O49A1036

Katsaus kauteen toiminnanjohtajan näkökulmasta

Päättynyttä kautta voin pitää oman 6 vuoden päätoimisen urheilujohtamisen uran korkeakouluna ja onkin paikallaan luoda lyhyt katsaus menneeseen kauteen. Haluan kiittää kaikkia yhteistyökumppaneita, katsojia, joukkueen taustoja ja pelaajia huikeasta vuodesta! Voimakas tuki ja turva vaikeina aikoina itselle oli kaiken kokenut puheenjohtaja Arto Viljanen, jolta opin seurajohtamisesta vuoden aikana äärimmäisen paljon. Kiitos Jasu, johdollasi palautettiin paikallisen jalkapallon uskottavuus

Hämeenlinnan Jalkapalloseuran edustusjoukkueen kausi Kakkosessa oli poikkeuksellisista olosuhteista huolimatta menestys. Kauteen lähdetiin voimakkaasti uusiutuneen hallituksen voimin tavoitteena pohjan luominen seuran pitkäjänteiselle kehittämiselle niin urheilullisesti, taloudellisesti, kuin organisaation saralla. Seuran historian aikana ei vielä kertaakaan ollut pelattu kahta peräkkäistä kautta samalla sarjatasolla, joten toiminnan vakiinnuttaminen Kakkosen tasolle oli kaikkein tärkein tavoite. Samalla seurassa aloitettiin pidemmän tähtäimen suunnitelman luominen, johon palaamme tarkemmin vuodenvaihteen jälkeen. Taloudellisesti toimintaa on viimeiset vuodet rasittanut uuden seuran perustamisvaiheen kulut.

Pohja kauden 2020 onnistumiselle luotiin osaltaan jo syksyllä 2018 joukkueen pudottua Kakkosesta Kolmoseen. Tuota syksyä olen pitänyt totuuden hetkenä, koska se avasi monen tekijän silmät sille, mitä nykypäivänä Kakkosessa pelaaminen vaatii urheilullisesti ja taloudellisesti. Kaudella 2019 Lauri Hakasen ja Teuvo Palkin johdolla kehitettiin urheilupuolen toimintaa samalla ajaen voimakkaasti uusia vastuunkantajia pelaaviin rooleihin. Samalla aloitettiin varainhankinnassa täysin uusien tuulien kokeileminen mm jalkapallomatkojen ja Linnanpuiston minigolfin anniskelun myötä, jo 2018 syksyllä oli nähtävissä, että toimintaan tarvitaan jatkossa entistä laajempia hartioita, mikäli haluamme olla uskottava seura jatkossa Kakkosen tasolla.

Tavoitteet 2020:

 • Kakkosen sarjapaikan säilyttäminen ja Kakkosen Cupin alkulohkosta jatkoon pääseminen
 • Taloudellista tavoitteeksi asetettiin aiempien tilikausien alijäämän kattaminen.
 • Kiinnostavuuden mittarit:
  1. Yleisökeskiarvo Kakkosessa 450 katsojaa
  2. HJS Päivän yleisömäärä 1500
  3. Sosiaalisen median seuraajamäärien tavoitteet
   1. Facebook 1000
   2. Instagram 1500
   3. Twitter 350

Kilpailullisesti kausi alkoi hyvillä otteilla Kakkosen Cupissa, jossa joukkue pääsi aina välieriin asti. HJS:n matka välieriin alkoi alkulohkossa, jossa pelasivat HJS:n lisäksi Tampere United, Ilves/2 sekä Ykkösestä pudonnut TPV. Alkulohkon ottelut HJS selvitti puhtaalla pelillä aloittaen Cupin 2-1 vierasvoitolla Ilves/2:n vieraana, jota seurasi 4-2 kotivoitto TPV:n kustannuksella. Alkulohkon päätöspelissä Tampereella HJS:n voimakkaan prässin jalkoihin jäi Tampere United. Cupin puolivälierässä HJS kaatoi Rovaniemen Palloseuran kakkosjoukkueen kotonaan komeasti 4-0. Cupin välierässä joukkueen lento päättyi Kaarinan Poikien vieraana ja näin paikka varsinaisessa Suomen Cupissa jäi tällä kertaa tavoittamatta.

Cupin pelien jälkeen jalkapallosarjat sulkeutuivat muun yhteiskunnan ohella Korona pandemian myötä, joka aiheutti harmaita hiuksia sekä valmennukselle että seuran toimistolle. Omalta osaltani uskoa kaudesta selviämiseen antoi onnistunut Kohti Unelmia – tukikampanja, joka osoitti että HJS:n edustusjoukkueen takana ollaan valmiita seisomaan myös vaikeina aikoina. Tämä yllätti positiivisesti, koska seuran historia on kuitenkin verrattain lyhyt. Kilpailuetua varsinaiseen kauteen saimme varmasti siitä, että Laurin ja Teuvon johdolla nuori joukkue harjoitteli tunnollisesti pienryhmissä sekä yksilöinä. Joukkue oli fyysisesti valmis kesäkuun kauden aloitukseen. Kauden kynnyksellä saimme vielä joukkueeseen kaksi todella kovan luokan vahvistusta, kun valkopaitaan siirtyivät Jesse ja Roope Huhtala. Kauden aikana joukkueen esitykset vaihtelivat, kuten nuorella joukkueella on tapana, mutta tasaisessa sarjassa joukkueen vahva syksy toi joukkueen kolmannelle sijalle Kakkosessa. Tämä on paras sijoitus hämeenlinnalaiselle seuralle sitten kauden 2012 jolloin FC Hämeenlinna pelasi Ykkösessä.

kauriala

Seuran toimintaa on kehitetty määrätietoisesti myös vallitsevassa tilanteessa ja vihdoin seuralla on oma koti! Toimistomme sijaitsee Kaurialan Stadionilla, jossa hallintaamme siirtyi syyskuussa pukuhuonerakennuksen ylä- ja alakerta. Seuran toimistolla työskentelevät nyt myös sihteerinä Jaana Koskinen-Kankare sekä myyntipäällikkönä aloittanut Eero Viljanen. Toimintaamme on luotu uusia kivijalkoja, jotka jatkossa antavat meille entistä vahvemman pohjan rakentaa toimintaa maltillisesti, jotta olemme joku päivä valmiita ottamaan seuraavan askeleen seurana. Kovan haasteen meille asettaa myös Teuvo Palkin siirtyminen AC Oulun riveihin, tätä aukkoa valmennuksessa emme paikkaa helposti.

Tavoitteisiin peilaten kausi oli todellinen menestys, sillä yleisökeskiarvoksi muodostui 493 katsojaa. HJS Päivä keräsi elokuussa huikeat 1572 kävijää. Onnistuimme myös kasvattamaan ottelutapahtumien taloudellista kannattavuutta ja oli hienoa huomata, että katsomossa alkoi kauden mittaan olemaan elämää ja tunnetta otteluissa. Sosiaalisen median seuraajamäärätavoitteissa saavutimme tavoitteet Instagramia lukuun ottamatta ja muutenkin viestinnän saralla saimme kehitettyä toimintaa, josta konkreettinen esimerkki on nämä uudet sivut. Näiden sisältöä ja toimintaa tullaan edelleen kehittämään saadun palautteen ja havaittujen puutteiden osalta.

Taloudellisesti seuran tulos pääsi pienelle plussalle, mutta tuleva kausi tulee vaatimaan meiltä kovan luokan onnistumisen myös kentän ulkopuolella.

Lopuksi uskallan väittää, että paikallinen edustusjalkapallo katsoo luottavaisena tulevaisuuteen parhaassa tilanteessa pitkiin aikoihin.

Ville Dahlman
toiminnanjohtaja
HJS Akatemia ry

O49A1106
Juhlalogo-300x300

Kohti unelmia!

HJS Akatemia ry on perustettu syksyllä 2015 kehittämään hämeenlinnalaista edustusjalkapalloa. Seuran tavoitteeksi asetettiin paikallisen jalkapallon palauttaminen Kakkoseen vuoteen 2020 mennessä. Määrätietoinen työ on tuonut meidät minimitasolle ja nyt on aika suunnata kaikkien paikallisten jalkapallon ystävien tavoitteeksi seuran kehittäminen tasolle, joka mahdollistaa tulevaisuudessa vielä korkeammalla tasolla pelaamisen.

Itsenäinen yhdistys toimii yhteistyössä Hämeenlinnan Jalkapalloseuran kanssa ja  seurat yhdessä työskentelevät paremman huomisen puolesta edistämällä hämeenlinnalaista jalkapallokulttuuria.

HJS Akatemia ry

Y-Tunnus:
2720057-1
Osoite:
Matti Alangon katu 24
(Kaurialan Stadion)
13130 Hämeenlinna
Sähköposti:
miehet@hjs.fi 
Puhelin:
+358 442352435

SEURAA MEITÄ