Artikkeli 50, kuva 1

Porin reissu ei kartuttanut pistetiliä, mutta uusi mahdollisuus odottaa keskiviikkona

Hämeenlinnan Jalkapalloseuran ongelmat puolustussuuntaan jatkuivat lauantaina Porissa, kun FC Jazz latoi hämeenlinnalaisten maaliin peräti viisi osumaa voittaen ottelun 5-2 (2-1).

Jazz siirtyi vajaan vartin kohdalla johtoon Juho Lehtosen maalilla. Santeri Stenius toi vierailijat tasoihin, kun ottelua oli pelattu 35 minuuttia, mutta Jazz onnistui vielä aivan jakson lopussa toisen kerran Eino-Iivari Pitkäsen toimesta. Lauri Kesti toi HJS:n uudestaan tasoihin vajaan tunnin kohdalla, mutta sen jälkeen maalaamisesta vastasivat enää vain porilaiset. Elias Ahde osui kahdesti ja Waltteri Riihimäki kertaalleen. Näin HJS poistui Porista kotimatkalle päät kallellaan tappio niskassa.

Jazz aloitti pelin vahvasti ja liikutti palloa hyvin. HJS puolusti järkevästi ensimmäiset hetket, mutta Jazz rokotti HJS:ää heti ensimmäisestä tilanteestaan.

–  Tuloksellisesti oli aikamoinen pannukakku, mutta pelillisesti aika tasaväkinen ottelu, jossa molemmilla oli omat hallintajaksonsa. Heti heilahti omissa, kun Jazz pääsi ensimmäisen kerran alueelle. Sen jälkeen aktivoiduimme, nostimme rohkeammin jätkiä ylös paineistamaan pelinavaamista, saimme riistoja ja palkinnon maalin muodossa, HJS:n päävalmentaja Lauri Hakanen kertaa.

HJS sai hyvän otteen ottelusta hetkeksi, mutta puolustuspään huolimaton pelaaminen monella tapaa avitti Jazzin taas karkumatkalle Pitkäsen kauniilla maalilla boksin ulkopuolelta lähteneellä kovalla vedolla HJS:n huonon purun jälkeen.

–  Aika ailahtelevaa puolustuspelaaminen on. Saamme paljon hyviä riistoja hyvillä alueilla, mutta vastapainoksi tulee huonoa työskentelyä ja helppoja virheitä, Hakanen miettii.

HJS tuli päättäväisesti toiselle jaksolle ja tasoihin Kestin vastahyökkäysmaalilla. Ilo oli kuitenkin lyhytaikainen, kun Ahde vei kotijoukkueen välittömästi takaisin johtoon.

–  Saman tien kun meillä oli henki päällä ja fiilis, että taas noustaan rinnalle ja ohi niin menikö noin 40 sekuntia, kun aika helpon sommitelman aikana nukuimme ja kommunikointi oli puutteellista.

Puolustuspelaaminen on ollut HJS:n alkukauden suurin kehityskohta.

–  Miesten vaihtumista voidaan käyttää selityksenä tai sitten pitää alkaa skarppaamaan, ottamaan johtajuutta ja kommunikoimaan. Monet maalit olisivat olleet alkukaudella estettävissä perusasioilla.

–  Puolustamista on nyt koitettu terävöittää puhumalla ja käymällä sitä läpi ja nyt kuitenkin meni viisi maalia omiin, vaikka tavoite oli pitää oma pää puhtaana. Fakta on se, että oma pää pitää nyt tilkitä, Hakanen sanoo.

HJS joutui ottelun edetessä nostamaan riskitasoja hakiessaan tasoitusta ja tällä kertaa Jazz onnistui hyödyntämään auenneet tilat vielä kahdesti Ahteen läpiajomaalilla ja Riihimäen kulmapotkusta tulleella osumalla.

–  Teimme muutoksia, kun halusimme jahdata tasoitusta ja Jazz sai muutaman nopean hyökkäyksen niille pelaajille, jotka sitä kyttäsivät.

HJS saa uuden mahdollisuuden pisteiden keräämiseen keskiviikkona, kun Kaurialassa pelattavassa ottelussa vastaan asettuu vahvasti kautensa aloittanut FC Honka/Akatemia. Kolmen ottelun jälkeen seitsemässä pisteessä maalierolla 5-0 majaileva espoolaisjoukkue tarjoaa kovan haasteen hämeenlinnalaisille.

–  Vastus ei kevene, se on selvä. Laadukas joukkue on tulossa vastaan. Hongalla on paljon taitoa ja he ovat monipuolinen ja rohkea joukkue hyökkäyssuuntaan. He pystyvät luomaan paikkoja sekä hitaammalla että nopeammalla hyökkäämisellä.

Puolustuspelaamisen terävöittäminen pysyy kehityslistan kärjessä.

–  Ei tässä nahkaa aleta myymään. Meillä on periaatteet miten pelaamme. Jos emme pysty puolustamaan paremmin niin omissa kolisee oli ryhmitys mikä tahansa. Honka-peliin lähdemme sen kautta, että pelistä on mahdollisuus ottaa tulos, kun puolustamme hyvin ja pidämme vastustajan pois avopaikoilta, joita viime peleissä olemme antaneet. Tehdyt maalit riittävät kyllä pelien voittamiseen, Hakanen toteaa.

HJS – FC Honka/Akatemia keskiviikkona 23.6. kello 18:00 alkaen Kaurialassa. Tervetuloa!

210611-Honka-HD

Ottelujärjestelyt

Kanta-Hämeen siirtyessä perustasolle poistuvat Kaurialasta myös rajoitukset ottelutapahtumien osalta.

Saapuminen otteluun

Kaurialan kentän pääsisäänkäynti on Brahenkadun puolella, pääkatsomon takana. Tätä sisäänkäyntiä käyttävät kaikki otteluun tulevat katsojat.

Lipunmyynti ja portit avataan otteluihin 60 minuuttia ennen ottelun alkamista.

Matin Saunan portista otteluun kulkevat vain seuran työntekijät, ottelutapahtumassa työskentelevät talkoolaiset ja joukkueen jäsenet.

Muut sisäänkäynnit eivät ole ottelutapahtumissa käytössä.

Katsomot

Kaurialan Stadionin pääkatsomon kapasiteetti on 1000 katsojaa.

Kentän toisen katetun katsomon kapasiteetti on 500 katsojaa (tätä ei avata otteluihin lähtökohtaisesti)

Ottelua voi myös seurata Matin Saunan edustan anniskelualueelta sekä pääkatsomon pohjoispuolen nurmialueelta.

Kentälle, juoksuradoille tai yleisurheilun suorituspaikoille ei ottelutapahtuman aikana saa mennä.

Liikuntarajoitteisten katsojien katsomotasanne on pääkatsomossa A3.

Otteluissa ei ole numeroituja paikkoja.

WC:t

Kaurialan Stadionin yleisö wc:t sijaitsevat huoltorakennuksessa alueen pohjoisreunalla Soraharjun kadun suunnassa.

Myyntipisteet

HJS Kioski pääkatsomon takana, jossa tarjolla kahvia, teetä, limsaa, mehua, makeisia, sipsejä sekä pullaa.

HJS Grilli palvelee pääkatsomon takana ja tarjolla on Katinalan Lihakaupan maukkaat makkarat. Perusvalikoimasta löytyvät grillimakkara sekä palkittu chili-emmental makkara. Myös vaihtuvia sesonkituotteita myynnissä ottelukohtaisesti.

Anniskelu Kaurialassa

HJS:llä on Kaurialan Stadionin alueelle myönnetty anniskelulupa.

Anniskelukatsomo (K-18)
Anniskelukatsomo sijaitsee pääkatsomon eteläpäädyssä katsomolohkossa A1, jossa on 150 anniskelupaikkaa.

Anniskelualue
Anniskelualue sijaitsee Matin Saunan edustalla, josta on Suomen paras näkymä kentän tapahtumiin. Anniskelupaikkoja tässä katsomossa on 150.

HJS Klubi ja klubin terassi
Matin Saunan alakerrassa sijaitsee HJS:n oma klubiravintola, jonka edustalle on rajattu klubilaisille sekä kutsuvieraille oma alue ottelun seuraamista varten.

Klubi alueelle pääsyyn oikeuttavat klubikausikortin voit hankkia TÄÄLTÄ.

Vieraskannattajat

Mikäli vierasjoukkueen kannattajia on saapumassa Kaurialaan organisoidusti, niin pyydämme ottamaan yhteyttä etukäteen jotta voimme varata Teidän käyttöön pääkatsomosta oman lohkon.

Vieraskannattajien yhteydenotot miehet@hjs.fi

HJS-Tori-HD

TULE MUKAAN MATKALLE KOHTI UNELMIA

Juhlalogo-300x300

Kohti unelmia!

HJS Akatemia ry ja Hämeenlinnan Jalkapalloseura ry ovat nyt Yksi yhteinen HJS! Saman hallinnon alla toimisella yksinkertaistamme ja tehostamme koko HJS:n toimintaa.
 
Edustusjoukkue on tavoite ja ponnahduslauta ylöspäin omille junioripelaajille. Joukkue pelaa Kakkosessa ja kehittää toimintaansa jatkuvasti niin kentällä kuin kentän ulkopuolella, jotta meillä on joskus mahdollisuus nousta vieläkin ylemmäksi!
HJS Akatemia ry

Y-Tunnus:
2720057-1
Osoite:
Härkätie 17,
13600 Hämeenlinna
Sähköposti:
toimisto@hjs.fi
Puhelin:
045 120 5771

SEURAA MEITÄ