O49A2924

Otto Kautto on ottanut talven aikana isoja kehitysaskelia HJS:n keskikentällä

Kuva: Kai Savonniemi

Otto Kautto pitkään sopimukseen

HJS Hämeenlinna on solminut kolmivuotisen sopimuksen Hämeenlinnan Jalkapalloseuran kasvatin Otto Kauton (s.2005) kanssa. Nuori keskikenttäpelaaja on esiintynyt lupaavasti talvikauden otteluissa ja lunastanut paikkansa seuran edustusjoukkueen ringissä. Palloliiton aluetoiminnan läpikäynyt Otto on myös vahva ehdokas ikäluokan maajoukkueeseen. Palloliiton aluevalmentaja Teemu Eskola kuvailee nuorukaista todella kiinnostavaksi pelaajaksi.

- Otto oli Palloliiton aluetoiminnassa vakiopelaajia, ja siten myös maajoukkue-ehdokas. Otolla on terävät jalat ja hän pystyy käsittelemään palloa sujuvasti pienessäkin tilassa. Aktiivinen pelaaja, joka osallistuu rohkeasti kaikkiin pelinvaiheisiin. Ehdottomasti yksi kiinnostavampia Kakkosen pelaajia tulevalla kaudella!

HJS:n päävalmentaja Lauri Hakanen näkee Kauton potentiaalisena pelaajana, jolla on eväät läpimurtoon Kakkosen tasolla jo tällä kaudellla.

- Otto on todella mielenkiintoinen nuori pelaaja. Hän oli lokakuussa muutaman viikon edustuksen mukana ja osoitti silloin, että keinoja löytyy pärjätä myös edustuksen vauhdissa. Tammikuusta asti hän on ollut vakituisesti edustuksen mukana ja ottanut ennakkoluulottomasti paikkansa ryhmässä.

- Otto ei pidä itsestään suurta meteliä, mutta harjoittelee hyvin ja pelaa rohkeasti omilla vahvuuksillaan. Vaikka fyysisesti hänellä on vielä paljon kehitettävää, pystyy hän pelitilanteissa löytämään itselleen riittävästi tilaa ja aikaa fiksuna ja taitavana pelaajana.

- Talvikaudella on tapahtunut jo paljon kehitystä. Tulevat vuodet näyttävät, miten pitkälle rahkeet riittävät pelaajana, mutta potentiaalia näen paljon. Hyvä, pitkäjänteinen ja keskittynyt harjoittelu ovat avainasioita tulevaisuuden suhteen.

Tavoitteena kansainväliset kentät

Nuori keskikentän taituri kuvailee itseään rauhalliseksi pelaajaksi, jonka vahvuuksia ovat pelikäsitys sekä pallollinen osaaminen myös paineen alla.

- Mielestäni paras pelipaikkani on keskikentän keskustassa, joko kahden tai kolmen pelaajan ryhmityksessä. Vahvuuteni pelaajana on ehdottomasti pallollinen peli, tykkään olla paljon pallossa ja liikkua pelattavaksi.

- Tavoitteeni jalkapallossa on päästä niin pitkällä kuin mahdollista, luonnollisesti se tarkoittaa ammattilaisuutta ja kansainvälisiä kenttiä. Kuitenkin nyt pitää ensiksi ottaa paikka HJS:n kokoonpanosta ja saada sitä kautta mahdollisuus myös kansainvälisiin peleihin maajoukkueen mukana.

- Täällä on nuoren pelaajan hyvä kehittyä, sillä joukkueharjoitusten lisäksi pääsemme harjoittelemaan Lyseon Lukion aamuharjoituksissa kolmesti viikossa samojen valmentajien johdolla.

- Ensimmäiset kerrat edustuksen kopissa jännittivät, kun vieressä oli pelaajia joiden edesottamuksia oli saanut katsella Kaurialassa, mutta joukkueeseen olen päässyt sisään todella hyvin. Meillä on äärimmäisen hyvä henki joukkueessa ja joukkue pystyy haastamaan kaikki vastustajat sarjassa!

- Kaurialassa nähdään aivan varmasti nälkäinen ja agressiivinen kotijoukkue, eikä ottelut jätä katsojia kylmäksi!

 

DSC_3324 Kautto Otto

Otto Kautto solmi kaudet 2021 - 2023 kattavan pelaajasopimuksen HJS Hämeenlinnan kanssa.

Kuva: Marko Tammela / Hämeenlinnan Kuvapalvelu

Alueen kasvatit runkona myös jatkossa

HJS Hämeenlinna panostaa jatkossakin alueen omien kasvattien kehittämiseen kohti kansallista ja kansainvälistä huippua. Seuran toiminnanjohtaja Ville Dahlman korostaa, että Kakkonen on sarjatasona minimitaso, joka palvelee eteenpäin pyrkiviä nuoria pelaajia.

- Meillä on nyt erittäin mielenkiintoisia nuoria paikallisia pelaajia joukkueessa, joiden edesottamuksia kannattaa tulla katsomaan paikan päälle. Otto on yksi lupaavimpia pelaajia pelipaikallaan ikäluokassaan ja on ollut ilo seurata talven mittaan hänen kehitystään.

- Seura on perustettu aikanaan tukemaan Hämeenlinnan Jalkapalloseuran pelajanpolkua. Nyt olemme vakiinnuttamassa tasomme Kakkosessa, mutta se ei saa missään tapauksessa päästää tyytyväisyyden tunnetta valtaamaan ajatuksia. Kakkonen on minimitaso nuorille pelaajille, koska kyllä 16-18 vuotiaan pitää pystyä pelaamaan miesten pelejä Kakkosessa hyvällä tasolla, jos haaveena ja tavoitteena on edes kansallinen saati kansainvälinen taso.

- Tulemme ennen kauden alkua ulos seuran pidemmän tähtäimen suunnitelmalla, meidän on kyettävä kehittämään seuran toimintaa kaikilla osa-alueilla (urheilutoiminta, talous, olosuhteet ja organisaatio) jotta voimme varmistaa vähintään Kakkosen tason toiminnan jatkossakin Hämeenlinnassa. Olemme nähneet aiemmin, että Kolmonen ei tasona riitä niille pelaajille jotka kuuluvat ikäluokkansa maajoukkueisiin. Ei ole myöskään mitään mieltä panostaa edes junioritoimintaan ruokkiakseen vain muiden seurojen pelaajarinkiä.

- Joukkueen pelaajarinkiä vahvistetaan edelleen. Kartoitamme valmennuksen kanssa osa-alueita, joille tarvitsemme lisävoimaa ja joukkue tulee aivan varmasti olemaan kilpailukykyinen sarjassa.

Juhlalogo-300x300

Kohti unelmia!

HJS Akatemia ry ja Hämeenlinnan Jalkapalloseura ry ovat nyt Yksi yhteinen HJS! Saman hallinnon alla toimisella yksinkertaistamme ja tehostamme koko HJS:n toimintaa.
 
Edustusjoukkue on tavoite ja ponnahduslauta ylöspäin omille junioripelaajille. Joukkue pelaa Kakkosessa ja kehittää toimintaansa jatkuvasti niin kentällä kuin kentän ulkopuolella, jotta meillä on joskus mahdollisuus nousta vieläkin ylemmäksi!
HJS Akatemia ry

Y-Tunnus:
2720057-1
Osoite:
Härkätie 17,
13600 Hämeenlinna
Sähköposti:
toimisto@hjs.fi
Puhelin:
045 120 5771

SEURAA MEITÄ