210529-KaaPo-HD

Kakkosen kauden avaus siirtyi ja siirtyi, mutta nyt se vihdoin alkaa

HJS pelaa kauden ensimmäisen ottelunsa lauantaina Kaarinan Poikia vastaan.

HJS:n kausi Kakkosen B-lohkossa piti alkaa jo vapun tienoilla, mutta koronarajoitukset ovat siirtäneet kauden alkua eteenpäin. Mieli on tehnyt jo pitkään tosipelien pariin.

– Kauhea hinku on päästä taistelemaan pisteistä. Pelituntuma on kondiksessa, kun olemme saaneet jatkuvasti pelata. Sen suhteen ei ole ongelmaa, toteaa HJS:n kapteeni Eppu Kallio.

Myös päävalmentaja Lauri Hakanen odottaa ensimmäistä ottelua.

– Ajoitimme tekemisemme niin, että pelit olisivat alkaneet jo vappuna. Kaikki tekeminen on mennyt taktisesti eteenpäin suunnitelmallisesti. Fyysisesti on otettu isoja steppejä viime viikkoina, kun olemme saaneet harjoitella suunnitelmallisemmin ja rauhallisemmin.

Kauteen on tänäkin vuonna valmistauduttu korona-arjen varjossa.

– Viime vuonna meni vähän harjoittelun puolesta, mutta nyt on jo osattu odottaa mitä kaikkia rajoitusmuutoksia tulee niin eipä se enää ihmeellisesti ole vaikuttanut, Kallio miettii.

Hakasen mukaan kilpakauden siirtyminen ei ole vaikuttanut joukkueen tekemiseen millään tavalla. Eri asioiden työstäminen ja niiden siirtäminen kentälle on ollut jatkuvasti keskiössä.

– Tämä on mitannut omaa keskittymiskykyämme arkeen, ja arki on jatkuvasti se toiminnan mittari. Seuraava peli on ollut aina uusi testi ja sitä kautta rytmittäminen on ollut helppoa. Isossa kuvassa (korona) ei ole vaikuttanut, kun olemme saaneet harjoitella ja pelata, Hakanen kertoo.

HJS - KaaPo Solidsportilla lauantaina kello 16.00

Ottelu alkaa kello 17.00 HJS:n Solidsport-kanavalla ja ottelustriimi maksaa 10€

Linkki lähetykseen: https://solidsport.com/hjs/games/g/5qe75std

Otteluisäntänä toimii Laatumuutot - Uskalla Pyytää!

Pelaajistossa paljon muutoksia

HJS:n pelaajapuolella on tapahtunut tälläkin kaudella varsin laajoja muutoksia. Pakka muuttuu noin kymmenen pelaajan verran.

– Meidän mittapuulla joukkue on muuttunut pelottavan paljon. Aikamoinen raapiminen siinä aina on, kun joka vuosi jää kymmenkunta pelaajaa pois. Talvella on ollut noin 13-14 kenttäpelaajaa harjoituksissa ja paljon A-junnuja peleissä mukana. Inttivuosi verottaa yhtä valtaikäluokkaa A-junnuista ja se näkyy meillä suoraan, Hakanen pohtii.

Pienehkö ryhmä talvikaudella käännettiin voimavaraksi.

– Pelaajia on kokeiltu eri pelipaikoilla ja jotkut pelaajat ovat löytäneet jopa 2-3 uutta pelipaikkaa itselleen. Sitä tavoiteltiin, kun tiesimme, että ryhmä on pienempi. Pelin ymmärryksen kehittäminen on ollut tavoitteena, kun pelaaja pystyy omaksumaan miten peliä pelataan eri pelipaikoilta. Se on ollut positiivista monelle pelaajalle.

– Sanoin jo tammikuussa, että mukana olevat pelaajat ovat kaikki hyviä Kakkosen pelaajia, joten meidän ei tarvinnut ottaa 40:tä ukkoa määrän takia, vaan löytää niitä, jotka tuovat lisäarvoa ja oikeanlaista toimintakulttuuria mukanaan, Hakanen sanoo.

Kaikkiaan Hakanen on tyytyväinen ryhmäänsä. Täsmävahvistuksia eri pelipaikoille on etsitty vielä aivan kauden kynnyksellä ja niitä on myös löydetty.

– Ainoa haaste on se, kun otetaan inttipojat ja yksi pelikiellossa kauden aloittava pois niin määrä ei ole suuren suuri. Lisäksi kun A-juniorien kanssa aletaan pelaamaan yhteisiä viikonloppuja niin jätkiä ei jaeta tuosta vaan. Uhkana ovat myös kolhut, sairastelut ja mahdolliset karanteenit, joten määrällisestikin pelaajia tarvitaan, jotta on vähän liikkumavaraa.

Kallio huomauttaa, että vaikka pelaajisto on muuttunut, on runko silti säilynyt tietyllä tapaa samana.

– Hyvä, että saamme vähän uutta tuulta ja erilaista virtaa koppiin. Uudet jätkät ovat tulleet hyvin mukaan ja mukavasti sujuneet pelit ovat helpottaneet sopeutumista.

O49A3982

Eemeli Raittinen vaihtoi kauden kynnyksellä Veikkausliigaseura Ilveksen keltaisen paidan HJS:n kokovalkoiseen peliasuun!

Kuva: Kai Savonniemi

Markus Joenmäki ja Jussi Lempinen paikkaavat Teuvon Palkin lähtöä

Myös HJS:n valmennuksessa tapahtui kauden päätteeksi muutoksia, kun pitkään hämeenlinnalaisessa jalkapallossa vaikuttanut Teuvo Palkki siirtyi AC Oulun palvelukseen. Paikkaajaksi valmennusryhmään tuli hämeenlinnalaisille varsin tuttu mies, Markus Joenmäki.

– Ammattitaidon osalta Tekeä on vaikea korvata yksi yhteen, mutta olemme paikanneet sen sillä tavalla kuin ajattelimme. Mara tuo oikeanlaista persoonaa tekemiseen ja hän tietää mitä on kilpaurheilu, kamppailu ja voittaminen. Maralla on luonnostaan hyvä silmä analysoida teknistä suorittamista, Hakanen ilmaisee.

Entinen Veikkausliigapelaaja on oiva apu pelaajien näkökulmasta.

– Maralta tulee hyvää knoppitietoa ja apua henkilökohtaiseen pelaamiseen, Kallio avaa.

Valmennusryhmässä useamman vuoden mukana ollut Jaakko Puronaho on ottanut isompaa roolia ja kasvanut Hakasen mukaan kohisten valmennuksellisesti.

– Tarvitsemme valmennuksen puolellekin tyyppejä, jotka haluavat oppia ja ovat halukkaita ottamaan lisää vastuuta, Hakanen linjaa.

Kallio näkee muutokset positiivisina.

– Mukaan on tullut erilaisia näkökulmia eikä se ole samaa junnaamista joka vuosi. Ei pidä jäädä tuleen makaamaan.

Työnjako valmennuksessa on selvä.

– Minä päävalmentajana vastaan isosta kuvasta ja keskustelemme asioista. Apurit pääsevät harjoitusten aikana lähemmäksi pelaajia ja sitä kautta saamme vähistä harjoituksista maksimit irti.

Jussi Lempinen vahvistaa valmennusryhmää analyytikon roolissa. Lempisen vastuulla ovat vastustajien otteluiden tarkkailu sekä muun valmennuksen tukeminen ja sparraaminen.

Artikkeli 5, kuva

Viime kaudella HJS tuuletti sarjan kolmatta sijaa. Tänä vuonna seuran tavoite on sijoittua sarjassa neljän kärkeen!

Tavoitteena paikka neljän joukossa

HJS sijoittui viime kaudella lohkossaan kolmanneksi eikä aio tällä kaudella tyytyä vähempään. Tavoitteena on paikka neljän joukossa 12 joukkueen lohkossa.

– Ensimmäisenä vuotena nousijalla on aina yllätysmomentti, mutta se on meidän osalta käytetty, Kallio muistuttaa.

Hakanen sanoo, että tavoite on kova. Viime kausi oli nousujohteinen. Alkukausi oli tuloksellisesti hankalampi, mutta nyt pitää olla heti valmiina.

– Meitä vastaan voidaan lähestyä eri tavalla kuin viime vuonna ja se tarkoittaa, että omaa tekemistä pitää kehittää. Valtaosa pelaajista on pelannut vastuullisissa rooleissa aiemmin eli tieto on olemassa ja kyse on nyt siitä miten hyvin pelaamme omilla kyvyillämme ja maksimitasollamme pelistä toiseen.

HJS:n ensimmäinen ottelu on edessä siis lauantaina Kaarinan Poikia vastaan. Viime vuonna KaaPo sijoittui B-lohkossa kuudenneksi. Jo ennestään laadukas joukkue on vahvistunut täksi kaudeksi muun muassa Veikkausliiga-konkari Sami Rähmösellä. Tuoreimpana kiinnityksenä joukkueeseen liittyi HJS:ssä viime kaudet pelannut Valtteri Kaarna. Joukkueen valmistautumista kauteen on häirinnyt Varsinais-Suomen tiukat koronarajoitukset. KaaPo ehti kuin ehtikin pelaamaan yhden harjoitusottelun toukokuussa, kun joukkue voitti tiistaisessa harjoitusottelussa EIF-akatemian luvuin 3-1.

– Sarja-avauksessa meillä on vastassa yksi tämän sarjan kokeneimmista joukkueista. KaaPo:n ryhmästä löytyy paljon Veikkausliigan, Ykkösen ja Kakkosen kokeneita pelaajia ja heillä on tarkkaan tiedossa sarjan vaatimustaso ja oma osaaminen. Se on pallollisesti ja erittäin vahva ja laadukas joukkue. Yksilötasolla löytyy tietysti tuttuja nimiä, joilla on kykyä ratkaista paikan tullen otteluita, Hakanen arvioi lauantaista vastustajaa.

Mikäli Kakkonen pystytään pelaamaan täysipainoisesti läpi, on joukkueilla edessään 22 ottelua. Kolmen lohkon voittajat nousevat Ykköseen ja kaksi huonointa jokaisesta lohkosta tippuvat Kolmoseen.

HJS Klubin terassi palvelee lauantaina Kaurialassa kello 15.30 alkaen. Terassille sisään pääsee Matti Alangon kadun puolelta, ns Aurinkokatsomon sisäänkäynnistä.

Terassilla on 200 asiakaspaikkaa, joista 50 on varattu ennakkoilmoittautumisten perusteella eli tilaa turvallisella ja aurinkoisella terassilla riittää!

TULE MUKAAN MATKALLE KOHTI UNELMIA

Juhlalogo-300x300

Kohti unelmia!

HJS Akatemia ry on perustettu syksyllä 2015 kehittämään hämeenlinnalaista edustusjalkapalloa. Seuran tavoitteeksi asetettiin paikallisen jalkapallon palauttaminen Kakkoseen vuoteen 2020 mennessä. Määrätietoinen työ on tuonut meidät minimitasolle ja nyt on aika suunnata kaikkien paikallisten jalkapallon ystävien tavoitteeksi seuran kehittäminen tasolle, joka mahdollistaa tulevaisuudessa vielä korkeammalla tasolla pelaamisen.

Itsenäinen yhdistys toimii yhteistyössä Hämeenlinnan Jalkapalloseuran kanssa ja  seurat yhdessä työskentelevät paremman huomisen puolesta edistämällä hämeenlinnalaista jalkapallokulttuuria.

HJS Akatemia ry

Y-Tunnus:
2720057-1
Osoite:
Matti Alangon katu 24
(Kaurialan Stadion)
13130 Hämeenlinna
Sähköposti:
miehet@hjs.fi 
Puhelin:
+358 442352435

SEURAA MEITÄ