Tommi Silvennoinen on edustusjoukkueen uusi päävalmentaja kaudesta 2023 eteenpäin

Tommi Silvennoinen hyppää Lauri Hakasen saappaisiin ensi kaudesta alkaen.
Tommi Silvennoinen hyppää Lauri Hakasen saappaisiin ensi kaudesta alkaen.

Hämeenlinnan Jalkapalloseuran miesten edustusjoukkueen päävalmentajaksi kaudesta 2023 alkaen on valittu Tommi Silvennoinen. Silvennoisen sopimus kattaa seuraavat kaksi kautta ja sisältää option myös vuodesta 2025. Hän siirtyy tehtävään HJS:n A-junioreiden päävalmentajan paikalta. 

Lauri Hakasen upeaa työtä jatkavalla Silvennoisella on pitkä historia valmennuksen saralla ja hän on luotsannut HJS-pelaajia jo vuodesta 2003. Viimeiset vuodet ovat kuluneet A-junioreiden päävalmentajana, jossa hän on onnistunut joukkueensa kanssa vakiinnuttamaan paikan A-poikien SM-sarjassa pitkäjänteisellä työllä. Kevätkaudella joukkue voitti oman SM-karsintalohkonsa suvereenisti. 

Silvennoinen itsekin on tehnyt pitkäjänteistä työtä omalla valmennusuralla, jonka seuraava askel on ottaa vastuu hämeenlinnalaisen jalkapalloilun lippulaivasta. 

“Samalla lailla kuin pelaajat kulkevat HJS:n pelaajapolkua nousten aina edustusjoukkueeseen asti niin itselläni on vähän samanlainen tarina valmentamisen osalta. Aloitin naperoissa ja olen käynyt kaikki ikävuodet läpi. Ensi vuonna tulee täyteen 20 vuotta HJS:ssä ja ympyrä sulkeutuu niiltä osin, kun aloitan aikuisissa”, Silvennoinen kertoo. 

UEFA:n A-lisenssin ja valmentamisen ammattitutkinnon suorittanut Silvennoinen kokee olevansa valmis hyppäämään junioripuolelta aikuisten maailmaan. 

“Minulla oli ajatus muutenkin lopettaa junioreissa tämän kauden jälkeen ja pyrkiä aikuispuolelle. Koen, että junioripuolella ei ole enää tarpeeksi haasteita. Edustuksen valmentaminen tarjoaa sen mielekkään haasteen, miksi haluan puskea eteenpäin ja kehittää itseäni.” 

Silvennoinen on tämän kauden aikana tuurannut Jussi Lempistä muutamassa ottelussa ja saanut ensikosketuksia edustusjoukkueen toimintaan.  

“Peli ja vaatimustaso muuttuvat. Sen näen isoimpana muutoksena ja hienoimpana haasteena. Tämä tuo ison mahdollisuuden kehittää itseäni ja sitä kautta luoda laadukasta arkea pelaajille. Toivon, että mukana olisi motivoituneita pelaajia, joiden kanssa tehdä yksilötasolla eteenpäin vievää työtä kohti seuraavia steppejä.” 

Hämeenlinnan Jalkapalloseura ry:n hallituksen edustusjoukkuevastaavan Olli Lehtimäen mukaan Silvennoisen valinta seuraavaksi päävalmentajaksi on luontainen jatke seurassa tärkeäksi nähtävälle työlle. 

”Tommin valinta jatkamaan Hakasen erinomaista työtä hämeenlinnalaisen miesten edustusjalkapallon uudelleenrakentamisessa ja kehittämisessä oli seuran hallitukselle hyvin helppo ja yksimielinen päätös. Hänen valintansa on selkeä jatkumo yhden yhteisen HJS:n kehittämisessä ja poikapuolen pelaajapolun vahvistamisessa entisestään.” 

”On hienoa nähdä, että HJS pystyy tarjoamaan pelaajapolun lisäksi myös valmentajilleen mahdollisuuden kehittyä ja saada uusia haasteita sekä kokeilla omia rajojaan oman seuran sisällä”, Lehtimäki toteaa. 

HJS:n huippujalkapallo on kehittynyt pitkin harppauksin Hakasen alaisuudessa 

Lauri Hakanen aloitti HJS:n edustusjoukkueen päävalmentajana vuonna 2016. Joukkue nousi hänen alaisuudessaan kahdessa vuodessa Nelosesta Kakkoseen. Ensimmäinen kausi Kakkosessa päättyi putoamiseen, mutta yhden Kolmosessa vietetyn kauden jälkeen HJS on vakiintunut Kakkosen kärkipään joukkueeksi, joista osoituksina kahden edellisen kauden sijat 3. ja 4. Myös tällä kaudella joukkue on mukana sarjan kärkitaistelussa, kun se on kauden puolivälissä vain neljä pistettä ykkössijalla olevan Ilves-Kissojen takana.

Hakanen on pyyteettömällä ja ammattitaitoisella työllään ollut keskeisin tekijä sille, miksi HJS:n edustusjoukkue on siellä missä se nyt on. 

“Tässä sitä ollaan viimeisenä dinosauruksena jäljellä siitä, kun joukkue on perustettu. Kaikki ajanjaksot tulevat joskus päätökseen eikä tässä sen ihmeempää ole. Aika tyhjän päältä aloimme rakentamaan tätä juttua ensimmäisestä kokoontumisesta lähtien ja niistä lähtökohdista olemme ottaneet pitkän askeleen eteenpäin”, Hakanen sanoo. 

“Paljon on tapahtunut matkan varrella. Ensin tuli nopeat kaksi nousua alle ja sitten yksi Kakkosen visiitti, jonka jälkeen totesimme, että näin ei pärjätä. Teimme korjauksia, joiden pohjalle olemme rakentaneet pysyvyyttä sekä kyvyn pelata ja pärjätä Kakkosessa. Suht pienillä resursseilla on toimittu ja kovalla urheilullisella vaatimustasolla tasonnosto on saatu aikaan. Olemme vakiintuneet Kakkosen tasolle laadukkaaksi joukkueeksi ja sen myötä saavuttaneet myös stabiliteettia, ettei sarjataso ole vaihtunut joka vuosi”, Hakanen kertoo. 

Vahvaa kautta jälleen pelaava HJS jatkaa taisteluaan Kakkosen kärkisijoista lauantaina, jolloin Porissa on vastassa MuSa. Tavoitteet ovat loppukauden osalta neljän parhaan joukkueen loppusarjassa eikä arjen tekeminen tule muuttumaan millään tavalla. 

“Tilanne on käyty läpi joukkueen sisällä ja olen alleviivannut, että minun prioriteetti on auttaa joukkuetta saavuttamaan ne kovat tavoitteet, jotka on asetettu. Viime viikkoina olemme tehneet erittäin ryhdikkään suunnanmuutoksen tavoitteen mukaiseen toimintaan. Se jatkuu tästä päivästä eteenpäin kauden loppuun asti. Meillä on vielä puoli kautta jäljellä, joten on keskityttävä arkeen ja jatkettava hyvää työntekoa sekä itsensä piiskaamista”, Hakanen linjaa. 

"Lare on tehnyt fantastista työtä"

Hämeenlinnan Jalkapalloseura ry:n toiminnanjohtaja Tommi Laitila jakaa Hakaselle ehdotonta kiitosta työstään HJS:n huippujalkapallon eteen edustusjoukkueen päävalmentajan ominaisuudessa. 

“Lare on tehnyt fantastista ja pitkäjänteistä työtä joukkueen kanssa. Resurssien rajallisuudesta johtuen kilpailuetu on pitänyt löytää muuta kautta ja tässä Lare tiimeineen on laittanut itsensä peliin sataprosenttisesti joka päivä.” 

Laitila näkee, että Silvennoinen on oikea mies hyppäämään Hakasen saappaisiin. 

“Tommi on paras mahdollinen henkilö ja huippuvalmentaja jatkamaan tätä kehitystyötä seuraavien vuosien aikana. Olen todella tyytyväinen, että saimme ratkaistua ajoissa tulevaisuuden suuntaviivat sekä miesten edustusjoukkueen päävalmentajakysymyksen.” 

“Keskitymme edelleen kuluvaan kauteen ja sen tavoitteiden toteuttamiseen täydellä teholla. On kuitenkin tärkeää, että pääsemme eteenpäin suunnittelussa myös muun HJS:n valmennusorganisaation osalta seuramme uuden strategiakauden kynnyksellä”, Laitila toteaa.

Juhlalogo-300x300

Kohti unelmia!

HJS Akatemia ry ja Hämeenlinnan Jalkapalloseura ry ovat nyt Yksi yhteinen HJS! Saman hallinnon alla toimisella yksinkertaistamme ja tehostamme koko HJS:n toimintaa.
 
Edustusjoukkue on tavoite ja ponnahduslauta ylöspäin omille junioripelaajille. Joukkue pelaa Kakkosessa ja kehittää toimintaansa jatkuvasti niin kentällä kuin kentän ulkopuolella, jotta meillä on joskus mahdollisuus nousta vieläkin ylemmäksi!
HJS Akatemia ry

Y-Tunnus:
2720057-1
Osoite:
Härkätie 17,
13600 Hämeenlinna
Sähköposti:
toimisto@hjs.fi
Puhelin:
045 120 5771

SEURAA MEITÄ