Siipirikkoinen HJS yltyi upeaan ilotteluun Klubi 04:n kustannuksella - “Todella iso hatunnosto jokaiselle pelaajalle”

Oskari Luoma debytoi avauskokoonpanossa ja pelasi erinomaisen ottelun.
Oskari Luoma debytoi avauskokoonpanossa ja pelasi erinomaisen ottelun.

Hämeenlinnan Jalkapalloseura ei antanut rikkonaisen loppuviikon saati sarjan kärjessä Kaurialaan saapuneen vastustajan hämmentää itseään, vaan otti vakuuttavan 4-0-voiton HJK Klubi 04:sta. HJS:n maalintekijöinä toimivat Eemeli Raittinen kahdesti, Kalle Kopra ja Prince Mokuma. 

HJS:n tämän päiväisen voiton arvoa nostaa reilusti se, että joukkue lähti lauantaihin varsin haastavasta tilanteesta. Tiistaisen Ilves-ottelun jälkeen niin Miika Kolsi kuin Otto Kautto tippuivat ringistä sairastumisten vuoksi pois. Avauskokoonpanoon kaavailtu Gaaid Abshir Mahamed puolestaan sairastui perjantain ja lauantain vastaisena yönä.  

Kun poissaolijoiden listaan lisättiin jo ennestään muun muassa Giscard Mosamete, Lauri Kesti ja Severi Keskitalo, nousi kotijoukkueen avaukseen ensimmäistä kertaa urallaan Kakkosessa Oskari Luoma. Innocent Nshizirungu jatkoi avauskokoonpanossa ottaen paikkansa tällä kertaa keskikentän keskustasta ja Kopra tuli Raittisen kärkipariksi. Pääsääntöisesti A-junioreiden mukana tällä kaudella pelannut kolmikko esiintyi ennakkoluulottomasti. 

“Ihan hyvä fiilis jäi. Pääsin näkemään omaa tasoa kovia pelaajia vastaan ja kyllä minä olen ihan tyytyväinen omaan peliin. Omilla vahvuuksilla pärjäsi hienosti”, mietti Luoma. 

Elmeri Supperin loukkaantuminen puolen tunnin kohdalla ei liiemmin helpottanut jo valmiiksi haastavaa tilannetta. HJS jatkoi peliä vain yhdellä varsinaisella topparilla, kun Lasse Kivisen vierellä pelasivat Jami Kyöstilä ja Supperin tilalle keskikentältä tippunut Mokuma. Yhden harjoituksen viimeisen kahden viikon aikana armeijan aloittamisen johdosta alleen saanut Eetu Pellikka tuli Mokuman tilalle keskikentälle. 

“Todella iso hatunnosto jokaiselle pelaajalle. Vaikea lähtökohta oli peliin, kun vielä yön aika tippui avauksen pelaaja pois. Jouduimme vähän raapimaan pelaajia kasaan ja A-junnuista tuli muutama pelaaja hyvin vähäisellä treenitaustalla. Loistava esitys kaikilta, jotka olivat messissä”, kehui puolestaan päävalmentaja Lauri Hakasen roolia kentän laidalla Tommi Silvennoisen kanssa hoitanut Jaakko Puronaho. 

Supperin loukkaantumisen lisäksi myös erinomaisesti keskikentällä pelannut Tuomas Lähdesmäki joutui tulemaan vaihtoon toisella jaksolla. Puronaho kertoikin, ettei kyseessä ollut voitosta huolimatta täyden kympin iltapäivä. 

“Sanotaan, että melkein. Erittäin hieno voitto ja siitä ollaan iloisia, mutta pieni tumma reunus voiton taustalla kuitenkin on loukkaantumisten vuoksi.” 

Wing backina aloittanut ja keskikentän keskustassa pelin päättänyt Luoma kertoi pelin menneen juuri niin kuin oli suunniteltu. 

“Oli selkeä suunnitelma, että pelataan aika suoraviivaisesti ja puolustetaan nöyrästi. Se toimi tänään.” 

“Pidimme selkeästi mielessä sen, ettei vallitsevalle tilanteelle voi mitään. Pelasimme niillä, ketä oli ja saimme hyvän mentaalisen latauksen. Joihinkin asioihin ei voi vaikuttaa, joten keskityimme niihin mihin voi”, Luoma kertoi. 

HJS löi tahdit ottelulle ensimmäisellä jaksolla 

Ottelun ensimmäinen jakso oli pelitapahtumiltaan hyvin tasainen. 

Klubi sai vartin kohdalla erikoisesti tuomitun epäsuoran vapaapotkun HJS-rangaistusalueelta, mutta tilanteesta ei lopulta syntynyt isoa vaaraa.  

HJS siirtyi johtoon 19 minuutilla. HJS pelasi pitkän pallonhallintajakson päätteeksi suoraviivaisesti vasenta laitaa ylös. Raittinen ja Jonni Thusberg prässäsivät jo kerran klubilaisille päätyneen pallon lähes päätyviivalta takaisin itselleen. Raittinen löysi maalin edestä Kopran, joka vei tarkalla sijoituksella hämeenlinnalaiset 1-0-johtoon. Maali oli Kopran uran ensimmäinen Kakkosessa. 

Molemmat joukkueet kutittelivat kertaalleen toistensa päädyissä, kunnes HJS siirtyi 2-0-johtoon. Lähdesmäen kulmapotku löysi taka-alueelta Supperin, jonka pusku kimposi yläriman kautta Raittisen eteen eikä mies erehtynyt lähietäisyydeltä.  

HJS piti Klubin pois pahoilta paikoilta, ja oli omassa hyökkäyspelaamisessaan vaarallisempi mitä pidemmälle jakso eteni. Kotijoukkueella oli mahdollisuuksia siirtyä viiden minuutin lisäajan aikana 3-0-taukojohtoon, mutta kolmas maali jäi odottamaan toista jaksoa. 

HJS tylsytti Klubin täysin toisella jaksolla 

Klubi haki tauolla terävyyttä tekemiseensä vaihtamalla kentälle loukkaantumisesta toipuneen Riku Riskin, mutta toisin kävi. HJS aloitti jakson paremmin ja hätyytteli helsinkiläisten maalia heti alussa.  

HJS siirtyi 3-0-johtoon reilun tunnin jälkeen. Monessa mukana ollut Raittinen teki pitkän kuljetuksen Klubin boksiin, jossa häntä jahdannut Michael Boamah liukui pallon väljemmille vesille. Erotuomari Pouria Notash näki tilanteessa rikkeen ja vihelsi pallon pilkulle. HJS-lasien läpikin katsottuna tilanteessa ei vaikuttanut olevan rikettä. 

Thusberg asettui pallon taakse, mutta miehen Panenka-rankkari ei aivan yltänyt Panenka-rankkareiden kunniagalleriaan, vaan maalivahti Halil Bagci otti pallon syliinsä keskellä maalia. HJS:n onneksi Bagci oli liikkunut maaliviivalta eteenpäin liian aikaisin, joten rangaistuspotku uusittiin. Thusberg otti nöyrästi oman paikkansa lähempää keskiympyrää ja luovutti vetovastuun Mokumalle, joka täräytti pallon kovaa Klubi-maalin ylänurkkaan. 

Kolmannen maalin jälkeen Klubi otti pallonhallintaa selvemmin itselleen, mutta HJS:llä ei ollut juurikaan ongelmia puolustaa vierailijat aseettomiksi. Klubin kaksi tilannetta tulivat vasta viimeisen kympin aikana, mutta toisen peräkkäisen nollapelin pelannut Joonas Immonen torjui tilanteet hienosti. 

Hämeenlinnalaiset jatkoivat omassa hyökkäyspelaamisessaan edelleen vaarallisesti ja varsinkin kentälle vaihdettu Eetu Kajanto aiheutti Klubi-puolustajille harmaita hiuksia. Kajannon uran avausmaali Kakkosessa jäi parista hyvästä yrityksestä huolimatta vielä odottamaan itseään. 

“Olimme koko ajan hyvin pelissä mukana. Totta kai kun on tuommoinen joukkue ja hyökkäys vastassa niin joka kerta se luo joitain maalipaikkoja. Niistä paikoista pitää vain selvitä, kun puolustetaan syvällä. Joonas otti tolppien välissä ne pari tilannetta hyvin ja joukkue teki monta peittoa boksin sisällä. Loukkaantumisten lisäksi tuli varmasti muitakin mustelmia, mutta sitä se futis on”, Puronaho sanoi.  

“Ansaitsimme voittaa tänään ja halusimme sitä selvästi enemmän kuin vastustaja. Peli-ilmeen muutos, joka tapahtui tiistaista oli todella näkyvä”, Puronaho totesi. 

Loppulukemat 4-0 niittasi ottelun viimeisestä tapahtumasta Raittinen, jonka veto otti pahan pompun juuri ennen Bagcia. Hyökkääjän iltapäivä koostui kahdesta maalista, yhdestä maalisyötöstä ja yhdestä hankitusta rankkarista. Ottelu päättyi HJS:n tuuletellessa maalia.

Kopran, Luoman, Nshizirungun ja Kajannon lisäksi A-junioreiden SM-karsintasarjan voittaneesta joukkueesta kentälle juoksi toisella jaksolla Veikko Lamminmäki, joka pelasi samalla kauden Kakkosen debyyttinsä. Puronaho jakoi kehuja koko viisikolle. 

“Erittäin hyviä ja kovaluonteisia jätkiä jokainen. Osku esimerkiksi tuli mukaan sairastelun jälkeen ja hyvin vähäisellä treenitaustalla. Keskiviikkona oli aika vaikeannäköistä, mutta tänään sitten 90 minuuttia vaativilla pelipaikoilla. Innon pelipaikka vaihtui viime pelistä, mutta hän pääsi silti hyvin peliin mukaan, voitti paljon kaksinkamppailuja ja oli myös pallollisena hyvä.” 

Luoma huomasi selviä eroja A-junioripelien ja Kakkosen välillä. 

“Tuntui, että pelaajat tekevät selvästi vaikeammaksi varsinkin puolustamisen. Klubi yritti luoda ylivoimia ja heillä oli aika liukkaita laitureita, joten pelkällä fyysisyydellä ei pärjännyt, vaan piti pelata myös fiksusti.” 

Luoma teki debyyttinsä Kakkosessa kauden avausottelussa Klubia vastaan Bolt Arenalla. Tuo ottelu päättyi nopeasti loukkaantumiseen. A-junioreissa isolla vastuulla pelannut monipuolinen pelimies on tyytyväinen kauteensa tähän asti. 

“Voitimme A-junnuissa SM-karsinnan ja sain siellä paljon onnistuneita pelejä. A:ssa on pelitauko tällä hetkellä, joten olen saanut minuutteja nyt edustuksessakin. A:n SM-sarjaan on kovat odotukset. Voimme ottaa sieltä jotain isompaakin.” 

 

Kokoonpano:  

Joonas Immonen 

Elmeri Supperi (Eetu Pellikka 37’)’ 

Lasse Kivinen 

Jami Kyöstilä 

Jonni Thusberg 

Prince Mokuma 

Tuomas Lähdesmäki (Miika Paussu 79’) 

Innocent Nshizirungu (Veikko Lamminmäki 79’) 

Oskari Luoma 

Eemeli Raittinen  

Kalle Kopra (Eetu Kajanto 68’) 

 

Vaihdossa:  

Lauri Inkeroinen 

Ossi Lehtonen 

Mikko Kallio 

Hämeenlinnan Jalkapalloseura HJS kausikortti Kakkonen Jalkapallo
Juhlalogo-300x300

Kohti unelmia!

HJS Akatemia ry ja Hämeenlinnan Jalkapalloseura ry ovat nyt Yksi yhteinen HJS! Saman hallinnon alla toimisella yksinkertaistamme ja tehostamme koko HJS:n toimintaa.
 
Edustusjoukkue on tavoite ja ponnahduslauta ylöspäin omille junioripelaajille. Joukkue pelaa Kakkosessa ja kehittää toimintaansa jatkuvasti niin kentällä kuin kentän ulkopuolella, jotta meillä on joskus mahdollisuus nousta vieläkin ylemmäksi!
HJS Akatemia ry

Y-Tunnus:
2720057-1
Osoite:
Härkätie 17,
13600 Hämeenlinna
Sähköposti:
toimisto@hjs.fi
Puhelin:
045 120 5771

SEURAA MEITÄ