Niin lähellä, mutta niin kaukana – HJS:llä oli mahdollisuus yllätykseen, mutta Haka oli niukasti parempi

HJS taisteli Hakaa vastaan mallikkaasti, mutta jatkopaikka jäi harmillisen lähelle.
HJS taisteli Hakaa vastaan mallikkaasti, mutta jatkopaikka jäi harmillisen lähelle.

Hämeenlinnan Jalkapalloseura laittoi Veikkausliigajoukkue FC Hakan erittäin ahtaalle tiistai-illan upeassa Suomen cup –tapahtumassa, mutta tasaisen väännön jälkeen valkeakoskelaiset lähtivät kotimatkalle puolivälieräpaikka taskussaan. Ottelu ratkesi vasta ottelun 86 minuutilla, kun Hakan Janne-Pekka Laine laukoi pallon boksihässäkän päätteeksi HJS:n maaliin. 

“Kyllä tämä syö, mutta olen enemmän ylpeä tiimistä ja siitä mitä esitimme kotiyleisön edessä. Monet kaavailivat, että Haka tulee ja vyöryy meidän yli, mutta heidän piti tehdä kova työ, että saivat tänään yhtään mitään mukaan”, kertoi HJS:n keskikentällä hienosti raastanut Prince Mokuma. 

HJS oli koko ottelun ajan kamppailuvalmis ja aggressiivinen eikä antanut Hakalle mitään ilmaiseksi.  

“Olimme valmiit kamppailemaan ja pysymään iholla ja teimme sitä perusduunia, jolla vastustajalta saa tilaa ja aikaa pois. Näytimme, että pykälää kovempiakin kavereita vastaan pärjätään kamppailussa ja itselleni jäi tunne, että olimme siinä ekalla jaksolla jopa niskan päällä. Tokalla jaksolla puntit ehkä kääntyivät kaverille, kun he pääsivät enemmän kakkospalloihin ja kääntämään peliä enemmän, mutta vastasimme miehekkäästi pelin vaatimuksiin ja sitä kautta olimme tosi hyvin mukana”, mietti HJS:n päävalmentaja Lauri Hakanen 

Ottelu oli pelitapahtumiltaan varsin tasainen eikä HJS joutunut missään vaiheessa ottelua ottamaan pelkästään vastaan. Päinvastoin HJS sai ensimmäisen jakson aikana muutaman maalipaikan poikasenkin, joista parhaat tulivat erikoistilanteiden jälkeen Miika Kolsille, jonka molemmat laukaukset boksin sisältä karkasivat muualle kuin maalipuiden väliin. 

Haka pääsi hätyyttelemään HJS maalia jakson lopulla kolmesti, mutta maalivahti Joonas Immonen veti jokaisella kerralla pidemmän korren Haka-pelaajista.  

Tauolle siirryttiin 0-0-lukemissa eikä toisen jakson alku eronnut juurikaan ensimmäisestä jaksosta. Haka alkoi jakson edetessä saamaan palloa syvemmälle HJS:n alueelle, mutta ei ollut erityisen vaarallinen. 

HJS sai erikoistilanteiden myötä pienen painostusjakson, kun jakso alkoi kääntymään loppupuolelle ja sai pelattua Eemeli Raittisen läpiajoon, mutta tilanne liputettiin paitsioksi.  

Ja juuri kun pilkkukisa alkoi haista Kaurialan yleisön nenissä, iski Laine Hakalle ratkaisevan maalin.  

“Pistimme kovaa kampoihin ja muutama pomppu eri tavalla niin peli olisi voinut kääntyä meillekin. Toisella jaksolla Haka pääsi tuomaan peliä vähän syvemmälle, mutta vähissä oli paikat heilläkin. Voidaan jossitella pienillä asioilla, että oliko paitsio vai ei ja niin edelleen, mutta fakta on se, että teimme kaikkemme ja jätkistä voi olla erittäin ylpeä. Haka joutui todella koville eikä voinut nostaa jalkaa kaasulta missään vaiheessa peliä”, Hakanen kertoi.  

Keskikentällä koko ottelun paininut Mokuma oli tyytyväinen joukkueensa esitykseen. 

“Kovaa vääntöä oli niin kuin odotettiin. Kaurialassa kun ollaan niin on pakko esittää ja antaa parastamme ja sitä tänään todellakin annettiin. Pysyimme todella hyvin mukana eikä meillä ollut mitään hätää. Harmi vaan, ettei riittänyt, vaikka se oli niin lähellä.” 

“Meidän puolustuslinja teki hiton kovaa työtä tänään voittaen paljon ykköspalloja ja keskikenttä oli terävänä kakkospalloissa. Puolustimme joukkueena tiiviisti ja hyvin”, Mokuma kehui. 

Tappio jäi hienosta esityksestä huolimatta harmittamaan Hakasta. 

“Totta kai kismittää. Siinä oli pilkut muutaman minuutin päässä ja se olisi ollut seuraava jännityksen paikka myös vierasjoukkueelle. Siinä olisi mitattu vastustajan henkistä kynnystä myös, mutta lähelle jäimme. Haka pääsi jatkoon ja tsemppiä heille seuraavalle kierrokselle. Me otamme tästä opit mukaan ja jatkamme sarjassa nousujohteista suorittamista.” 

HJS:n Suomen cup piti sisällään monenlaista. Tampere Unitedia vastaan otettu voitto vei joukkueen Piikkiöön vitosdivariseura PiPSin vieraaksi, jossa HJS sai jatkopaikan vasta rankkareiden kautta. Kiffeniä vastaan HJS pelasi tasapainoisen ottelun, jolla se ansaitsi cup-taipaleen ikimuistoisen huipennuksen pääsarjajoukkuetta vastaan.

“On ollut upeaa, mutta harmittaa vaan, kun pääsimme niin pitkälle, että olisi ollut makea fiilis jos olisimme vielä jatkaneet. Näytimme, että kyllä me pärjätään ja voidaan pelata isoja pelejä”, Mokuma totesi. 

Hakanen sanoi olevansa tyytyväinen tämän vuoden cup-taipaleeseen. 

“Pari ehjää peliä oman sarjatason vastustajia vastaan. Piikkiössä tosi hankala vieraspeli ja jouduimme siellä ylempisarjalaisena ahtaalle. Tänään me teimme sitä samaa kiusaa Hakalle. Olen iloinen, että cup on tässä muodossa. Nämä ovat isoja juttuja pelaajille ja pienemmille seuroille. Cup on sellainen mitä sen pitääkin olla eli kesäaikaan pelimoodissa ratkotaan paremmuuksia.” 

1402 katsojaa loivat Kaurialaan upean tunnelman ja tapahtuma jää monien mieliin. 

“Oli paljon kannustusta ja omia junioreita katsomassa. Meidän pelaajat esittivät varmasti parastaan eikä kenellekään jäänyt mitään säästöön. Olen tosi iloinen, että saimme tämmöisen esityksen aikaiseksi yleisölle niin heillä oli jännitettävää”, Hakanen kiitteli HJS-perhettä. 

HJS jatkaa pelejään lauantaina Kaarinassa. Fokus kääntyy sarjaotteluihin nopeasti. 

“Tästä mennään hyvillä mielin lepäämään, kun tiedetään, että annoimme kaikkemme. Kaikki tietävät mitä voittaminen vaatii. Pitää olla asenne, tahto ja perustekeminen arjessa kunnossa. Sitä tulemme esittämään tästä eteenpäin”, Mokuma lupasi. 

HJS:n seuraava kotiottelu pelataan ensi tiistaina Kaurialassa Tampere Unitedia vastaan. 

Kokoonpano:

Joonas Immonen

Elmeri Supperi

Miika Kolsi

Lasse Kivinen

Jonni Thusberg (Severi Keskitalo 90')

Tuomas Lähdesmäki (Simo Paakkanen 90')

Prince Mokuma

Jami Kyöstilä

Gaaid Abshir Mahamed (Giscard Mosamete 79')

Eetu Pellikka (Ossi Lehtonen 69')

Eemeli Raittinen

Hämeenlinnan Jalkapalloseura HJS kausikortti Kakkonen Jalkapallo
Juhlalogo-300x300

Kohti unelmia!

HJS Akatemia ry ja Hämeenlinnan Jalkapalloseura ry ovat nyt Yksi yhteinen HJS! Saman hallinnon alla toimisella yksinkertaistamme ja tehostamme koko HJS:n toimintaa.
 
Edustusjoukkue on tavoite ja ponnahduslauta ylöspäin omille junioripelaajille. Joukkue pelaa Kakkosessa ja kehittää toimintaansa jatkuvasti niin kentällä kuin kentän ulkopuolella, jotta meillä on joskus mahdollisuus nousta vieläkin ylemmäksi!
HJS Akatemia ry

Y-Tunnus:
2720057-1
Osoite:
Härkätie 17,
13600 Hämeenlinna
Sähköposti:
toimisto@hjs.fi
Puhelin:
045 120 5771

SEURAA MEITÄ