Tehottomuus oli HJS:n synti VJS-ottelussa - “Tyhjä olo”

Maalivahti Joonas Immonen ohjaa Hämeenlinnan Jalkapalloseuran pelaajia
Joonas Immonen pettyi HJS:n tappioon VJS:n vieraana.

Turhautunut lienee osuvin adjektiivi kuvailemaan Hämeenlinnan Jalkapalloseuran tuntoja eilen Vantaalla pelatun VJS-vierasottelun jälkeen. Lukuisia paikkoja luonut, mutta niitä monella eri tavalla tuhnuillut HJS joutui lähtemään nöyrin mielin kotimatkalle, kun VJS otti täydet kolme pistettä 1-0 (1-0) -voitolla. Ottelun ainoan maalin teki Vili Lankinen ensimmäisen jakson lisäajalla. 

“Aika tyhjä olo jäi. Kaverilla oli muutama paikka ja meillä oli ainakin se reilu 10, mutta viimeinen kolmannes oli vaikea. Hallitsimme hyvin peliä ja pääsimme paikoille, mutta taulukin sen näyttää, että nollille jäätiin. Viimeiselle kolmannekselle täytyy keksiä lauantaiksi jotain”, manasi pettynyt HJS-maalivahti Joonas Immonen. 

HJS kotiutui nopeasti Myyrmäen jalkapallostadionin tekonurmelle viiden enemmän ja vähemmän tasaisilla luonnonnurmilla pelatun ottelun jälkeen. Alun tasaisen pelaamisen jälkeen HJS otti hallinnan ottelusta ja sai monipuolisen hyökkäämisensä avulla painetta vantaalaisten päähän. 

Ensimmäinen maalipaikka osui Lasse Kiviselle, jonka pusku Jami Kyöstilän tarkkaan kulmapotkuun meni hiukan ohi VJS-maalin.  

25 minuutin jälkeen HJS loi kolme paikkaa lyhyen ajan sisään, mutta joutui pettymään jokaisella kerralla.  

Jakso paras paikka hämeenlinnalaisittain tuli 36 minuutilla. Mainiosti kärjessä pelannut Ossi Lehtonen riisti pallon omalla alueella itselleen ja syötti 60-metrisen kuljetuksen jälkeen pallon Lauri Kestille, mutta myös Kestin viimeistely noudatti samaa kaavaa muun joukkueen kanssa mennen vain niukasti etutolpan ohi.  

VJS suihkutti kylmää vettä HJS:n niskaan juuri ennen taukoa. Vantaalaiset hyökkäsivät suoraviivaisen ja nopean hyökkäyksen HJS:n boksiin. Immonen torjui Ayuub Ahmed-Nurin lähietäisyydeltä tulleen laukauksen, mutta kakkospallossa oli ensimmäisenä Lankinen, joka törkkäsi pallon muutamasta metristä hämeenlinnalaisten maaliin. Tauolle siirryttiin 1-0-lukemissa. 

Toinen jakso noudatteli pitkälti ensimmäisen kaavaa. Prince Mokuma oli toisen jakson osalta ensimmäisen kerran yritysvuorossa tunnin tietämillä vapaapotkusta, mutta veto suuntautui päin Toni Korkiakoskea. 

Minuuttia myöhemmin HJS sai pallon hyvin VJS:n rangaistusalueelle, mutta Eemeli Raittisen vedon kakkospalloon päässyt Mokuma joutui jälleen tuskastumaan, kun VJS-puolustajan blokki vesitti lähes varmalta näyttäneen maalin vain kulmapotkuksi.  

Raittinen pääsi itse jakson edetessä vielä pariin kertaan kokeilemaan, mutta VJS:n maali pysyi puhtaana loppuun asti.  

“Erittäin turhautunut fiilis. Tällaisella viimeistelyllä ei vaan voi voittaa pelejä. Ihan riittävä määrä oli kääntää peli tai tehdä itse ennen kaverin ensimmäistä maalia. Boksista puuttui terävyys ja tilanteiden päättämisestä laatu. Ekan jakson aikana myös viimeisen kolmanneksen ratkaisut vähän sakkasivat. Aihioita oli luoda paikkoja vieläkin enemmän ja paremmin”, kertoi HJS:n päävalmentaja Lauri Hakanen.  

Hakanen sadatteli myös tapaa, jolla VJS teki maalinsa.  

“VJS:n hyökkäykset olivat aika vähissä koko pelin ajan, mutta maali tuli tavalla, joka käytiin peliin valmistautuessa läpi.” 

Mitä pidemmälle jakso eteni sitä syvemmälle tippui myös VJS:n matala blokki. Koko ryhmityksellä puolustanut kotijoukkue sai pidettyä HJS:n pois tasoituspaikoilta viimeisen kympin ajan. VJS pääsi hyökkäämään pari kertaa vaarallisesti vastaan HJS:n ylhäällä ollutta ryhmitystä vastaan, mutta Immosen torjunnat pitivät lukemat lopulta 1-0:ssa. 

“Etsikkoaika olisi pitänyt käyttää jo pelin aikaisemmassa vaiheessa niin ei olisi tarvinnut lopussa hukata omaa tasapainoa tasoituksen hakemiseen. Loppu oli matalaa blokkia vastaan kamppailua ja tällä kertaa ei saatu maalia aikaiseksi”, Hakanen totesi. 

Happamasta tuloksesta huolimatta HJS voi olla tyytyväinen siihen mitä se kentällä esitti viimeistelyä lukuun ottamatta.  

“Pelasimme hyvin. Ongelma oli se, ettemme päättäneet yhtään hyökkäystä verkon perukoille. Toisen jakson aikana ei ollut tarvetta tehdä isoja siirtoja, koska loimme paikkoja tarpeeksi. Yrittämisen puutteesta ei voi jätkiä syyttää”, Hakanen sanoi. 

Myös Immosen mielestä pelillinen paketti oli keskiviikkona kasassa eikä tekonurmelle siirtyminen aiheuttanut ongelmia. 

“Alusta ei vaikuttanut lopputulokseen millään tavalla. Hyvin rakensimme peliä alhaalta asti. Viimeisen kolmanneksen ratkaisut jäivät piippuun. Nyt otetaan asenne ja rohkeus mukaan lauantaille niin eiköhän me siitä pelistä oteta taas kolme pistettä”, Immonen päätti ja käänsi katseensa välittömästi lauantaina odottavaan SalPa-kohtaamiseen. 

Kokoonpano: 

Joonas Immonen  

Elmeri Supperi  

Miika Kolsi 

Lasse Kivinen 

Jonni Thusberg (Miika Paussu 85’) 

Prince Mokuma 

Tuomas Lähdesmäki (Kalle Kopra 85’) 

Jami Kyöstilä 

Severi Keskitalo (Lauri Kesti 32’) 

Ossi Lehtonen (Eetu Pellikka 69’) 

Eemeli Raittinen 

 

HJS:n seuraava ottelu pelataan lauantaina Kaurialassa! Vastaan tulee Salon Palloilijat ja ottelu alkaa kello 17:00. Tervetuloa!

Hämeenlinnan Jalkapalloseura HJS kausikortti Kakkonen Jalkapallo
Juhlalogo-300x300

Kohti unelmia!

HJS Akatemia ry ja Hämeenlinnan Jalkapalloseura ry ovat nyt Yksi yhteinen HJS! Saman hallinnon alla toimisella yksinkertaistamme ja tehostamme koko HJS:n toimintaa.
 
Edustusjoukkue on tavoite ja ponnahduslauta ylöspäin omille junioripelaajille. Joukkue pelaa Kakkosessa ja kehittää toimintaansa jatkuvasti niin kentällä kuin kentän ulkopuolella, jotta meillä on joskus mahdollisuus nousta vieläkin ylemmäksi!
HJS Akatemia ry

Y-Tunnus:
2720057-1
Osoite:
Härkätie 17,
13600 Hämeenlinna
Sähköposti:
toimisto@hjs.fi
Puhelin:
045 120 5771

SEURAA MEITÄ