytikon roolissa. Lempisen vastuulla on vastustajien otteluiden tarkkailu sekä tuki ja sparraus valmennustiimille, jonka muodostavat Hakasen lisäksi Jaakko Puronaho sekä Markus Joenmäki.

Jussi Lempinen on pitkänlinjan jalkapallomies, joka on toiminut jalkapallon parissa useassa roolissa niin valmentajan ja kouluttajan roolien lisäksi myös Hämeenlinnan Jalkapalloseuran valmennuspäällikkönä sekä hallituksen jäsenenä niin junioriseuran kuin edustusjoukkueen taustalla. Valmentajana Jussi muistetaan parhaimmiten niin FC Hämeenlinnan päävalmentajana kuin FC Hakan toisena valmentajana Ykkösessä.

- Pallo-Kärppien kasvattina pelaajaura jäi kakkosen tasolle ja melko varhaisessa vaiheessa ajattelin, että valmennukselliset asiat voisi olla mun juttu. Opiskelujen ja pelaamisen ohessa lähdinkin Raumalla valmentamaan junioreita ja huomasin aika nopeasti olevani Pallo-Iirojen edustuksen toisena valmentajana. Ykköseen nousun jälkeen ajattelin, että tätä valmennustahan voisi kokeilla ihan tosissaan ja sitä tuli tehtyä eniten Hämeenlinnassa ja Valkeakoskella seuraavat noin 15 vuotta erilaisissa hienoissa tehtävissä junioripuolella ja miesten joukkueissa. Myös jalkapalloseuran hallitustyöskentely tuli tutuksi viime vuonna. Hienoja ja arvokkaita kokemuksia olen saanut myös jalkapallon koulutustehtävissä.

- Laurin kanssa yhteistyössä otettiin ensiaskeleet jo silloin, kun Lauri tuli pelaamaan FC Hämeenlinnaan ja sen jälkeen ollaankin pieniä hetkiä lukuunottamatta oltu jollain tasolla aina tekemisissä valmennuksellisissa asioissa. Tänäkin vuonna piti taas olla olematta touhussa mukana, mutta talvella hiihtolenkillä törmättiin Laurin kanssa ja alettiin puhumaan omien otteluiden tarkkailuista, vastustajien scouttaamisista sekä muusta valmennuksen tutorointiavusta. Joten lupasin näillä tavoin joukkuetta tänä vuonna auttaa. Pari harjoitustakin olen saanut vetää.

Lempisen mukaan joukkueen runkopelaajat ovat kasvaneet joukkueen mukana hyvin sarjatason mukaisesti ja tänä vuonna voidaan odottaa selkeää parannusta joukkueen tasossa.

- Joukkue tuntuu tänä vuonna sellaiselta, että voittamista aidosti uskalletaan haluta joka ottelussa. Voittamisen halu on ollut talvella aistittavissa. Oppirahoja ehkä makseltiin vielä viime vuonna ja välillä vähän jännitettiin, mutta nyt joukkue on vuoden vanhempi ja valmiimpi. Joukkue tuntuu tänä vuonna olevan sellainen, että tulosvastuu tulee jakaantumaan laajemmin, kuin viime vuonna. Seurattavia pelaajia on siis useampia ja uusia Kaurialan suosikkeja vanhojen lisäksi syntyy tänäkin kautena varmasti.

Tärkeä tuki valmennukselle

Seuran toiminnanjohtaja Ville Dahlman näkee Lempisen roolin olevan osa toimivaa taustaryhmää ja on täsmä rekrytointi talven aikana tunnistettuun tarpeeseen.

- Hienoa, että Jussi saatiin mukaan antamaan oma kokemus ja arvokas tietotaito valmennusryhmän käyttöön tälle vuodelle. Kokeneena valmentajana hän pystyy tuomaan tarvittavaa tukea niin vastustajien analysoimisessa, kuin myös sparraamaan joukkueen tekemistä harjoitus- ja pelikentillä.

- Talven aikana olemme tunnistaneet tarpeen vahvistaa osaamista ja resursseja mm vastustajien analysoinnissa. Tällä mahdollistamme myös valmentajien keskittymisen kentällä tapahtuvaan toimintaan.

- Kaikille tuttuna henkilönä ja osaavaksi tiedetyn Jussin kanssa on hienoa päästä jatkamaan yhteistyötä.

Seuraava kotiottelu - linkistä klikkaamalla Solidsportin kanavalle

HJS kohtaa seuraavaksi harjoitusottelussa lohkon suosikkeihin kuuluvan Ilves/2:n.

HJS - Ilves/2 torstaina 29.4. kello 18.30. Ottelu näytetään suorana HJS:n Solidsport-kanavalla (€).

Peli pelataan Meijerin Kentällä ja pyydämme, että yleisöä ei kokoonnu kentän ulkopuolelle katsomaan ottelua.

TULE MUKAAN MATKALLE KOHTI UNELMIA

Juhlalogo-300x300

Kohti unelmia!

HJS Akatemia ry ja Hämeenlinnan Jalkapalloseura ry ovat nyt Yksi yhteinen HJS! Saman hallinnon alla toimisella yksinkertaistamme ja tehostamme koko HJS:n toimintaa.
 
Edustusjoukkue on tavoite ja ponnahduslauta ylöspäin omille junioripelaajille. Joukkue pelaa Kakkosessa ja kehittää toimintaansa jatkuvasti niin kentällä kuin kentän ulkopuolella, jotta meillä on joskus mahdollisuus nousta vieläkin ylemmäksi!
HJS Akatemia ry

Y-Tunnus:
2720057-1
Osoite:
Härkätie 17,
13600 Hämeenlinna
Sähköposti:
toimisto@hjs.fi
Puhelin:
045 120 5771

SEURAA MEITÄ