Artikkeli 31, kuva 1

Kuva: Pekka Rautiainen

Kiehuva ilta Kaurialassa päättyi pistejakoon

HJS – FC Jazz 2-2 (1-2)

1-0 10 min Eero Lamberg rp

1-1 20 min Jussi Aalto rp

1-2  30 min Eetu Kanerva

2-2 46 min Jesse Huhtala

Kaurialan perinteitä huokuva stadion näki lauantain alkuillassa isäntäjoukkueen kauden ensimmäisen kotimaalin, mutta ensimmäinen täysi kolmen pisteen potti kotinurmella jäi vielä odottamaan seuraavia tilaisuuksia. Helteisessä säässä pelattu ottelu kohosi lopulta myös tunnelmaltaan kiehuvaksi, kun pisteet jaettiin Hämeenlinnan Jalkapalloseuran ja FC Jazzin kesken lukemin 2-2 (1-2). Tasapeli nostaa HJS:n tämän kauden Kakkosessa kolmen kierroksen jälkeen viiteen pisteeseen.

-Tulosta voidaan pyöritellä kumpaankin suuntaan. Piste saatiin, mutta toisaalta kaksi menetettiin. Ehkä kaiken polemiikin jälkeen tasapeli kuitenkin rauhoittaa molemmilta joukkueilta pahimmat höyryt pois, HJS:n päävalmentaja Lauri Hakanen totesi pelin päätyttyä.

-Opittavaa tuli pelistä jälleen paljon. Jos vastustaja hyökkää yhdellä, kahdella tai kolmella pelaajalla, niin miksi annamme heille erikoistilanteita ja mahdollisuuden roikkua pelissä mukana. Jazz sai pelata omilla vahvuuksillaan ja sen he tekivät hyvin. Itse emme kovin montaa laadukasta maalipaikkaa saaneet. Muutama hyvä paikka laukoa ja naulata ottelu, mutta lopulta otetaan piste vastaan kovasta ottelusta erinomaiselta vastustajalta.

-Tänään oli toistaiseksi kauden kovin testi, vastustajat ovat koventuneet peli peliltä. Olemme menneet koko ajan eteenpäin ja erityisesti nousu tappioasemasta ilahduttaa tänään, Hakanen tiivisti.

Kauden toinen kotiottelu alkoi valkopaitaisen HJS:n kannalta riemastuttavasti, kun hyökkäysoksalla jälleen edukseen esiintynyt Eero Lamberg murtautui kymmenen minuutin pelin jälkeen Jazzin rangaistusalueelle ja pakotti puolustajan rikkeeseen. Nuori mies asettui itse pallon taakse yhteentoista metriin ja sijoitti sen varmasti ohi heittäytyneen Janne Järnstedtin. Tämän jälkeen ote siirtyi kuitenkin palloa erittäin hyvin hyökkäysalueella pitäneelle vierasjoukkueelle ja Lambergin suorituksen kanssa lähes identtinen tilanne toi puolestaan porilaisille rangaistuspotkun ja varoituksen HJS:n Gaaid Abdille. Jussi Aallon rangaistuspotku oli sekin Lambergin vastaavan tasolla ja tasoitti ottelun.

Yleisöä koeteltiin seuraavan kerran puolen tunnin kohdalla. Eetu Kanervan laukaus yllätti HJS:n maalilla pelanneen Eero Viljasen täydellisesti ja painui ilman estelyitä ylänurkkaan. Värikkään ensimmäisen jakson kruunasi kuitenkin vielä loppuottelun kannalta merkityksellinen tapahtuma, kun Jazzin ensimmäisen maalin tehnyt Jussi Aalto kohteli napeillaan kaltoin Jesse Huhtalaa ja ansaitsi teollaan suoran punaisen kortin. Näin HJS asteli tauolle miesylivoimalla, mutta maalin tappiolla.

Toisen jakson painostusta ei palkittu

Toinen jakso alkoi HJS:n kannalta vielä ensimmäistäkin paremmin. Jakson ensimmäisestä hyökkäyksestä Jesse Huhtala eteni näyttävästi vasemmalta ja laukoi pallon takanurkkaan. Paine pysyi maalin jälkeen sitkeästi Jazzin kenttäpäädyssä, mutta laatupaikat loistivat poissaolollaan, toisaalta Jazzin erittäin tiiviiden linjojen kuin myös HJS:n laidoilta tulleiden pallojen laaduttomuuden ansiosta.

Kymmenen minuuttia ennen päätösvihellystä HJS sai vapaapotkun hyvästä paikasta, keskisektorilta noin 20 metriä maalista. Prince Mokuman laukaus kimposi muurista miehelle itselleen takaisin ja toinen yritys löysi tiensä paremmin kohteeseen.

Mokuman tuuletusvoltit saivat kotiyleisön Kaurialan penkeistä ylös, kunnes avustavan tuomarin ylhäälle noussut lippu sai istuinlihasten lisäksi myös tunnelman epäuskoisen alas. Teemu Pylkkänen oli havainnut HJS-pelaajan vaikuttaneen peliin paitsioasemassa.

-Aika rankalta tuntuu, kun tuollainen maali viedään pois. Vaikea nähdä, miten noin monen pelaajan joukosta voidaan havaita jonkun häiritsevän maalivahtia. Keskityin siinä hetkessä ainoastaan siihen, että saan puhtaan osuman palloon, enkä osaa sanoa tilanteesta sen enempää. Rajulta tuomiolta se kuitenkin vaikutti, Prince Mokuma yritti parhaansa mukaan selittää tunteet pintaan saanutta tilannetta.

Lopun painostuksesta huolimatta HJS ei enää päässyt uhkaamaan vierailijoiden maalia, joten viihdyttävän, kuuman ja lopulta paljon puhetta herättäneen illan jälkeen molemmat joukkueet jatkavat hellekesää pisteen rikkaampana.

SEURAAVA KOTIOTTELU 

HJS Kohtaa sarjanousija Pargas IF:n Kaurialassa perjantaina 10.7 kello 18.30.

Ottelun järjestelyistä tiedotetaan myöhemmin, mutta jo nyt on selvää että yleisöä otteluun saadaan ottaa yli 450 katsojaa.

Artikkelikuva: Pekka Rautiainen

Teksti: Jari Virtanen

Juhlalogo-300x300

Kohti unelmia!

HJS Akatemia ry ja Hämeenlinnan Jalkapalloseura ry ovat nyt Yksi yhteinen HJS! Saman hallinnon alla toimisella yksinkertaistamme ja tehostamme koko HJS:n toimintaa.
 
Edustusjoukkue on tavoite ja ponnahduslauta ylöspäin omille junioripelaajille. Joukkue pelaa Kakkosessa ja kehittää toimintaansa jatkuvasti niin kentällä kuin kentän ulkopuolella, jotta meillä on joskus mahdollisuus nousta vieläkin ylemmäksi!
HJS Akatemia ry

Y-Tunnus:
2720057-1
Osoite:
Härkätie 17,
13600 Hämeenlinna
Sähköposti:
toimisto@hjs.fi
Puhelin:
045 120 5771

SEURAA MEITÄ