Peli-ilme jätti Hakasen mietteliääksi – "Fiilis jäi, ettei koko joukkue ollut henkisesti valmis"

HJS:n penkillä oltiin mietteliäinä eilisellä Vantaan reissulla. KUVA: Kai Savonniemi.
HJS:n penkillä oltiin mietteliäinä eilisellä Vantaan reissulla. KUVA: Kai Savonniemi.

Vantaan Jalkapalloseura oli tyly isäntä HJS:lle sunnuntaina, kun sarjapaikastaan tiukasti taisteleva vantaalaisryhmä lähetti hämeenlinnalaiset pettyneinä kotimatkalle 2-0 (1-0) -tappio niskassaan. Vantaalaisten molemmista maaleista vastasi Vili Lankinen. Maaleista ensimmäinen syntyi rangaistuspotkusta. VJS:lle voitto oli kolmas peräkkäinen, HJS:lle tappio toinen kolmeen otteluun.

HJS:n päävalmentaja Lauri Hakanen ei ollut tyytyväinen joukkueensa esitykseen.

– Valitettavasti jäi fiilis, ettei koko joukkue ollut henkisesti valmis. Kaikki oli hidasta ja tahmeaa, ja paljon piti kentän laidalta ohjeistaa ja herätellä. Emme tehneet asioita, joita viikon aikana sovimme ja se kismittää. Asiat olivat aika yksinkertaisia, mutta ei vain lähtenyt peli rullaamaan.

HJS jäi telineisiin ottelun alussa. Syöttötyöskentely oli varsin huolimatonta, joka aiheutti ensimmäisen kaksikymppisen aikana hyvänä vastaiskujoukkueena tiedetylle VJS:llä muutaman aihion vahvuuksiensa käyttämiseen. HJS:llä ei ollut tilanteissa varsinaisesti suurtaa hätää, mutta yksi kantapäillejuoksu omalla rangaistusalueella ja sitä seuranneesta rangaistuspotkusta syntynyt 1-0-maali enteilivät vaikeaa iltapäivää.

– Pelin kuva oli kyllä tiedossa, mutta tekeminen ei kauttaaltaan ollut sillä tasolla, jolla pisteitä tässä sarjassa ansaitsee. Nyt on viimeiset kolme jaksoa pelattu sellaista futista, että paljon pitää yksilö- ja joukkuetasolla parantaa, jotta pisteitä irtoaa, Hakanen mietti.

HJS sai ensimmäisen jakson edetessä hieman lisää tarkkuutta syöttötyöskentelyyn ja sitä kautta hallintaa lähemmäksi VJS:n maalia. Joukkue sai luotua pari huippupaikkaa ensimmäisen jakson loppuun, mutta tasoitusmaali jäi harmittavasti tekemättä.

HJS aloitti toisen jakson paremmin kuin ensimmäisen ja lähenteli muutamaan otteeseen Tomi Maanojan vartioimaa VJS-maalia. Tasoitus jäi uupumaan toisaalta huonoon viimeistelyyn ja toisaalta Maanojan hyviin torjuntoihin, ja pian olikin VJS:n vuoro siirtyä 2-0-johtoon ottelun 57:llä minuutilla.

– Meille tuli huono pallollinen ratkaisu ja VJS hyödynsi vastaiskun. Meillä oli 15 minuutin aikaikkuna, jolloin olisimme voineet ottaa pelistä jotain, mutta paikat jäivät hyödyntämättä, Hakanen harmitteli.

VJS siirtyi kahden maalin johtoasemassa puolustamaan syvältä, jonka se teki hyvin. HJS:n yritykset jäivät monta kertaa VJS:n blokkeihin eikä vierailijat kyenneet luomaan aivan huippupaikkoja.

– Syöttötyöskentely oli hyvin rauhatonta. Syöttelimme paljon päin vastustajaa tai rajoista yli.

HJS lähti otteluun 3-4-3-muodostelmalla totutun 3-5-2-muodostelman sijaan, mutta Hakanen ei ryhmityksen piikkiin tappiota laittanut.

– Hyökkäyssuuntaan se ei hirveästi tuonut muutoksia ja toisaalta puolustussuuntaan saimme sillä asioita hyvin kasaan eikä mitään suurta hätää ollut. 3-4-3-muodostelmalla olemme pelanneet aiemminkin ja käyttäneet sitä tietyissä peleissä tällä kaudella, ja se on toiminut hyvin. Isoimmat ongelmat olivat peliin heittäytymisessä henkilökohtaisella tasolla. Se on ihan sama mikä ryhmitys on, jos ei henkisesti päästä peliin mukaan.

HJS pääsee yrittämään revanssia VJS:stä jo ylihuomenna, kun joukkueet kohtaavat uudelleen Kaurialassa.

– Erittäin hyvä, että uusi näytönpaikka tulee nopeasti eikä tarvitse märehtiä sunnuntaissa tämän pidempään. Tässä on pari vuorokautta aikaa kaivaa tekoja takaisin kentälle. Nyt on ryhdistäydyttävä ja saatava joukkuepeli takaisin siihen uomiin, jossa se pitkään oli, Hakanen totesi.

Kokoonpano:

Eero Viljanen (C);

Toivo-Elmeri Supperi, Valtteri Paananen, Vaillance Nihorimbere;

Joona Dyster (Gaaid Abdi 90+1'), Lauri Kesti (Eppu Kallio 84'), Eetu Pellikka (Prince Mokuma 67'), Miika Paussu (Jonni Thusberg 67');

Santeri Stenius, Eemeli Raittinen, Jesse Huhtala (Kalle Kopra 66')

 

HJS - VJS keskiviikkona 8.9. kello 18:30 Kaurialassa. Tervetuloa!

TULE MUKAAN MATKALLE KOHTI UNELMIA

Juhlalogo-300x300

Kohti unelmia!

HJS Akatemia ry on perustettu syksyllä 2015 kehittämään hämeenlinnalaista edustusjalkapalloa. Seuran tavoitteeksi asetettiin paikallisen jalkapallon palauttaminen Kakkoseen vuoteen 2020 mennessä. Määrätietoinen työ on tuonut meidät minimitasolle ja nyt on aika suunnata kaikkien paikallisten jalkapallon ystävien tavoitteeksi seuran kehittäminen tasolle, joka mahdollistaa tulevaisuudessa vielä korkeammalla tasolla pelaamisen.

Itsenäinen yhdistys toimii yhteistyössä Hämeenlinnan Jalkapalloseuran kanssa ja  seurat yhdessä työskentelevät paremman huomisen puolesta edistämällä hämeenlinnalaista jalkapallokulttuuria.

HJS Akatemia ry

Y-Tunnus:
2720057-1
Osoite:
Matti Alangon katu 24
(Kaurialan Stadion)
13130 Hämeenlinna
Sähköposti:
miehet@hjs.fi 
Puhelin:
+358 442352435

SEURAA MEITÄ