hjs-lare-4

Lauri Hakanen pääsee johtamaan harjoituksia joukkueelle normaalisti

Palloliiton linjaus: Kakkonen on huippusarja

Suomen Palloliitto on perjantaina 8.1. linjannut, että Miesten Kakkonen rinnastetaan jatkossa Palloliiton huippusarjoihin (Veikkausliiga, Miesten Ykkönen, Kansallinen Liiga ja Naisten Ykkönen) ja sarjaan osallistuvien joukkueiden toimintaedellytykset turvataan.

HJS:n haasteena on joulu-tammikuussa ollut paikalliset linjaukset ja päätökset, joissa joukkueen sarjatason mukaan seuran toiminta on rinnastettu aikuisten harrastetoimintaan ja sitä myöden esimerkiksi Palloiluhallin käyttö on joukkueelta ollut mahdotonta. Joukkue on harjoitellut Hämeenlinnan Urheilupuistossa Meijerin Kentällä turvavälejä ja muita asetettuja vaatimuksia noudattaen, mutta nyt tehdyn Palloliiton linjauksen mukaisesti joukkue pääsee harjoittelemaan normaalisti sisätiloissa ja valmistautumaan kilpailukauden alkuun.

- Tämä oli odotettu ja toivottu linjaus Palloliitolta, joka antaa meille mahdollisuuden jatkaa täysipainoista valmistautumista kauteeen. Keskustelua on käyty hyvässä hengessä Hämeenlinnan Liikuntahallit oy:n kanssa, kommentoi seuran toiminnanjohtaja Ville Dahlman

Dahlmanin mukaan sarjan jättäminen alunperin pois huippusarjoista aiheutti ongelmia harjoittelun suunnittelemisessa ja jätti Kakkosen seurat erikoiseen asemaan.

- Osa meidän pelaajista harjoittelee 7-9 harjoitusta viikossa ja ovat ikäluokkansa maajoukkuepelaajia. Tällä linjauksella asetettiin heidät alunperin epätasa-arvoiseen asemaan muiden nuorten urheilijoiden kanssa. Tällä tasolla urheileminen ei yksinkertaisesti ole harrastamista vaan tavoitteellista kilpaurheilua.

- Kaiken kaikkiaan Olympiakomitean tekemä linjaus on hyvin yksioikoinen ja jopa hölmö, koska meillä on niin erilaisia lajeja. Osassa lajeista pääsee seurat suoraan divari tai jopa sm-tasolle ja esimerkiksi jalkapallossa Kakkonen on jo osaltaan huippu-urheilua.

Nyt joukkue pääsee aloittamaan täysipainoisen harjoittelun ja valmistautumisen Kakkosen Cupin aloittamiseen.

- Äärimmäisen hyvä, että joukkue pääsee harjoittelemaan yhdessä lajia. Viime keväänä joukkue harjoitteli etänä valmennuksen ohjaamana ja se onnistui meiltä hyvin, mutta kyllä joukkuelajin suola on yhdessä tekeminen.

- Kakkosen Cupin osalta meidän 2.kierroksen ottelu pitäisi pelata Hämeenlinnassa helmikuun alussa. Alustavasti kalenteriin on suunniteltu lauantaita 6.2. jolloin toivottavasti pääsemme pelaamaan. Yleisön mahdollisesta pääsystä otteluun emme vielä osaa sanoa, muuta kuin sen että otteluun pääsevät vain kausikorttilaiset, jotta tavoitamme tarvittaessa kaikki ottelussa paikalla olleet.

Lue lisää:

Palloliiton linjaukset 8.1.
https://www.palloliitto.fi/jalkapallouutiset/palloliitto-linjasi-jalkapallohalleissa-lasten-ja-nuorten-harrastustoiminta-voi

Olympiakomitean linjaukset urheiluun koronapandemian vuoksi:
https://www.olympiakomitea.fi/2020/11/20/ajankohtaista-tietoa-koronavirustilanteen-vaikutuksesta-urheiluun/

Juhlalogo-300x300

Kohti unelmia!

HJS Akatemia ry on perustettu syksyllä 2015 kehittämään hämeenlinnalaista edustusjalkapalloa. Seuran tavoitteeksi asetettiin paikallisen jalkapallon palauttaminen Kakkoseen vuoteen 2020 mennessä. Määrätietoinen työ on tuonut meidät minimitasolle ja nyt on aika suunnata kaikkien paikallisten jalkapallon ystävien tavoitteeksi seuran kehittäminen tasolle, joka mahdollistaa tulevaisuudessa vielä korkeammalla tasolla pelaamisen.

Itsenäinen yhdistys toimii yhteistyössä Hämeenlinnan Jalkapalloseuran kanssa ja  seurat yhdessä työskentelevät paremman huomisen puolesta edistämällä hämeenlinnalaista jalkapallokulttuuria.

HJS Akatemia ry

Y-Tunnus:
2720057-1
Osoite:
Matti Alangon katu 24
(Kaurialan Stadion)
13130 Hämeenlinna
Sähköposti:
miehet@hjs.fi 
Puhelin:
+358 442352435

SEURAA MEITÄ