Kauden ensimmäinen nollapeli ilahdutti, mutta nolla tehtyä maalia sapetti

HJS:n ja Ilves-Kissojen toisesta peräkkäisestä ottelusta muodostui odotetun tasainen jalkapallo-ottelu. Kauden ensimmäistä nollapeliään jahdannut HJS sai vihdoin sen mitä halusi, mutta jäi samalla myös itse ilman tehtyä maalia ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Näin pisteet tasattiin numeroin 0-0.  

Ensimmäinen jakso oli Kaupin tekonurmella varsin tasaista kamppailemista. HJS:n päävalmentajan Lauri Hakasen mukaan eilinen ottelu oli pääasiassa yhtä tarkkaa pelaamista kuin perjantaina.  

– Molemmat halusivat pitää vastustajan pois paikoilta kummassakin päässä ja olla päästämättä ensimmäistä maalia. Ensimmäisellä jaksolla hidas hyökkääminen toimi vaihtelevasti ja saimme muutamia sommitelmia, mutta Ilves-Kissat puolusti vaara-alueita kohtalaisen hyvin. Muutama paikka avautui ensimmäisellä jaksolla, mutta emme pystyneet hyödyntämään niitä.  

HJS viilasi ryhmitystään toiselle jaksolle tultaessa ja otti komennon pelistä.  

– Saimme uhkaa lähemmäksi vastustajan maalia. Pystyimme neljä viisi kertaa haastamaan linjaa ja pääsemään boksiin hyville maalipaikoille. Meillä oli useampi hyvä sommitelma ja laatupaikka, mutta viimeistely ei tällä kertaa riittänyt. Kosketukset vähän karkailivat parissa läpiajotilanteessa ja pallo poltteli jaloissa laukaisupaikoissa, Hakanen harmitteli. 

Lähimpänä maalintekoa oli Eero Lamberg, jonka oivalliseen yläkulmaa kohti suunnattuun laukaukseen esitti paraatitorjunnan tamperelaismaalivahti Joni Miettinen, joka esitti pari muutakin hyvää pelastusta ottelun aikana.  

HJS:n toisen jakson hyvä paine kesti 35 minuuttia. Ote kuitenkin kirposi ja Hakanen myönsi joukkueensa olleen pahasti paineen alla viimeisen kymmenminuuttisen. HJS tarvitsi myös omalta maalivahdiltaan apuja pisteen saamiseen, ja onneksi Eero Viljanen oli mies paikallaan.  

– Pelin kääntäminen riistojen jälkeen ei ollut riittävän hyvää, jotta olisimme päässeet hyökkäämään tiloihin, kun Ilves-Kissat nosti pakkaansa ylös. Erikoistilannepainetta tuli ja heillä oli pari hyvää paikkaa ottaa kolme pistettä. Eero otti hyviä koppeja. Sen myllyn jäljiltä oli ihan hyvä, että saimme pisteen matkaan, kun emme omista paikoista tehneet, Hakanen sanoi.  

Ilves-Kissat oli odotetun hankala vastustaja.  

– Joukkue ei avaa pakettiaan kotikentälläkään, vaan se luotti siihen, että puolustus pitää ja paikkoja tulee tilanteenvaihdoista. Uhka oli jatkuvasti olemassa, sillä sen verran hyviä hyökkäyspään pelaajia heillä on, Hakanen kehui.  

Aihetta iloon antoi kauden ensimmäinen nollapeli, jonka jahtaamisessa kesti 12 ottelua.  

– Pystyimme puolustamaan aika ehjästi läpi ottelun ja pienet viilaukset ennen ottelua toimivat. Olimme yhtenäisempiä puolustuspelissä vastustajan vaarallisia aseita vastaan ja se ilahdutti. Tietenkin nolla tehtyä maalia ei enempää kuin yhden pisteen tuo, Hakanen pyöritteli. 

HJS:n kova pelitahti jatkuu lauantaina, kun joukkue matkaa Kaarinaan. HJS:n ja KaaPo:n kauden avausottelu päättyi 2-2-lukemiin. 

HJS pelaa seuraavan kotiottelunsa lauantaina 21.8. kello 17:00 Kaurialassa. Vastassa on Salon Palloilijat. Tervetuloa! 

 

Kokoonpano:  

Eero Viljanen;  

Toivo-Elmeri Supperi, Eppu Kallio, Vaillance Nihorimbere; 

Joona Dyster (Jonni Thusberg 58’), Eetu Pellikka (Eero Lamberg 58’), Kasimir Arminen (Ossi Lehtonen 74’), Prince Mokuma, Miika Paussu;  

Eemeli Raittinen, Santeri Stenius (Karzan Jawanmiri 74’) 

 

TULE MUKAAN MATKALLE KOHTI UNELMIA

Juhlalogo-300x300

Kohti unelmia!

HJS Akatemia ry on perustettu syksyllä 2015 kehittämään hämeenlinnalaista edustusjalkapalloa. Seuran tavoitteeksi asetettiin paikallisen jalkapallon palauttaminen Kakkoseen vuoteen 2020 mennessä. Määrätietoinen työ on tuonut meidät minimitasolle ja nyt on aika suunnata kaikkien paikallisten jalkapallon ystävien tavoitteeksi seuran kehittäminen tasolle, joka mahdollistaa tulevaisuudessa vielä korkeammalla tasolla pelaamisen.

Itsenäinen yhdistys toimii yhteistyössä Hämeenlinnan Jalkapalloseuran kanssa ja  seurat yhdessä työskentelevät paremman huomisen puolesta edistämällä hämeenlinnalaista jalkapallokulttuuria.

HJS Akatemia ry

Y-Tunnus:
2720057-1
Osoite:
Matti Alangon katu 24
(Kaurialan Stadion)
13130 Hämeenlinna
Sähköposti:
miehet@hjs.fi 
Puhelin:
+358 442352435

SEURAA MEITÄ