Vanajaderby sytyttää Kaurialan tiistai-iltana

Jami Kyöstilä laukoo palloa
Jami Kyöstilä on valmiina entisen seuransa kaatoon.

Hämeenlinnan Jalkapalloseuran edustusjoukkueella on edessään tähänastisen seurahistorian suurin ottelu, kun se kohtaa Suomen cupin neljännesvälieräottelussa Veikkausliigajoukkue FC Hakan.  

“Tätähän jo odotettiin aiemmilla kierroksilla, mutta silloin ei vielä tullut. Upeaa päästä haastamaan. Tämä on jokaiselle pelaajalle tosi komea mahdollisuus, ja matsi on herättänyt jupinaa ja naureskelua. Peli on ollut kaikkien mielessä”, kertoo HJS:n kapteeni ja pitkäaikainen Hakan pelaaja Jami Kyöstilä. 

“Viime vuosina alemman divarin joukkueet ovat päässeet harvoin haastamaan liigajoukkueita panoksellisissa matseissa. Huomenna on hieno näytönpaikka kaikille ja monelle unohtumaton kokemus, kun pääsee pelaamaan niin sanotusti isojen poikien kanssa”, Kyöstilä jatkaa. 

Vanajavettä pitkin toisiinsa linkittyvät kaupungit ovat olleet koti monelle huomenna kehissä olevalle pelaajalle ja valmentajalle. Kyöstilän lisäksi HJS:n riveistä kokemusta Hakasta löytyy Joonas Immoselta, Tuomas Lähdesmäeltä, Severi Keskitalolta, Jonni Thusbergilta ja Eemeli Raittiselta sekä valmennusryhmästä Lauri Hakaselta ja Jussi Lempiseltä. 

“Totta kai se on hienoa huomenna pelata Hakaa vastaan, kun pitkään tuli siellä pelailtua. Siistiä päästä haastamaan vanhoja kavereita ja näyttämään, että kyllä täältä vielä löytyy. Laitetaan kavereita kuonoon ja jatketaan HJS:n komeaa cup-taivalta eteenpäin”, Kyöstilä hymyilee. 

Suurempaa henkistä sodankäyntiä vanhojen tuttujen kesken ei ole vielä harrastettu. 

“Eiköhän sitä huomenna kerkeä ennen peliä useamman kanssa juttelemaan. Kentällä sitten nähdään”, Kyöstilä virnistää. 

Huomenna odottava herkkupala kutkuttelee jo myös päävalmentaja Hakasen mieltä. 

“Huomenna on hieno päivä koko seurayhteisölle. Toivottavasti saadaan täysi tupa, hyvä tunnelma ja paljon kannustusta. Me lupaamme tehdä kaikkemme, että Haka kaatuu kentällä. Haalarit päällä lähdemme tekemään hommia.” 

Lähtöasetelmat huomiseen ovat selvät. Veikkausliigassa seitsemäntenä oleva Haka on ottelun ennakkosuosikki. 

“Kova haaste, mutta hemmetin hieno mahdollisuus. Hakalla ei ole muuta kuin hävittävää ja meillä ei ole kuin voitettavaa. Herkullisesta asemasta ja hyvällä itseluottamuksella lähdemme huomiseen. Meillä on alla kaksi hyvää matsia ja olemme kaivaneet esille sen ilmeen, millä peleissä pärjää. Sillä lähdemme Hakaa horjuttamaan”, Hakanen sanoo. 

Hakanen näkee HJS:llä kaikki mahdollisuudet yllätykseen. 

“Koitetaan pitää kiinni parin viikon aikana esiin kaivetuista vahvuuksista. Olemalla aggressiivisia, kamppailemalla ja voittamalla 1v1-tilanteita pistämme Hakaa epämukavuusalueelle. Muutaman kerran kun olemme pelanneet harjoitusotteluita niin riittävällä aggressiivisuudella olemme päässeet kiinni heidän pallolliseen pelaamiseen.“ 

Myös Kyöstilä luottaa omiinsa ja lähtee huomiseen vain ja ainoastaan voitto mielessä. 

“Haka pitää varmasti paljon palloa, joten on paljon kysymys siitä, miten pärjäämme omassa päässä ja miten käytämme omat tilaisuudet. Meidän pitää olla aggressiivisia emmekä voi antaa omassa päässä turhaan tilaa. Muuten meitä rokotetaan. Uskotaan omaan tekemiseen ja käytetään tilaisuudet hyödyksi.” 

HJS lähtee otteluun allaan hieno 5-2-voitto FC Honka/Akatemiasta lauantaina. Haka tulee otteluun suoraan pelitauolta.  

“He tulevat matsiin tuoreilla jaloilla, mutta me tulemme erittäin hyvällä pelituntumalla. Meillä on oman kotikentän salat hallussa, joten se on etu meille. Kyllä tässä on mietitty, mitä huomenna tehdään, mutta näytetään se vasta huomenna”, Hakanen toteaa. 

 

HJS – FC Haka tiistaina 14.6. kello 18:00 Kaurialan stadionilla. Portit aukeavat kello 17:00. Tapahtuma-alueella muun muassa: 

  • Tubettaja Siniverkkarimiehen fanitapaaminen 
  • Stadium football cage 
  • HJS:n futisvisa ja futiskisa 
  • Kahvio ja grilli 
  • Fanituotemyynti 
  • Arpajaiset 
Hämeenlinnan Jalkapalloseura HJS kausikortti Kakkonen Jalkapallo
Juhlalogo-300x300

Kohti unelmia!

HJS Akatemia ry ja Hämeenlinnan Jalkapalloseura ry ovat nyt Yksi yhteinen HJS! Saman hallinnon alla toimisella yksinkertaistamme ja tehostamme koko HJS:n toimintaa.
 
Edustusjoukkue on tavoite ja ponnahduslauta ylöspäin omille junioripelaajille. Joukkue pelaa Kakkosessa ja kehittää toimintaansa jatkuvasti niin kentällä kuin kentän ulkopuolella, jotta meillä on joskus mahdollisuus nousta vieläkin ylemmäksi!
HJS Akatemia ry

Y-Tunnus:
2720057-1
Osoite:
Härkätie 17,
13600 Hämeenlinna
Sähköposti:
toimisto@hjs.fi
Puhelin:
045 120 5771

SEURAA MEITÄ